Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Evlattan Ecdada uzanan köprü
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
Bolat: 'Taviz vermeyeceğiz'
TDT’de işbirliği gündemi
TDT’de işbirliği gündemi
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Işıkhan’dan sıfır tolerans vurgusu
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
Kurtulmuş: 'Bu ayıp bile dünya için yeterlidir'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
5 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:06

Gazi ve Şehit Aileleri Sekmen’e minnettar

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Ramazan ayında Şehit ve Gazi ailelerine yapılan yardımlar ve yakın bir zamanda faaliyete geçmesi beklenen yeni dernek binası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazi ve Şehit Aileleri Sekmen’e minnettar

Derneğin en önemli hedefinin şehit ve gazi çocuklarının eğitimini sağlamak olduğunu dile getiren Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi ve ilçe kaymakamlıkları ile işbirliği yaparak tüm şehit ve gazi ailelerine gıda ve nakdi yardımların yapıldığını belirtti. Eski dernek binasının 6’ıncı katta ve asansörsüz eski bir binada yer almasının getirdiği zorluklara değinen Akgül, 2004 yılından beri talep edilen yeni dernek binasına Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile kavuştuklarını ifade etti. Yeni dernek binasının tam anlamı ile faaliyete geçmesiyle daha farklı çalışmalara ve etkinliklere imza atacaklarını söyleyen Akgül, bina tahsisinden ötürü Başkan Sekmen’e teşekkürlerini bildirdi.

YENİ DERNEK BİNASI İLE GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ ARTIK RAHAT EDECEK

Eski dernek binasının 6’ıncı katta ve asansörsüz eski bir binada yer almasının getirdiği zorluklara değinen Akgül, yeni dernek binasının faaliyete geçmesi ile şehit ve gazi ailelerinin artık daha rahat edeceğini belirterek, “ Öncelikle biz Şehit aileleri ve Gaziler Derneği olarak Ramazan yardımlarından ziyade şehit ailelerimizin, onların bize bıraktıkları emanetleri çocuklarımızın ve gazilerimizin eşleri ve çocukları ile alakalı bizim en büyük hedefimizi, birinci, görevimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması ve okuması. Bunun dışında derneğimizi eski bir binada, 6’ıncı kattaydı ve bu bizim için çok büyük bir sıkıntıydı. Belden aşağı engeli olan tekerlekli sandalyeli gazilerimiz, çift ayağı olmayan, çift gözü görmeyen gazilerimiz, yaşlı şehit anne babalarımız derneğimize gelemiyorlardı, gelseler bile asansör olmadığı için yukarı çıkamıyorlardı. Bununla alakalı olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’den 3 yıldır dernek binası talebi ediyorduk. Şuanda kalenin altında bulunan arazide 630 metre üzerine kurulu, güzel bahçeli bir yer tahsis etti. Burada çalışmalarımız devam ediyor, çok yakında taşınma işlemini de tamamlayarak, faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bunun dışında dernek olarak Yakutiye, Palandöken ve aziziye Kaymakamlıklarından gazi ve şehit ailelerimi Ramazan ayı dolayısıyla nakdi taleplerde bulunuyoruz, her yıl olduğu gibi. Yakutiye ve Palandöken tüm şehit ve gazi ailelerimize 250’şer lira yardımda bulundular. Aziziye Kaymakamlığı gazilerimize 300, şehit ailelerimize ise 500 lira yardım yaptı. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de Aziziye Kaymakamımız bir şehit kardeşi. Bunun dışında sponsorluğunu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı gıda paketleri hazırladık ve dağıttık” ifadelerine yer verdi.

“AMACIMIZ GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ İLE DEVLET ARASINDA Kİ BAĞI KURMAK”

Dernek olarak amaçlarının gaziler ve şehit aileleri ile devlet arasında ki bağı kurarak onların daha rahat huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamak olduğunu kaydeden Akgül, “Dernek olarak her zaman şunu söylüyoruz, biz nakdi ve gıda yardımlarının peşinde değiliz, bizim en büyük amacımız ve hedefimiz şehit ve gazi çocuklarını okutmak, ailelerimize rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamak, onların diğer kurumlarla olan ilişkilerini, haklarını alabilmek, sorunlarını çözebilmek. Bunun dışında yeni dernek binamıza yerleşebilirsek daha farklı etkinlikler ve faaliyetlerimiz olacak.  Bizim amacımız gaziler ve şehit aileleri ile devlet arasında ki bağı kurmak ve resmi ve diğer bürokrasi işlerini çözebilmektir. Şehit ve gazi ailelerimiz son derece onurlu insanlar, bizden herhangi bir yardım talebinde bulunmuyorlar. Biz maddi durumu iyi olmayanlar için Kaymakamlıklara müracaat ediyoruz, onlardan yardım alıyoruz. Dernek binası tamamen faaliyete geçtiği zaman Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in de bize sözü var ek bir büfe veyahut bir işyeri, parkomat gibi diyelim bunlardan bir gelir sağlayacak bizlere, bu sayede elektriğimizi, suyumuzu rahat ödeyeceğiz, hem de maddi durumu iyi olmayan şehit aileleri ve gazilerimize katlı sağlayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR

2004 yılından beri talep edilen ancak bir karşılık bulamayan yeni dernek binasının Başkan Sekmen’in girişimleri ile tahsis edildiğine dikkat çeken Akgül, teşekkürlerini sunarak, “Ben bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e çok teşekkürlerimiz sunuyorum. Biz 2004 yılından beri yeni bir dernek mücadelesi veriyorduk. Bu zamana kadar kimse bizim sesimize kulak vermedi. 6’ıncı katta benim gazilerimin, şehit ailelerimin derneğin yüzünü gördüğü dahi yoktu. Başkanımız göreve geldiği gün bize bir söz verdi. 2015 yılında bizi kendi aracı ile alarak kalenin etrafında beğendiğimiz bu yeri bize tahsis etti. Şuanda yeni derneğimizin tüm restorasyon işleri yapıldı, içinin mobilyalarına, döşemelerine kadar belediye başkanımız alacak. Ben kendisine derneğim, yönetim kurulum ve şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum. Yeni binamızın taşınma işleri bittiğinde ailelerimiz artık daha rahat edecek ve bizlerde bura onlar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye söyledi.

 
Aydın’ın ‘Çoban Çiçeği’ ilgi topladı
 
Sertifikalı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın’ın ‘Çoban Çiçeği’ ilgi topladı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik ...
Temmuz ayı ihale ayı
İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz kamuoyu ile paylaşılan ve vaat ...
Taşlıköylüler piknik gününde buluştu
Olur Taşlıköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Köy Derneği’nin organize ...
 
Akdağ'da şenlik vardı
11. Geleneksel Olur Akdağ şenlikleri Muhteşem doğa güzelliği içerisinde büyük bir coşkuyla kutlandı.
Erzurum sinemada 1, tiyatroda 11’inci
Sinema ve Tiyatro 2016 istatistikleri açıklandı. Erzurum 23 sinemasıyla ...
Sıla-i Rahim programında coşku doruktaydı
İstanbul Esenyurt Dernekler Başkanlığınca üçüncüsü düzenlenen ‘Sıla-i ...
 
ASP Bakanlığı’ndan ‘15 Temmuz’ konulu fotoğraf yarışması
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi ...
Gurbetteki Dadaşlar, sılada buluşacak
Esenyurt Erzurum Dernekleri, Sıla-i Rahim programı kapsamında gurbetteki ...
Yazar ve Şairler TYB iftarında buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) Erzurum Şubesi tarafından bu sene 2.si ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva