Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>POLEMÄ°K
2 Mayıs 2013 Perşembe - 02:44

Suma'nın eşinden müteahhit iddiası

Erzurum’da iş kadını H. Fersin Suma'nın intiharının ardından kocası Radyoloji Profesörü Selami Suma, eşinin ölümünden önce çeşitli makamlara mektup yazdığını ve müteahhitlerden şikayetçi olduğunu ileri sürdü

Suma nın eşinden müteahhit iddiası

Erzurum’da iş kadını H. Fersin Suma'nın intiharının ardından kocası Radyoloji Profesörü Selami Suma, eşinin ölümünden önce çeşitli makamlara mektup yazdığını ve müteahhitlerden şikayetçi olduğunu ileri sürerek, "Eşimin intihar sebebi mektuplarda da ifade ettiği gibi iş adamı ve müteahhitlerdir. Eşim, intihar etmeden önce kendisini bu sürece götüren kişiler hakkında savcılığa ve Adalet Bakanlığı’na ihbar mektupları yazmış. Yüce adalete güveniyoruz” dedi.
Günlük 20 ton süt işleme kapasiteli ve bin 500 kişiye istihdam sağlayacak tesis kuran şirketin Genel Müdürü H. Fersin Suma'nın 24 Nisan günü kendini asarak yaşamına son vermesinin şoku sürüyor. Suma, ölümünden önce çeşitli makam ve kişilere hitaben yazdığı mektuplarda iş adamı ve müteahhitlerden şikayetçi olduğunu belirtti. İntihar eden işkadını Suma’nın kocası Radyoloji Profesörü Selami Suma, "Eşimin intihar sebebi mektuplarda da ifade ettiği gibi iş adamı ve müteahhitlerdir. Eşim, intihar etmeden önce kendisini bu sürece götüren kişiler hakkında savcılığa ve Adalet Bakanlığı'na ihbar mektupları yazmış. Yüce adalete güveniyoruz” dedi.
MEKTUPLARDAN SATIRLAR
Suma, Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılığı, Erzurum Kamuoyu ve ailesine yazdığı değişik mektuplarda, çaresizliğini şu şekilde kaleme almış:
“AB standartları kalite belgesine sahip bu tesis işletildiği sürece bütün borçlarımı ödeyecek güçteydim. Bu proje benim şirketimin değil bütün hemşehrilerimindir. Tesisimin önündeki bayrakların bu kötü niyetli insanlarca indirilmemesi için çaba veriyorum. Ailem ve Allah beni affetsin. Belki benim gidişimle insanlar huzur bulur. Kötü insanlarla adalet nezdinde uğraşmak için para lazım. Biz de para kalmadı.
Erzurum’a hizmet etmek için Türkiye’nin en büyük projesini hazırladık. Vicdanım ve yüreğim artık gelinen noktaya dayanmamaktadır. Ailem ve zarar verdiğim herkesten özür diliyorum. Onurlu bir yaşam sürdürmeye çalıştım, çok yoruldum. Borçlarımı ödememe rağmen direndim. Dostlarımı çok seviyorum. Borçlarımı ödedim ama anapara dışında para istediler. Şirketim ve ülkem bu tesisi yürütemediğim zaman AB, Sayıştayı’nda yargılanacak. Lütfen bu güzel tesisi yaşatmak için yardım edin. Sağlığımda bulamadığım yardımı belki şimdi verirsiniz. Bu tesis Erzurum’undur. Sahip çıkın herkese yeter.”
“EŞİMİN İNTİHAR SEBEBİ MÜTEAHHİTLERDİR”
Eşinin dolandırıldığını ileri süren Profesör Selami Suma, “Ben eşimi kaybettim, çok üzüntülüyüm. İçim yanıyor. Eşim ne yaptı, Erzurum’a bir yatırım yaptı. Aldığı hibeyi kaçırmadı, kumarda kaybetmedi. Son kuruşuna kadar modern bir tesise yatırdı. Fakat birtakım kişiler, bunun burayı kullanmasına engel oldular. O’nu dolandırarak çaresiz, kurumunu işletemez hale getirdiler. Erzurum’da bütün iş adamları ile ve üyesi olduğu meslek örgütleri ile görüşerek kendisine yardımcı olunmasın yönünde talepte bulundu. Ancak, hiç kimse el uzatmadı, yardım etmedi. Eşim çok onurlu bir insandı. Aylarca sıkıntı çekti, gün geldi dayanamadı. Ben eşimle bu konularda çok sık konuşuyordum. Nasıl dolandırıldığını da biliyorum. Bu anlamdaki tüm belge ve bilgileri ilgililere teslim ettik. Adaletten yardım istiyorum. En büyük güvencemiz Türk Adaleti’dir. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
H.FERSİN SUMA KİMDİR?
Erzurum'da günlük 20 ton süt işleme kapasiteli tesis kuran ARŞ Gıda LTD Şt'nin Genel Müdürü Hesene Fersin Suma, Erzurum'un tanınmış esnaflarından merhum Zeki Sarıoğlu'nun kızıydı. Kimya mühendisi olan H. Fersin Suma, 1977 yılında babasının kurduğu ARŞ Gıda'yı büyütmek için proje hazırladı. Suma’nın hazırladığı projenin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmesi uygun görüldü. Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı tarafından desteklenen proje için Erzurum- Kars Karayolu’nun 15'inci kilometresinde 8 dönüm arsa üzerinde bin 500 kişiye istihdam sağlayacak modern bir tesis kurdu. Tesis tam faaliyete geçeceği sırada girdiği finansal darboğaz nedeniyle kurucusu Suma, intihar etti.

 
Yine Tortum Yolu, yine kaza...!
 
MÜSİAD, Sınır Ticareti, dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşımı protesto ettiler
Erzurum’da Atatürk Üniversitesi'ne ulaşım sağlayan otobüs ve dolmuşlar ...
İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar
Sezen, “Laikliğin zorunlu ders olduğu Fransa’da alkol ile mücadele konusunda ...
Bu da balık ekmek izdihamı
Palandöken Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege ...
 
Yardım mı, kapışma mı?..
Erzurum’da belediye tarafından dağıtılan 5 kilo bedava etten alabilmek ...
9 yedik, bir attık
A2 3’üncü Klasman gurubunda yer alan Erzurum Büyükşehir Belediyespor A2 ...
Bunun adı skandal...!
Erzurum'da bir hastanede ameliyathanelerde sigara içildiğini iddia eden ...
 
Keşke kışın denetlenseydi
TFF Çim Sahalar Baş Denetçisi Tayfun Tunguz, Erzurum’daki çim sahalarda incelemelerde bulundu.
Polisten kaçamadılar
Erzurum polisinin yaptığı uygulamalarda toplam 17 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kastamonu Erzurum'a örnek olsun
Peygamber Efendimizin(SAV) dünyaya gelişlerinin 1442’inci yıldönümü nedeniyle ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva