Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>GUNDEM
25 Eylül 2014 Perşembe - 12:35

Kırık Tüneli olmazsa olmaz!

Hükümetin Çılgın projelerinden biri olan Ovit Tüneli ve güzergahtaki Dallıkavak Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Kırık Tüneli inşaatı Projesi henüz start almadı..

Kırık Tüneli olmazsa olmaz!

Ovit ve Dallıkavak Tünel projeleri program hedefleri doğrultusunda devam ediyor. Her iki tünelde de yüzde 50’lik kısmın tamamlandığı açıklandı. Program hedeflerinde sapma kaydedilmezse her iki tünel de 2015 yılında hizmete açılacak. Bölge ulaşımında bir milat olacak projeler, tünelin ulaştırdığı illerin sosyo ekonomik performanslarını da artıracak. Rize-Erzurum güzergahında gerçekleştirilecek Kırık Tüneli Projesinin de hayata geçirilmesiyle birlikte, bölgede yer alan 10 ilde kalkınma ve gelişme performansı hız kazanacak.

KIRIK TÜNELİ’NE İVEDİLİKLE BAŞLANILMALI

Hükümetin Çılgın projelerinden biri olan Ovit Tüneli ve güzergahtaki Dallıkavak Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Kırık Tüneli inşaatı Projesi henüz start almadı.. Ovit ve Dallıkavak Tüneli’ni taçlandıracak Kırık Tüneli için çalışmaların biran önce başlatılması noktasında bölgede girişim başlatıldı.  Kırık Tüneli’nin inşa edileceği 2 bin 380 rakımlı Gölyurt Geçidi taşımacılık ve ulaşım açısından ciddi riskler barındırıyor. Kış aylarında Gülyurt zaman zaman geçit vermiyor.

2015’İN SONUNA TAMAMLANIR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat ile meclis üyeleri, Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit'te yerin 750 metre altında devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Ovit tünel inşaatı proje müdürü Alper Eryiğit, Meclis üyelerini Ovit Tüneli içinde çalışmaların ulaştığı noktada bilgilendirdi. Eryiğit bir aksilik çıkmadığı takdirde Ovit Tüneli’nin 2015’in sonuna tamamlanacağını açıkladı.

ERYİĞİT BİLGİ VERDİ

Tünel çalışmaları sürecinde zaman zaman yaşadıkları güçlüklere değinen Eryiğit,  "Çalışmalarımıza 2012 yılında başladık ve yaklaşık 2 yıldır yoğun bir şekilde çift vardiya şeklinde sürdürüyoruz. Ara vermeden 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Eylül ayı itibariyle 12 bin 100 metreye ulaştık. uzunluğu 25 kilometre olan tünelin 12 kilometrelik kısmı hizmete hazır. İspir ve İkizdere'den olmak üzere iki yönlü sürdürdüğümüz inşaatın İspir güzergahında 3.3 kilometrelik ilerleme sağladık. Rize cihetinde ise 2.7 kilometrelik bölüm tamamlandı. Devam eden betonlama çalışmalarında 6.8 kilometrelik yol kat ettik.”dedi.

 ‘ZEMİNDE NEYLE KARŞILAŞACAĞIMIZI BİLMİYORUZ’Yerin 750 metre altında çalıştıklarını ve tünel inşaatı ilerledikçe havalandırmada zaman zaman zorlandıklarını dile getiren Eryiğit, "Havalandırmayla alakalı zaman zaman küçük zorluklar yaşıyoruz çünkü tünel inşaatı önemli bir noktaya geldi. Havalandırmada çok ciddi bir sorun yaşamadık fakat zeminde neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Zemin şartları ve zemindeki farklılıklar olmazsa hızımız iki kat artar. Hedefimiz hızlı ilerlemek. İnşallah bir aksilik çıkmazsa tünel belirlenen tarihte tamamlanmış olacak" dedi.Polat ve beraberindeki meclis üyeleri Ovit'in devamı olan 2 bin 349 rakımdaki Dallıkavak tüneli inşaatını da gezdi.Dallıkavak tüneli kontrol mühendisi Celalettin Keleş ise işin yüzde 52'lik kısmının tamamlandığını dile getirdi.

DALLIKAVAK TÜNELİ’DEN YÜZDE 52’LİK KISIM TAMAM

Ovit, Dallıkıvak ile Kırık tünel inşatlarının tamamlanmasıyla birlikte, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacağını, ağır kış şartlarının asgari seviyeye ineceğini belirten Keleş, şunları kaydetti:

"Tünel inşaatlarının en önemli özelliği kış aylarında aşırı kar ve çığ tehlikesinin ortadan kalkacak olması. Kış aylarında sürekli aksayan ulaşım, aksamadan, güvenli bir halde yapılacak. 6 bin 100 metre olan Dallıkavak tünel inşaatının şuana kadar yaklaşık yüzde 52'lik kısmı tamamlandı. 4 tüpte 3 bin 400 metre açıldı ve 3 bin metresi betonla kemerlenmiştir. Dallıkavak tüneli mevcut yolu 4 buçuk kilometre kısaltmaktadır. Aynı zamanda kış mevsiminde Dallıkavak geçidi olan yerde yaşanılan sorunlar ortadan kalkacak. Karlı, buzlu yollardan ziyade daha güvenli sağlıklı bir yol ortaya çıkacak, rakım aşağı düşecek. Karadeniz sahilinden Erzurum'a seyahatiniz diğer yani Ovit ve Kırık'ın bitmesiyle mesafe 2  saat düşecek."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Her iki tünelde incelemelerini tamamladıktan sonra, Meclis üyelerine adına bir konuşma yapan Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Hükümetin bir hayali gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Bir Osmanlı Projesi olan Ovit Tüneli’nde çalışmaların aksaksız devam etmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Çalışmaları sürdüren ekibe de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine Ovit Tüneli için ciddi çaba sarf eden Tahsin Bayramoğlu ağabeyimize de teşekkürü borç biliyoruz” dedi

 
Erzurum Çocuk Yuvasında sünnet coşkusu
 
Yıldız Erkekler Boks Milli Takımı Erzurum Kampı’nda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ahilik esnafın yol haritası’
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ve heyeti, ...
Korgeneral Öngay’dan Vali Altıparmak’a ziyaret
9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.
ASİMDER’den Şarmazanov’a tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
 
‘Ahilik Geleneği Türkiye’nin manevi muhafızı’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asırlar öncesinden bugüne uzanan, ...
Yazıcı vekaletle kurban sürecini değerlendirdi
Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu başladı. Erzurum’da diğer illere ...
Bumin: Pirim yapılandırma 1 Ekim'de başlıyor
Erzurum SGK Müdürü Hulusi Bumin, “Prim borçlarına işverenlerin çalıştırdığı ...
 
Büyükşehir Belediyesi bayrama hazırlanıyor
Şehrin muhtelif yerlerinde kurulmaya başlayan Kurban Kesim Bölgelerinde ...
Çevre ve Şehircilikten 10 numara yağ denetimi
Erzurum Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince 100 civarında ...
Kurban Pazarı’nda hareketlilik başladı
Kurban Bayramına az bir süre kala Erzurum Hayvan Pazarında yoğunluk yaşanmaya ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva