Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>POLEMÄ°K
5 Aralık 2012 Çarşamba - 08:41

Karaçam'dan ilginç iddia

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan Asistan Doktor Melike Erdem'in ölümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Dr. Melike’nin böyle bir şekilde hayata veda etmesinin nedeni ise SABİM’e yapılan bir şikayetti.

Karaçam dan ilginç iddia

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan Asistan Doktor Melike Erdem'in ölümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Dr. Melike’nin böyle bir şekilde hayata veda etmesinin nedeni ise SABİM’e yapılan bir şikayetti. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi olarak bilinen SABİM farklı kullanım nedeniyle artık Sağlık Çalışanlarını İhbar Merkezine dönüşmüştür. “Alo 184” adeta bir ihbar hattına dönmüştür” dedi.
Hastaların haklarının korunması için hayata geçirilen bu sistemin bugün sağlık çalışanlarının korkulu rüyası olduğunu anlatan Karaçam, “Hasta hakkı denilirken mesnetsiz, gerçekle ilgili olmayan ihbarlar nedeniyle sağlık çalışanlarından savunmalar alınmış, cezalar verilmiş, psikolojik bir baskı uygulanmıştır. Haksız savunma istenmesi, soruşturma açılması nedeniyle birçok sağlık çalışanının psikolojisi zarar görmüştür. SABİM’le hasta hakkı, vatandaş memnuniyeti denilirken, çalışanların hakları darmadağın edilmiş, adeta kaş yapalım derken göz çıkarılmıştır. Bu nedenle SABİM tekrar gözden geçirilmeli, amacı ile işleyişi arasındaki fark değerlendirmeye tabi tutulmalı, gerekirse kapatılmalıdır” diye konuştu.
SABİM TEPKİSİ
Tüm hastanelerde hasta hakları birimi bulunduğunu, Sağlık hizmetlerinin işleyişi konusunda bir şikayeti olan vatandaş varsa buraya bir ismini ve iletişim bilgilerini yazarak imzalı bir dilekçe ile bu şikayetini iletebildiğini ifade eden Karaçam, “Böyle bir sistem varken SABİM’i bunun için kullanmanın bir anlamı yoktur. SABİM’e bir şikayet geliyor. Bu isimsiz gerçekle alakası olmayan bir şikayette olabiliyor. Sağlık Bakanlığı bunu kuruma bildiriyor. Bu durum sanki Bakanlığın bir disiplin soruşturması gibi algılanarak araştırma yapılmadan çalışanlardan savunma isteniyor.
Sağlık çalışanları böyle bir yöntemle baskı altına alınıyor. SABİM adeta bir psikolojik şiddet mekanizması gibi kullanılıyor. Artık sağlık çalışanları tabiri caizse SABİM’den yılmıştır. SABİM bir doktorumuzu da ne yazık ki hayatını son vermesi noktasına götürmüştür.
Bu nedenle SABİM’de mutlak suretle bir düzenlemeye ve filtrelemeye ihtiyaç vardır. SABİM’e gelen şikâyetlerde çalışanların peşinen suçlu olarak görülmesinden vazgeçilmelidir.
İhbar ve cezalandırma aygıtına dönüşen SABİM konusuna bakanlık bir çözüm bulmalıdır. Ayrıca Sağlık Bakanlığından hasta hakları kadar çalışan haklarını da önem göstermesini istiyoruz.
Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimlerinin aktif hale getirilerek faaliyete başlaması sağlık çalışanlarının talebidir. Bu yapı sağlıklı bir şekilde oluşturularak çalışanlara hizmet etmelidir.” Şeklinde konuştu.

 
Şehitler için yürüyecekler
 
Yakutiye Çayeli'ne endekslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serbest kıyafete mizahi yaklaşım
Serbest kıyafet uygulaması tartışmalara neden olurken, sosyal paylaşım ...
ÖGDER'den eşitlik iddiası
İkinci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni kıyafet yönetmeliğinin eşitlik ...
Bu da aşure rekabeti
Belediyeler arasında aşure dağıtımında ilginç rekabet yaşandı. Palandöken ...
 
Fırat küçük esnafın tepkisini çekti
Fırat, hipermarketlerin büyükşehirlerin gerçeği olduğunu ancak yerel esnafın ...
Böyle hırsızlık duyulmadı
Erzurum’un Yakutiye İlçesinin Gölbaşı semtinde namaz kılmak camiye giden şahsın ceketi çalındı.
Korkut'a park teşekkürü
Korkut, Kırmacı semtinde yaptığı 24 dönüm büyüklüğündeki park nedeniyle ...
 
Mektupla görev istediler
6 yıldır atama bekleyen 4 kadın öğretmen adayı, koruma engelini aşarak ...
Dolandırıldığını Bankada anladı
20 büyükbaş hayvanını çek karşılığında satan besici çeki bozdurmak için ...
Hem güldürdü, hem düşündürdü
Erzurum’da birçok cadde ve sokağa asılan iş ilanına bakanlar bir daha dönüp bakıyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva