Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
29 Şubat 2024 Perşembe - 02:54

Atatürk Üniversitesi’nden Azerbaycan açılımı

Dünya üniversitesi olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile yaptığı anlaşmalara yenilerini ekleyen Atatürk Üniversitesi, doğu coğrafyasının en önemli üniversiteleriyle bilimsel ve kültürel protokoller imzalayarak uluslararasılaşma faaliyetlerine devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi’nden Azerbaycan açılımı

Dünya üniversitesi olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile yaptığı anlaşmalara yenilerini ekleyen Atatürk Üniversitesi, doğu coğrafyasının en önemli üniversiteleriyle bilimsel ve kültürel protokoller imzalayarak uluslararasılaşma faaliyetlerine devam ediyor.
Bu kapsamda Atatürk Üniversitesine gelen Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev ve yardımcısı Prof. Dr. Fariz Mammadov ile Üniversite Sanayi İş Birliği Başkanı Aynure İsmailova Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Ziyarette Rektör Valiyev’e, Üretim Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi (ÜRTEMM) A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Uymaz Salamcı ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler refakat etti.
Atatürk Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasında düzenlenen iş birliği protokolü ile eğitim ve araştırma tabanlı öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak bilimsel çalışmaların planlanması ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenmesi konularında mutabık kalındı.
Rektörlük makamında, rektör yardımcılarının da hazır bulunduğu törende Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Prof. Dr. Vilayat Valiyev tarafından imzalanan protokol ile birlikte her iki kurumun teknik ziyaretlerde bulunulması konusunda da fikir birliği sağlandı.
Kardeş ülke Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Valiyev, yapılan anlaşmayla ülkeler arasında da iş birliği ve dostluğun daha da pekişeceğini aktardı. Türk üniversitelerini kendilerinden bir kurum olarak gördüklerini belirten Valiyev, her iki kardeş üniversitenin de birbirinden öğreneceği çok şeyin olduğunu sözlerine ekledi.
“Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile Çok Daha Yakın ve Etkin Çalışmalar Yapacağız”
Atatürk Üniversitesi olarak başkent Bakü başta olmak üzere ulusal ve uluslararası liderlik misyonuna uygun ikili iş birliği çalışmaların artırılarak devam ettiğine dikkat çeken Rektör Çomaklı ise Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile çok daha yakın ve etkin çalışmalar yapılacağını söyledi.
Atatürk Üniversitesi ile çağdaş bir üniversite olan Azerbaycan Teknik Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanındığını ve müfredatının Türkiye ile uyumlu olması hasebiyle öğrenci ve akademisyen değişiminin çok kolay olacağını belirten Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Azerbaycan Teknik Üniversitesi aynı zamanda da ERASMUS öğrenci ve personel hareketliliği için yeni dönemde birlikte çalışacağımız bir üniversite. Birçok iş birliği anlaşmasında olduğu gibi bu anlaşmadan da uluslararası vizyonumuza ilave olarak kardeş ve dost Azerbaycan ile hem bilim hem de teknik anlamda bizim olanaklarımızı kendileriyle paylaşmaya ve kendilerinden de elbette ki bize katkı sağlayacak desteği bulmayı ümit ediyoruz. İmzaladığımız anlaşmalar sonucunda tecrübelerimizi birleştirerek güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu durum hem kültürel çeşitliliğin hem de bilimsel verimliliğin önünü açıyor. Üniversite olarak son yıllarda ivme kazanan başarılı sonuçların yapılan iş birlikleri ile doğru orantılı olduğuna inanıyoruz. Ülkemizden ve üniversitemizden giden öğrenci ve akademisyenlerimizin yanında misafir ettiğimiz öğrenciler ile akademisyenler de dünyaya üniversitesi olma misyonumuzun en önemli bileşenlerini oluşturuyorlar.”
Ortak çalışma alanlarını kapsayan protokolün imzalanması ile devam eden program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 
Çiftçi’den tarımsal üretim talimatı
 
Erzurum’dan Ocak’ta 6.8 milyonluk dış ticaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı ATAUNİ vizyonunu paylaştı
Çomaklı, her yıl üzerine koyan; gerek akademik ve öğrenci sayısında gerekse ...
Tekin eğitimde yol haritasını paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli ...
ATAUNİ’de adreslendirme gündemi
Atatürk Üniversitesi kampüsündeki bazı bölgelerin adlandırılmasında kavram ...
 
Öğrenciler proje üretiminde yarıştı
Yakutiye Raif Azak (Hafız) İmam Ortaokulu 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları ...
Öğretmenlerden eTwinning projesi
Okullardaki akran zorbalığına yönelik farkındalık oluşturmak ve dikkat ...
YÖKDİL sınavı pazar günü yapılacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları ...
 
Tekin: 'Dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz'
Tekin, “Eğitim ve öğretim yılı açıldığında her çocuğumuzun masasının üzerinde ...
Üniversite - Sanayi İş Birliğinde yeni süreç
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Yükseköğretim Kurulu ...
Tekin: 'Hep beraber taşın altına elimizi koyalım'
Nitelikli eğitime dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitim ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva