Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>BÖLGE
13 Temmuz 2012 Cuma - 06:28

'Dede Korkut birleştirici unsur'

18.Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı

 Dede Korkut birleştirici unsur

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - 18.Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin hükümet meydanında yapılan bölümünde yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri izleyenleri büyüledi.
Törene Vali Hasan İpek, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ilk olarak İstanbul Bayburt kültür Derneği’nin katkılarıyla Estergon Mehteran Grubu söylediği marşlarla dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı.
Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra protokolün tören alanında yerini almasından sonra başlayan törenlerde konuşmalar yapıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, “Türk milletinin Semerkant’tan Slovenya’ya kadar kültürünü yayan Dede Korkut’un torunları, muhterem hanımefendiler, muhterem beyefendiler, sevgili Bayburtlular hepinizi bu güzel günde sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” hitabıyla konuşmasına başladı
BAYBURT KİMLİĞİNİN İLHAM KAYNAKLARINDAN BİRİ DE DEDE KORKUT’TUR
Bayburt’un köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Vali İpek, “Türk dünyasının önemli şahsiyetlerinden birisinin adıyla bütünleşmiş şenliklerin Bayburt’ta düzenlenmesinden dolayı duymuş olduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Dede Korkut Diyarında onun yurt ve insan sevgisine dayalı öğretisiyle yetişmiş, milletimizin en güzel hasletlerini hiç dejenere etmeden bu günlere taşımış, güzel insanlarımızın yaşadığı, Bayburt’ta Vali olarak çalışmaktan duyduğum büyük mutluluğu ve gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayburt kimliği ve kişiliği olan bir şehirdir. Bu kimlik ve kişiliğin ilham kaynaklarından bir tanesi de Dede Korkut’tur. Kültür, bir milletin topyekün yaşama tarzıdır. Kültür birliği millet kavramı için vazgeçilmez unsurlardan bir tanesidir. İşte Dede Korkut zengin Türk kültürünün içinde yer alan çok önemli değerlerden bir tanesidir. O, büyük bir coğrafyada yer alan büyük bir millet topluluğunun ortak atası ve akıl hocasıdır. Orta Asya’dan Anadolu’ ya göç eden Türklerin ilk uğrak yeri Bayburt’tur. Oğuz Alperenlerinden birisi olan Dede Korkutun mezarı ilimizde Masat köyündedir. Hikayelerde ‘Parasarın Bayburt Hisarı’ olarak anılan Bayburt Kalesi’nin karşısındaki Duduzar tepesinde de ‘Bamsi Beyrek’in mezarı bulunmaktadır.” diye konuştu.
2015 Seçimlerinde 2 Milletvekilimiz Olsun İstiyoruz
Milletvekili Bünyamin Özbek ise, “Bayburt’un nüfusu yaz aylarında yaklaşık 135 bine yaklaşıyor. Nüfusun bu sayıya ulaşmasında özellikle Bayburt dışında yurtiçinde ve yurt dışında yaşan hemşehrilerimizin tatilleri için Bayburt’u tercih etmeleri etkili. Dede Korkut Şölenleri ’de bu seçimde etkili bir unsur. Tatil için buraya gelen hemşerilerimizden yalnızca 10 bin kadarını Bayburt nüfusu kaydettirebilirsek 2015’teki genel seçimlerde 2 Milletvekili çıkarma hakkını elde ederiz” dedi.
DEDE KORKUT, MÜSLÜMAN TÜRK DÜNYASI İÇİN BİRLEŞTİRİCİ UNSURDUR
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat törende yaptığı konuşmada, Dede Korkut’un Müslüman Türk dünyası için birleştirici unsurlardan biri olduğunu, Dede Korkut Şölenlerinin amaçlarından birinin de Bayburt’ta yaşayan hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklerle güzel bir yaz geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyerek vatandaşlarımızı hafta boyu yapılacak tüm etkinlere katılmaları çağrısında bulundu.
Konuşmalardan sonra Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Milletvekili Bünyamin Özbek şölenler için yurt içinden ve dışından gelen folklor ekiplerine hediyelerini takdim ettiler. Hediyelerin takdiminden sonra Polonya, Romanya, Slovenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Elazığ ve Tire Belediyesi folklor ekipleri dans gösterisi sundular. Törende ayrıca Erzurum Görsel Tiyatro Ekibi tarafından ‘Boğaçhan ve Kırknamert’ adlı sokak tiyatrosu sergilendi. Programın son bölümünde hediyeli şölen balonları uçurtuldu.

 
Turizmde atılım dönemi
 
Kuraklık kapıda...!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
70 yaşında sertifika aldı
Tortum Müftülüğü tarafından Yukarı Sivri köyünde “Cenaze yıkma ve kefenleme” kursu açıldı.
Pasinler için tarihi proje
Hasankale Akasya Vadisini kurmak için kolları sıvayan Çağ Sağlık Eğitim ...
Golfçüler başarıya doymuyor
Golf Federasyonu'nca İstanbul'da düzenlenen 5.Ayak Turnuvasında Ardahanlı ...
 
Van-Erciş Grand Prıx’si tamamlandı
Van-Erciş Grand Prix’nin lideri şampiyonada hegemonyasını devam ettiren ...
Bakan Çelik'e coşkulu karşılama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Biz müjdeci bir iktidar ...
Damal tarihe geçti
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal dağında beliren Atatürk siluetinin ...
 
Fuhuş çetesine ceza yağdı
7 kişilik fuhuş çetesine yargılandıkları Erzurum 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ...
Aziziye'de 93'üncü yıl coşkusu
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum'a ...
Emniyete hain saldırı
Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva