Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>BÖLGE
3 Haziran 2013 Pazartesi - 20:24

KUDAKA'dan kültürel destek

KUDAKA projesi ile Bayburt Doğa Sporları Şenliği düzenlenecek. Proje çerçevesinde Türkiye’nin değişik illerinden 100’ün üzerinde doğa sporu aktivisti Bayburt’ta düzenlenecek yamaç paraşütü, kampçılık, rafting, of road, foto safari ve trekking etkinliklerine katılacak.

KUDAKA dan kültürel destek

KUDAKA projesi ile Bayburt Doğa Sporları Şenliği düzenlenecek. Proje çerçevesinde Türkiye’nin değişik illerinden 100’ün üzerinde doğa sporu aktivisti Bayburt’ta düzenlenecek yamaç paraşütü, kampçılık, rafting, of road, foto safari ve trekking etkinliklerine katılacak.
Bilim Eğitim Kültür Derneği (BEKDER) tarafından hazırlanan, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen ve Bayburt’ta doğa sporları potansiyelinin belirlenerek, doğa sporları ve doğa turizminin alternatif bir etkinlik alanı olarak Bayburt’ta gelişmesini hedefleyen KUDAKA Projesi “Doğuya Doğru Doğaya Doğru projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Bayburt Konağı’nda gerçekleşen toplantıda proje ile ilgili bilgi veren BEKDER Başkanı Mete Emir, kültür ve doğa turizmi adına son zamanlarda Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada ciddi arayışlar olduğunu belirterek, "Bayburt'ta öteden beri hep doğa turizmi potansiyelinden bahsediliyor fakat gördük ki doğa turizmiyle ilgili yapılmış araştırma ve elde edilmiş veriler çok sınırlı, hatta hiç yok. Biz de buradan yola çıkarak bu projeyi geliştirdik" dedi.
Emir, “Projeyle kentteki doğa turizmi alanlarının tespit edilmesini amaçlıyoruz. Biz bu projenin daha şimdiden çok başarılı olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü şu ana kadar ilimizde bir off-road ekibi misafir ettik. Projeyle Bayburt'ta ilk kez bir off-road şenliği düzenleyeceğiz. 40 civarında modifiye araba burada olacak ve şuan onun parkur çalışmasını yapıyoruz. Yine Azerbaycan'dan 40'a yakın misafirimizi burada ağırlayacağız. Yaklaşık 30 ulusal fotoğrafçıyı Bayburt'ta ağırlayacağız ve onlar da Bayburt'un bu doğa turizm alanlarını fotoğraflayacak. Yine Çoruh Nehri'nde rafting şenliği gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Soğanlı Dağları'nı kapsayan trekking etkinlikleri olacak. Etkinlikler çerçevesinde elde edilen tüm verileri turizm haritasına entegre edeceği” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Mutlu Adak ise, projenin üç aşamada gerçekleşeceğini belirterek, “Bunların birincisi mevcut durum ve potansiyelin tespit edilmesi, ikincisi ivmelenme noktalarının belirlenmesi, üçüncüsü ise doğa turizmi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesidir” dedi.
Proje ile doğa turizmi alanlarının tespit edilmesi, kamp alanlarının belirlenmesi, rafting parkurlarının belirlenmesi, foto safari alanlarının belirlenmesi, yamaç paraşütü alanlarının belirlenmesi, Trekking rotalarının belirlenmesi gibi faaliyetlerin gerçekleşeceğini söyleyen Adak, belirlenen alanlara 150 yön levhası ve 10 adet kamelya yapılacağını, ayrıca 2 bin 500 adet harita ve 500 adet foto safari katalogu hazırlanacağını söyledi.
Bayburt Konağı'nda düzenlenen toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Alparslan Katırcı, BEKDER Başkanı Mete Emir, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, bazı dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

 
5 öğrenci serbest bırakıldı
 
Güreş demek, Erzurum demek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit'in 2 yıllık işi var..
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize ve Erzurum’u birbirine bağlayacak ...
Gazeteciler Işık'ı andı
Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 25. yıldönümünde kabri başında anıldı. ...
Akillere bayraklı tepki
Doğu Anadolu Bölgesi Akil heyeti, çeşitli protestolarla karşılaştı.
 
KÜNİB Ufuk çizecek
Atatürk Üniversitesi’yle birlikte yedi üniversite ile kurulan ve bu yıl ...
Erzurum yoluna mobese
Ağrı’nın Eleşkirt ilçe merkezine 10 önemli noktaya MOBESE kamerası kurma ...
Oltu'da mayıs ayı bereketi
Bu yıl zamanında ve bol şekilde yağan bahar yağmurları, Oltu ve çevresini ...
 
BEAH'ta bilimsel başarı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi uzmanlarından ...
Anadolu Mutfağında Erzurum damgası
Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Festivali’nin finalinde Yöresel Yemek ...
KUNİB III. Olağan Kongresi tamamlandı
Atatürk Üniversitesi’nin de yer aldığı Kafkasya Üniversiteler Birliği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva