Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>BÖLGE
19 Temmuz 2012 Perşembe - 07:32

Kop yolu kısalıyor

Kop - Vauk Dağı arası karayolu kapsamında çalışmalar hızlandırıldı.

Kop yolu kısalıyor

Kop - Vauk Dağı arası karayolu kapsamında çalışmalarına başlanılan Çaykara Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kop Dağı’ndan Vauk Dağı’na kadar uzanan çalışmalar kapsamında yolların bsk asfaltla kaplanması ve şehir geçişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla kavşakların yeniden yapılacağını söyledi.
Şu anda yapımına başlanan Tedaş (Çaykara) ve yapımına kısa bir süre sonra başlanacak olan Kışla Kavşağı projelerini işi hızlandırmak amacıyla belediye tarafından hazırlanarak Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunulduğunu ve bunun kabul edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Polat yaptığı açıklamada, “Amacımız transit taşımacılık yapan araçların şehirdeki trafik ışıklarına takılmadan geçmesini sağlamak ve şehir içi araç trafiğini rahatlatmaktır. Bizim Emniyet Kavşağı, Kışla Kavşağı ve Tedaş Kavşağı olmak üzere üç noktada trafik ışıklarımız mevcuttur. Şuanda yapılan çalışmalar neticesinde Tedaş Kavşağı’ndaki ışıklar ortadan kalkacak buraya viyadük yapılacak ve Trabzon’dan, Gümüşhane’den gelecek araçlar yollarına viyadükten devam edecekler. Demirözü’nden gelip de Şehit Osman’a geçecek olan vatandaşlarımız viyadükün altından geçecekler ve trafiğimiz rahatlayacak. Buradan hemen sonra kışla kavşağına başlanacak” dedi.
Kışla Kavşağı’nın ise dal çık şeklinde yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Kışla Kavşağı’nda da şehir içinden Esentepe mahallesine devam edecek olan araçlar direkt olarak devam ederken Trabzon’dan Erzurum’a gidecek olan araçlar yolun alt kotuna inmek suretiyle dal çık şeklinde yollarına devam edecekler” diye konuştu.
Sürpriz bir açıklama daha yapan Belediye Başkanı Polat, Sanayi köprüsünden İl Emniyet Müdürlüğü’ne kadar devam eden yolun viyadükle yükseltileceğini ve bunun gerçekleşmesi ile birlikte yaya trafiğinin viyadük altından daha rahat bir şekilde sağlanabileceğini söyledi. Bu proje için de gerekli hazırlıkların yapılarak gerekli mevkilere girişimlerin yapıldığını ve olumlu sonuçlar aldığını kaydeden Belediye Başkanı Polat açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Eski Sanayi Mahallesi ile TOKİ’nin yeni yaptığı Kentsel Dönüşüm alanı arasındaki ulaşımı viyadüklerle yükseltilecek. Buradaki amacımız da transit geçişleri rahatlatmaktır. Bu projenin hayata geçmesiyle sanayi ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki transit yolun birbirinden ayırdığı yerleşim alanlarının arasındaki ulaşım rahatlayacak. Geçen yıl Karayolları yaya üst geçidi yaptı ama hem yüksek olması açısından hem de vatandaşımızın üst geçit kullanma alışkanlığı olmamasından dolayı çok kullanılmamaktadır. Vatandaşlar yol ortasındaki korkulukları delmek suretiyle ulaşımlarını sağlamakta ve bu da tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır. Yaptığımız bu proje sayesinde bu tehlike de ortadan kalkmış olacaktır. Bu projenin diğer bir faydası da yükselecek yolun altta kalan kısmını Pazartesi günleri kapalı Pazaryeri olarak ve Pazartesi günleri dışında da kapalı otopark olarak kullanabiliriz.
Sanayi viyadüküne göreve başladığımdan beri çok yardımını gördüğüm şuanda Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı, hemşehrimiz Uğur Kenan Adiloğlu’nun adını vereceğiz. Onun yardımıyla özellikle su isale hattının kara yolunun kenarına alınması suretiyle güzergâhını değişirdik ve şehri susuz bırakmadan isale hattını yeniledik. Bu viyadükte yapılırsa yine Uğur Kenan beyin katkılarıyla olacak. Bu iki projede de çok emeği var. Şu anda devam eden Tedaş (Çaykara) Kavşağı ve yapılacak olan Kışla Kavşağı 3 ay içinde bitecek. 3 ay içerisinde hem bu viyadük hem de Kışla Kavşağı bitmiş olacak. Sanayi mahallesindeki çalışmada da daha henüz baştayız. Onu da inşallah gerçekleştireceğiz. Ben bu konuda emeği geçen herkese, uygulayıcı firma yetkililerine, Karayolları bölge ve şube yetkililerine, Fettani Bey’e ve şuandaki milletvekilimiz Bünyamin Bey’e teşekkür ediyorum. Biz halkımızı gerçekten çok seviyoruz. Bayburt her şeyin en iyisine en güzeline layık bizde en güzelini yapmaya gayret edeceğiz. Kafamızdaki düşünceyi ve projeyi bürokratlarımıza, hükümetimize aktardığımız zaman hükümetin yanında bir belediye olduğumuz ve bu durumu çok iyi kullandığımız için bu projeler birer birer hayata geçiyor. Zira ben iyi hatırlıyorum 2009 seçimlerinde özellikle Esentepe Mahallesi’nde yaşayanlara Kışla Kavşağı’na alt geçit yapma sözü verdim ve bu sözü verirken de hükümetime güvendim sağduyulu bürokratıma ve insanıma güvendim. Çok şükür mahcup olmadım bu sonucu nasip eden Allah’a şükrediyorum.”
Fore kazık sorumlusu Ömer Faruk Denizer Kışla Kavşağı ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Yapımına başladığımız viyadük 150 metre uzunluğunda olacak. Viyadüğü 5 ayak üzerine oturtacağız ve yapacağımız ayakların üzerine de köprü ayaklarının pabuçlarını yerleştireceğiz. Şu anda yapımını gerçekleştirdiğimiz ayaklar yüzeyden kimisi 26 metre kimisi de 13 metre derinliğe gömülecek. Daha sonra da planlarımız çerçevesinde viyadüğün geri kalan kısımlarını tamamlamayı hedefliyoruz.”

 
Aziziye başarının adı
 
25 kilo eroin yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zigana'da trafik durdu
Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’i birbirine bağlayan Zigana tüneli, dün ...
Ekonomide bereketli süreç
Erzurum’da haziran ayı bazında, son altı yıllık süreçte tahakkuk eden ...
Doğu'dan 529 marka başvurusu yapıldı
Erzurum’da bu yılın ilk ayında 70 marka tescil başvurusu gerçekleştirildiği açıklandı.
 
Başbakan Erdoğan Van'daydı
Dün öğlen saatlerinde Iğdır’dan Van’a gelen Başbakan Erdoğan, Şehir Stadı’nda ...
'Dede Korkut birleştirici unsur'
18.Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı
70 yaşında sertifika aldı
Tortum Müftülüğü tarafından Yukarı Sivri köyünde “Cenaze yıkma ve kefenleme” kursu açıldı.
 
Pasinler için tarihi proje
Hasankale Akasya Vadisini kurmak için kolları sıvayan Çağ Sağlık Eğitim ...
Golfçüler başarıya doymuyor
Golf Federasyonu'nca İstanbul'da düzenlenen 5.Ayak Turnuvasında Ardahanlı ...
Van-Erciş Grand Prıx’si tamamlandı
Van-Erciş Grand Prix’nin lideri şampiyonada hegemonyasını devam ettiren ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva