Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>BÖLGE
11 Temmuz 2017 Salı - 16:06

Muşlular 15 Temmuz Şehitlerini andı

Muş’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edilip mevlit programı düzenlendi.

Muşlular 15 Temmuz Şehitlerini andı

Muş’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edilip mevlit programı düzenlendi.
Muş Valiliği tarafından organize edilen anma programları çerçevesinde ilk olarak Polis Şehitliği ziyaret edildi. Düzenlenen anma programına Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutan Vekili Turgay Yorulmaz, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, vali yardımcıları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edilerek şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. Program sonunda bir konuşma yapan Muş Valisi Aziz Yıldırım, hiçbir terör örgütüne bugüne kadar eyvallahlarının olmadığını söyledi. Şehitlerimizin bu topraklarda rahat yaşayabilmemiz için canlarını verdiklerini ifade eden Vali Yıldırım, “Vatanına ve istikbaline sahip çıkan pek çok insan var, Allah hepsinden razı olsun. Bu sayededir ki bizler bugün buradayız. Burada şehitlerimiz var, onlar nefeslerini verdiler ki biz burada, bu topraklarda rahat nefes alalım diye. Bizler şehitlerimize minnettarız. Allah hepsinin mekânlarını cennet etsin, bizleri de şefaatlerine nail eylesin. Az önce müftümüz bir dua etti, ayeti kerime okudular. Bunlar içinde bu toprakların çok güzel bir özetini yapmış oldu aslında. Alparslan’dan bu yana bizlere yurt olmuş topraklar bundan sonrada aynı şekilde, aynı kararlılıkla korunacak. İster FETÖ olsun, ister PKK/KCK olsun, ister DHKP-C olsun, isterse DAEŞ olsun veya yurt dışından gelen başka örgütler olsun, hiçbirine hiçbir zaman eyvallah etmedik. Kanımızın son damlasına kadar, son ferdimizin, son nefesine kadar bu toprakları savunmaya devam edeceğiz. Sizlerde bugün burada bulunmakla bu kararlılığı göstermiş oluyorsunuz. Şehitlerimiz burada. Başta Murat ve Yücel kardeşlerimiz olmak üzere, gerek Kurtuluş Savaşı şehitlerine, gerek görev şehitlerine, gerekse Alparslan’ın şehitlerinden bu yana bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Başka şehitlerimiz olmasın ama biz gerekirse bu topraklar için canımızı veririz. Diliyorum ki sadece burada değil dünyanın her tarafından barış içinde yarınlar geçiririz” dedi.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, vatandaşların mezarlık ziyaretiyle şehitlerine sahip çıktıklarını ve bugün burada 15 Temmuz şehitlerini yad etmek için toplandıklarını kaydetti. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü olduğunu ifade eden Başkan Asya, “Ülkemizi ele geçirmek için bir darbe girişimine kalkıştılar, ama başarı elde edemediler. Halkımız tanklara, toplara karşı bedenlerini siper etti ve bu girişimi boşa çıkarttılar. Ve halkımız bugün burada başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere halkın namusu için canını veren şehitlerini anıyor. Biz onları bugün burada dualarla, Kur’anla yad ettik. Onlara minnettarız. Allah hepsine rahmet eylesin” diye konuştu.
Buradaki anma programının ardından Salih-Muhlise Çağlayan Camisinde Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen mevlit programına geçildi. Burada öğle namazı kılınıp, mevlit okutularak yemek ikramı yapılmasının ardından program sona erdi.

 
15 Temmuz Şehitlerine Vefa
 
Bitlisliler anma töreninde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gücüm bu kadarına yetti'
Erzurumlu 66 yaşındaki Ali Altaş, özürlü maaşıyla 300 metreden su getirdi ...
Muş'ta büyük operasyon öncesi sokağa çıkma yasağı
Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan dev operasyon ...
Arı yüklü panelvan dereye uçtu
Erzurum’un Olur ilçesinde arı yüklü panelvan dereye uçtu. Kaza sonrası ...
 
"Ola hani pano, ola hani saat, ola hani kablo"
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine Bağlı Gözücü Köyünde kaçak elektrik kontrol ...
Kuzeydoğu'a bir ilk
Kars Valiliği bünyesinde Yelken Kulübü kuruldu
DAP idaresi üretti, Yüzüncü Yıl'da tanıtıldı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Türkiye’de ...
 
Tarım ve İnsan Fotoğraf sergisi ilgi buldu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi ...
Başbağlar Şehitlerine vefa
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde ...
Doğu Anadolu Gözlemevi’nde sona doğru
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve yönetimi, yeniden ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva