Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
Milli coşku doruğa çıkacak
Milli coşku doruğa çıkacak
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
HABERLER>GUNDEM
23 Eylül 2014 Salı - 11:13

Yazıcı vekaletle kurban sürecini değerlendirdi

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu başladı. Erzurum’da diğer illere göre düşük olan vekalet yoluyla kurban hisselerinin bu yıl artması bekleniyor.

Yazıcı vekaletle kurban sürecini değerlendirdi

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu başladı. Erzurum’da diğer illere göre düşük olan vekalet yoluyla kurban hisselerinin bu yıl artması bekleniyor.
Her yıl olduğu gibi bu yılda vekalet yoluyla kurban kesimleri müftülüklerde başladı. Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Erzurum’daki vekalet yoluyla kurban kesimlerinin çok az olduğunu ve sebebinin de, Erzurum’un hayvancılık bölgesi olmasından kaynaklandığını vurguladı. Kurban bedelleri, yurt içi 575 TL, yurt dışı da 400 TL. Vekalete kurban kesimini son başvuru tarihi 3 Ekim.
Osman Yazıcı, “2013 yılında Türkiye başta olmak üzere 55 ülkede 165 bölgede 89 bin 027 hisse kurban kestirdi. Vekalete kurban konusunda Erzurum olarak diğer illere göre çok gerideyiz. Çünkü, burası hayvancılık bölgesi olması açısından genelde kişiler kendi kurbanlarını kendileri kesiyorlar. Vekaletle kurban konusuna fazla yer verilmiyor. 2013 yılında Erzurum’dan gönderdiğimiz kurban hissesi 190, 2012 yılında da sadece 90 hisseydi. Bu yıl bunun çok çok üzerinde olmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu.
KURBANDA PAYLAŞMANIN ÖNEMİ
Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, “Kurbanla amaçlanan hususlardan biri de toplumda kardeşlik, dayanışma ve sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Özellikle açlık ve yoksullukla mücadele eden, et satın alma imkânından mahrum bulunan bölgelere ulaştırılacak her türlü yardım önem arz etmektedir. Bu çerçevede İslâm ülkelerinde ve ülkemizde kesilen kurbanların vekâlet yoluyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yapılan çalışmalar her geçen yıl artmaktadır. Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadeti dinî hükümler doğrultusunda yerine getirmek maksadıyla Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonları tertip edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız da halkımızın kurban ibadetini kolaylıkla yerine getirebilmesi amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu düzenlemektedir. Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi? Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir. Nitekim Hz. Ali’nin (r.a.) şöyle dediği rivayet edilmiştir; “Resûlullah (s.a.s.), develer kesilirken başında durmamı, derilerini ve sırtlarındaki çullarını paylaştırmamı emretti ve onlardan herhangi bir şeyi kasap ücreti olarak vermeyi bana yasakladı ve ‘kasap ücretini biz kendimiz veririz.’ buyurdu.”  Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi kendi bulunduğu yerde birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, e-mail, faks ve benzeri iletişim araçları ile verilebilir. Vekil tayin edilen kişi veya kurum aldığı vekâleti gereği gibi yerine getirmelidir. Vekâletle Kurban kestirmek için Yakutiye Müftülüğümüze uğrayabilir, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban Kesimi İnternet Sayfası https://kurban.diyanetvakfi.org.tr/ziyaret edebilirsiniz. Kurban bedeli yurt içi 575 TL, yurt dışında ise 400 TL’dir.” dedi.
KURBAN DERİSİNDEN KURAN KURSLARINA
Yazıcı, “Ayrıca bu yıl, Yakutiye Müftülüğü olarak kesilen kurbanların derilerine de talibiz. Derilerden gelen paralarla, camilerimizi ve kuran kurslarımızın ihtiyaçları giderilecek. Bayram süresince tedbirlerimizi alıyoruz. Üzerinde Yakutiye Müftülüğü’nün tabelesi olan bir araç görevlendirip, kurban kesim yerlerinde, mahallelerde dolaşacak. Ayrıca yeni açacağımız kuran kursları da var, köylerde 25 tane D grubu(geçici kuran kursları) kuran kursu ve imam hatip ortaokul ile orta öğretimlere takfiye amaçlı 40 sınıf açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
 

 

 
1914’ten 2014’e ATAÜNİTarihin nabzını tutacak
 
‘Ahilik Geleneği Türkiye’nin manevi muhafızı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bumin: Pirim yapılandırma 1 Ekim'de başlıyor
Erzurum SGK Müdürü Hulusi Bumin, “Prim borçlarına işverenlerin çalıştırdığı ...
Büyükşehir Belediyesi bayrama hazırlanıyor
Şehrin muhtelif yerlerinde kurulmaya başlayan Kurban Kesim Bölgelerinde ...
Çevre ve Şehircilikten 10 numara yağ denetimi
Erzurum Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince 100 civarında ...
 
Kurban Pazarı’nda hareketlilik başladı
Kurban Bayramına az bir süre kala Erzurum Hayvan Pazarında yoğunluk yaşanmaya ...
Polis Fm yeni dönem programları açıklandı
Erzurum Polis Radyosu, yeni yayın dönemi için hazırlıklarını tamamladı ...
Kaymakam Öz, şehit ve gazi ailelerini ağırladı
Aziziye Kaymakamlığınca 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile şehit yakınları ...
 
Polis evlerinden kaçan iki genci arıyor
Erzurum’da aileleri ilişkilerine onay vermeyince ortadan kaybolan 13 yaşındaki ...
Karadayı: Tüm daireleri teslim edeceğiz
Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, son gelişmelerle ...
13 yıllık sorun çözüm aşamasında
Akgül, Gaziler Günü dolayısıyla kutlama ziyaretinde buluna 9. Kolordu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva