Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>BÖLGE
28 Mayıs 2013 Salı - 00:43

KUNİB III. Olağan Kongresi tamamlandı

Atatürk Üniversitesi’nin de yer aldığı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) III. Olağan Kongresi, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.

KUNİB III. Olağan Kongresi tamamlandı

Atatürk Üniversitesi’nin de yer aldığı Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) III. Olağan Kongresi, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.
Türkiye, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, ABD ve Kıbrıs başta olmak üzere birçok ülkeden üye üniversiteler, devlet adamları, rektörler, akademisyenler ve bürokratların katıldığı toplantı Bakü’de gündem olurken, dünya basınında da büyük yankı buldu.
Kongreye; Azerbaycan Respublikası Tahsil Naziri Mikail Cabbarov, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Davit Zurabişvili, Türkiye Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı (KÜNİB) ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Yusuf Ziya Yediyıldız, Türkiye Cumhuriyeti Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Vekili Mehmet Köse, Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Genel Sekreteri Haldun Yavaş ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden üniversite rektörleri, devlet adamları, akademisyenler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
BAKAN AVCI’NIN KONUŞMASI
Kafkasya Üniversiteler Birliği III. Olağan Kongresi’ni onurlandıran ve kongre açış konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, KÜNİB’i “Kafkasya coğrafyasının geleceğini, ilmin ışığında düşünme ve kurma endişesiyle bir araya gelmiş organizasyon” şeklinde tanımlayarak, çeşitli ülkelerden 60’a yakın üniversitenin bir araya gelmesinin, gelecek açısından ümit verici bir gelişme olduğunu söyledi.
60 ÜNİVERSİTEDEN İŞBİRLİĞİ
Kurulduğu günden bu yana dört yıl geçmesine rağmen, kısa sürede 12 ülkeden 60’a yakın üniversiteyle küresel bir birlikteliğe dönüşen, geçtiğimiz 6-8 Mayıs 2013 tarihleri arasında Eskişehir’de “KÜNİB Türkoloji Bölüm Başkanları Toplantısı”nda Türkoloji ile ilgili uluslararası bir kongre tertip etmiş ve Türkoloji açısından önemli kararlar almıştı. Aradan birkaç hafta geçmeden 20-21 Mayıs 2013 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de III. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren ve yeni 12 üye ile üye sayısını 58’e ulaştıran birlik, bu kongrede ilerleyen günlerde biri “Uluslararası Tehlike Altındaki Diller”, diğeri “Kafkasya'nın Yüzleri” olmak üzere uluslararası iki büyük projeyi daha hayata geçireceğini duyurdu.
Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ilk kez Kafkasya Üniversiteler Birliği III. Olağan Kongresi’nde Mevlana Değişim Programının hayata geçirileceği müjdesini verdi. Konuyla ilgili Prof. Dr. Çetinsaya, “Mevlana Değişim Programı için Kafkasya Üniversiteler Birliği ilk oyuncudur. Bu programın başarısını kanıtlayacağı yer Kafkasya Üniversiteler Birliği’dir. Çünkü bizim bu programı faaliyete geçirmemiz için de en çok ısrar edenlerden bir tanesi başta Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocamız olmak üzere, bütün Kafkasya Üniversiteler Birliği Üyeleri’dir. O bakımdan kendilerine buradan teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşarak, Mevlana Değişim Programı’nda yaşanan tecrübenin, KÜNİB’i daha da ileriye götüreceğini açıkladı.
Diğer taraftan, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) bu yıl bir ilke daha imza attı. KÜNİB Bilim Kurulu, “Kafkasya Üniversiteler Birliği 2013 Yılı Bilim Ödülü”nü Türkiye’de ilk yüz, kol ve rahim nakli gerçekleştiren ve dünya çapında başarılı ameliyatlara imza atan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’a layık gördü.
Çok sayıda basın kuruluşunun anında ve yayın kuruluşunun canlı olarak bildirdiği kongrede, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TRT Haber'in canlı yayın konuğu olarak, Kongre hakkında önemli bilgiler verdiler.
Kongrenin öğleden sonraki oturumunda ise, çeşitli ülkelerden çok sayıda akademisyen ve devlet adamı, "Bir gelecek projeksiyonu olarak Kafkasya Üniversiteler Birliği" vizyonunu masaya yatırdı.

 
Dumlu asfalta hasret
 
Dini yayıncılıkta Ortak Akıl süreci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GHSİM'den fiziksel etkinlik
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından organize edilen ” İlkokullar ...
Vefa’dan keşküllü kutlama
Erzurum Vefa Derneği Semerkand Haftası etkinliği kapsamında keşkül dağıttı.
Altınok 2013 hedeflerini açıkladı
Karayolları Bölge Müdürlüğü 2013’ü hizmet seferberliği dönemi olarak belirledi. ...
 
İlahiyatçılar kan bağışladı
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ ...
Doğan muhtarlarla istişare etti
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan muhtarlarla bir araya geldi.
Tekman YİBO birinci oldu
Kısa adı ÇOSKK olan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ...
 
Cirit müsabakaları nefesleri kesti
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ...
Hizmet İş anneleri ağırladı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi tarafından, anneler günü ve engelliler ...
TKB'den Narman çıkarması
Türk Kadınlar Birliği tarafından Erzurum’un ilçelerine bir gezi programı düzenlendi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva