Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
1 Mart 2024 Cuma - 04:17

Tekin: 'Süreci öğretmenlerle beraber inşa edeceğiz'

Milli Eğitim Bakanı Tekin, eğitimcilere, "Biz bütün kararlarımızı sizlerle alıyoruz. Sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Bugün de burada sizlerle sizin gündemini belirlediğiniz konularla ilgili istişareler yapacağız" diye konuştu.

Tekin:  Süreci öğretmenlerle beraber inşa edeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi program için geldiği İzmir'de ziyaretler ve etkinlikler gerçekleştirdi. Bakan Tekin, İzmir Valiliğini ziyaretinin ardından buluştuğu toplantıda eğitimcilere, "Biz bütün kararlarımızı sizlerle alıyoruz. Sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Bugün de burada sizlerle sizin gündemini belirlediğiniz konularla ilgili istişareler yapacağız" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, programları kapsamında sabah saatlerinde İzmir Valiliğini ziyaret etti. İzmir Valisi Süleyman Elban tarafından karşılanan Bakan Tekin, şeref defterini imzaladı ve ardından İzmir İl Milli Eğitim müdürlüğünü ziyaret etti. Bakan Tekin, İl genelinde ilkokul, ortaokul ve liselilerin katılımıyla düzenlenen 'Çocuk Gözüyle Filistin' konulu resim yarışmasında dereceye giren eserlerinden oluşan sergiyi de inceledi.

"Bundan sonraki süreci de öğretmenlerle beraber inşa edeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sonra İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı ve İzmir Eğitim Yöneticileri Toplantısına katılmak için İzmir İktisat Kongresi Binasına geçti. İzmir Valisi Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bakanlık genel müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve müdür yardımcıları da toplantıya katıldı. İzmir Eğitim Yöneticileri Toplantısında katılımcılara seslenen Bakan Tekin, "Bundan tam 101 yıl önce içinde bulunduğumuz bina, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nın hemen sonrasında ekonomik bağımsızlığımızın elde edilmesine ilişkin kararların alındığı bir yer. El işçiliğinden fabrikalaşmaya geçişi, ekonomik bağımsızlığı ve ekonomik kararların alındığı bir binadayız. Bu yüzyıl boyunca bu anlamda gerçekten devasa adımlar atıldı. Ve şimdi aynı binada biz, önümüzdeki yüzyıla ilişkin Türkiye'nin bu kez de önümüzdeki yılı domine edecek bir ülke olması için kararlar alacağız. İstişareler yapacağız. Bunu önemli buluyorum. Benden önce konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi Bey'in söylediği 15 Temmuz süreci de aslında Gazi Mustafa Kemal'in bu binada başlattığı ve yürüttüğü mücadelenin doğal bir sonucu. Siz o günü çok iyi hatırlayacaksınız. Türkiye'nin bir uydu devleti olması için yabancı güçlerle iş birliği eden, Türkiye'yi bu anlamda başka ülkelerin bir piyona haline getirmeye çaba sarf eden bir grup, bu ülkede siyasi iktidarı ve toplumsal iktidarı ele geçirmeye çalıştı. 15 Temmuz gecesi ülkece beraber bir destan yazıldı. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda yaptığımız gibi. İnşallah önümüzdeki yüzyılda hep beraber bizler inşa edeceğiz. Bakın şimdiye kadarki süreci, öğretmenler üzerinden inşa ettik. Bundan sonraki süreci de öğretmenlerle beraber inşa edeceğiz" dedi.

"Önümüzdeki yüzyılı hep beraber Türkiye yüzyılı yapacağız"

Bakan Tekin konuşmasının devamında, "Kültürümüzde istişare diye bir kavram var. Batı literatürü, batı kamu yönetimi literatürü bunu yönetim diye almış. Alınan kararların uygulama biçimleri birlikte çalıştığımız kişilerle, çalışan arkadaşlarımızla istişare edilmeli diyoruz biz. Biz bütün kararlarımızı sizlerle alıyoruz. Sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Bugün de burada sizlerle sizin gündemini belirlediğiniz konularla ilgili istişareler yapacağız. Sizin tespit ettiğimiz, bizim göremediğimiz eksiklikler varsa onları hep beraber değerlendireceğiz. Buradan Bakanlığa bağlı müdürlüğümüzde de burada ilgili genel müdür arkadaşlarımız da var. Bakanlar bununla ilgili tedbirlerimizi alacağız. Ben size sadece şunu ifade etmek istiyorum. Yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal burada silah arkadaşlarına 'Bu sanayileşme mücadelesini hep beraber yapacağız' diyordu. Ben de size aynı teklifi yapıyorum. Önümüzdeki yüzyılı hep beraber Türkiye yüzyılı yapacak, eğer bunu arzu ediyorsak hep beraber yapacağız. Biz bakanlık olarak bunu istiyoruz. Siz de istiyorsanız buyurun beraber yol yürüyoruz diyorum" açıklamasında bulundu.

 
H-ÜFE yıllık yüzde 80,68 arttı
 
Kış Deaflympics curling müsabakalarıyla başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç hukukçulardan Ankara çıkarması
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen ...
Atatürk Üniversitesi’nden Azerbaycan açılımı
Dünya üniversitesi olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile yaptığı ...
Çomaklı ATAUNİ vizyonunu paylaştı
Çomaklı, her yıl üzerine koyan; gerek akademik ve öğrenci sayısında gerekse ...
 
Tekin eğitimde yol haritasını paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli ...
ATAUNİ’de adreslendirme gündemi
Atatürk Üniversitesi kampüsündeki bazı bölgelerin adlandırılmasında kavram ...
Öğrenciler proje üretiminde yarıştı
Yakutiye Raif Azak (Hafız) İmam Ortaokulu 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları ...
 
Öğretmenlerden eTwinning projesi
Okullardaki akran zorbalığına yönelik farkındalık oluşturmak ve dikkat ...
YÖKDİL sınavı pazar günü yapılacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları ...
Tekin: 'Dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz'
Tekin, “Eğitim ve öğretim yılı açıldığında her çocuğumuzun masasının üzerinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva