Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>BÖLGE
11 Haziran 2013 Salı - 01:55

Karlıova'ya termik santral

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “TKİ’nin Bingöl Karlıova’daki kömür sahasının santral kurma şartıyla özel sektöre devri ihalesini gerçekleştirmiştik. Özel sektör Karlıova’ya 80 milyon ton rezervli sahada 700 milyon dolar yatırımla 240 MW’lık termik santral kuracak. “dedi.

Karlıova ya termik santral

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “TKİ’nin Bingöl Karlıova’daki kömür sahasının santral kurma şartıyla özel sektöre devri ihalesini gerçekleştirmiştik. Özel sektör Karlıova’ya 80 milyon ton rezervli sahada 700 milyon dolar yatırımla 240 MW’lık termik santral kuracak. “dedi.
Maden Tetkik ve Arama Kurumu’nun (MTA) Afyonkarahisar Dinar çevresinde 5 yıldır devam eden sondaj çalışmaları tamamlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “MTA’nın 5 yıldır yaptığı çalışmalar sonucunda Afyonkarahisar Dinar’daki linyit rezervimizin 950 milyon ton olduğunu tespit ettik” dedi.
Bölgede yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımla 3 bin 500 MW gücünde termik santral kurmayı hedeflediklerini açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bunun, santral inşası ve maden sahasında 6-7 bin kişilik istihdam anlamına geldiğini ifade ederek, yüksek kalorili yerli linyite yapılacak yatırımla hem Afyonkarahisar’ın hem Türkiye’nin kazanacağını söyledi. Türkiye’nin 2023 yılında elektrik üretiminin üçte birini kömürden karşılama hedefi olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, “Bunun için yerli kömür santrali kurulu gücünü, 10 yıl sonra 30 bin MW’a çıkarmak istiyoruz. Afşin Elbistan, Konya Karapınar, Afyonkarahisar Dinar, Eskişehir Alpu ve TKİ’nin elindeki kömür sahalarında yerli kömüre dayalı termik santraller yapılacak. Son olarak TKİ’nin Bingöl Karlıova’daki kömür sahasının santral kurma şartıyla özel sektöre devri ihalesini gerçekleştirmiştik. Özel sektör Karlıova’ya 80 milyon ton rezervli sahada 700 milyon dolar yatırımla 240 MW’lık termik santral kuracak. Yerli kömüre dayalı yapılacak bütün termik santrallerle, yıllık en az 12 milyar dolarlık doğalgaz ithalinin önüne geçme hedefimiz var” diye konuştu.
DÜNYA REZERV ÖMRÜ PETROLÜN 54, DOĞALGAZIN 63, LİNYİTİN 230 YIL
Dünyadaki petrol ve doğalgaz rezervlerine bakıldığında, petrol rezervlerinin ömrünün 54 yıl, doğalgaz rezervlerinin ömrü ise 63 yıl olduğunu söyleyen Yıldız, “Dünya linyit rezerv ömrü ise 230 yıl. Bu açıdan bakıldığında linyit kömürüyle yapılan elektrik üretimi, hem daha ucuz olması hem de yerli kaynağa dayanması nedeniyle daha da önem kazanıyor” şeklinde konuştu.
1,2 MİLYAR LİRALIK ÇEVRE YATIRIMI YAPTIK
Son 10 yılda 1,2 milyar liralık termik santral çevre yatırımı yaptıklarını söyleyen Yıldız, “Biz çevreye rağmen değil, çevre yatırımlarıyla birlikte, temiz kömür teknolojileri kullanarak bu enerji yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Son 10 yılda 1,2 milyar liralık termik santral çevre yatırımı yaptık. Önümüzdeki dönemde 1 milyar liranın üzerinde yatırım daha gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlar eski santrallerle alakalı. Yeni yapılan termik santrallerde, kuruluş aşamasında bu yatırımları tamamlama şartını koşuyoruz. Bacagazı kükürt arıtma tesisleri, elektrofiltreler, kül stoklama sahası yatırımları, hava kalitesi ölçüm istasyonları ve atıksu arıtma tesisleri bu aşamada tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

 
Tınaztepe ve Ersin yargılandı
 
Erzurum'da İş Buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayolunda kamyonet yandı
Seyir halindeki kamyonet cayır cayır yandı
Haziran'da dolu sürprizi
Pazar günü öğleden sonra aralıksız yağan yağmur ve dolu şehir içi ulaşımını ...
Çobanın üstüne yıldırım düştü
Kemah İlçesi’ne bağlı Dere Köyü yakınlarındaki yaylada, koyun otlatan ...
 
Doğu'da ihracat payımız arttı
Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi’nde ihracat değeri payı artış kaydederken, ...
KUDAKA’dan Bölgesel atılım
Türkiye’nin AB katılım öncesi fonlarını daha etkin kullanmasına katkıda ...
KUDAKA'dan kültürel destek
KUDAKA projesi ile Bayburt Doğa Sporları Şenliği düzenlenecek. Proje çerçevesinde ...
 
Ovit'in 2 yıllık işi var..
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize ve Erzurum’u birbirine bağlayacak ...
Gazeteciler Işık'ı andı
Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 25. yıldönümünde kabri başında anıldı. ...
Akillere bayraklı tepki
Doğu Anadolu Bölgesi Akil heyeti, çeşitli protestolarla karşılaştı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva