Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>BÖLGE
11 Temmuz 2017 Salı - 16:29

Kars'ta milli irade şehitler için buluştu

Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz’da bu milletin hükümetine, bu milletin seçilmiş Cumhurbaşkanına, içimizden çıkan bir takım hainlerin darbe girişiminde bulunduğunu belirtti.

Kars ta milli irade şehitler için buluştu

Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz’da bu milletin hükümetine, bu milletin seçilmiş Cumhurbaşkanına, içimizden çıkan bir takım hainlerin darbe girişiminde bulunduğunu belirtti.
Doğan, Türkiye’de darbeyi Ankara ve İstanbul’dan sonra en ağır yaşan ilin Kars olduğunu ve Karslılarının darbecilere gereken dersi verdiğini kaydetti.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında, Garnizon Şehitliği’nde program düzenlendi.
Gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Rahmi Rahmi Doğan, “Malum geçen yıl Türk milleti, talihsiz bir gün yaşadı. 15 Temmuz’da ülkemize, bu milletin seçilmiş hükümetine karşı, seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı içimizden çıkan bir takım hainler darbe girişiminde bulundu. Onun yıl dönümüyle ilgili etkinlikler plandık. Tabi bu milletin temiz tarihine kara bir leke sürmek için, bu milletin içerisinden çıkan hainler, bir girişimde bulundu. Bu millet bu hain girişimi püskürttü. Ve bu pisliği de temizledik. İnşallah temizlediğimizi düşünüyoruz. 1 yıllık bir süreç geçti. Şehitlerimiz var. 3 bin civarında gazimiz var. Ben önce şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar hiç tereddüt etmeden, gözlerini kırpmadan o gece milletin geleceği için, evlatlarımızın geleceği için, bu toprakların için sokaklara çıktılar. Tankların önüne çıktılar. Kendilerini siper ettiler” dedi.
“Kars’ta ciddi bir darbe girişimi yaşandı”
Kars anlamında ciddi bir darbe girişimi yaşandığına dikkat çeken Vali Rahmi Doğan, “İlimiz anlamında ciddi bir darbe girişimi yaşadık biliyorsunuz. Sizlerde yakinen takip ettiniz. 16 tane tank ilimizin çeşitli yerlerine, valiliğimiz, emniyet müdürlüğümüz, kritik bir takım noktalara çıkarak ili teslim almak için girişimde bulundular. Yine Sarıkamış’ta bulunan Sarıkamış 9. Komando Tugayı, benzer bir şekilde çıkarak, Sarıkamış’ın tamamını teslim aldı. Biz o gece hiç tereddüt etmeden darbe girişimine karşı durduk. Bütün birimlerimizle, bütün personelimizle, cesurca yürekli bir şekilde, bu milletin olması gerektiği şekilde direndik. Ve o gece darbe hem ilimizde, hem de Türkiye genelinde püskürtüldü. Darbecilerin hepsini o gece yakaladık, gözaltına aldık. Şuanda mahkeme süreçleri başladı. Mahkeme süreçleri devam ediyor. Bu millet onları en ağır şekilde cezalandıracaktır. Bu millet onları asla affetmeyecektir. Millet olarak onları asla hiçbir zaman unutmayacağız. Nesillerimize, gelecek nesillerimize de bu 15 Temmuz kara lekesini anlatacağız” diye konuştu.
Öte yandan Kars Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Doğan ve beraberindekiler, şehitlikteki müzeyi ziyaret edip, daha sonra Evliya Camii'ndeki Mevlid-i Şerif programına geçti. Mevlit sonrası tüm şehitler için dua edildi. Kars’ta, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 
Iğdır’da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
 
Malatya'da şehitler şükranla yad edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iğdır’da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Iğdır’da 15 temmuz şehitlerini anma programı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.
Hakkari'de şehitler mevlitle anıldı
Hakkari’de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler için bir anma programı düzenlendi.
Erzincan'da dualar 15 Temmuz Şehitleri için
“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri ...
 
Gakkoşlardan 15 Temmuz ruhuna sadakat
Elazığ'da 15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretleri ile başladı.
Bitlisliler anma töreninde buluştu
Bitlis’te 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü münasebetiyle bir anma töreni düzenlendi.
Muşlular 15 Temmuz Şehitlerini andı
Muş’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ...
 
'Gücüm bu kadarına yetti'
Erzurumlu 66 yaşındaki Ali Altaş, özürlü maaşıyla 300 metreden su getirdi ...
Muş'ta büyük operasyon öncesi sokağa çıkma yasağı
Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan dev operasyon ...
Arı yüklü panelvan dereye uçtu
Erzurum’un Olur ilçesinde arı yüklü panelvan dereye uçtu. Kaza sonrası ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva