Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>SPOR
7 Aralık 2012 Cuma - 08:02

Güngör, Büyükşehir'e ufuk çizdi

MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-41 yıllık Erzurumspor’un liglerden çekilmesiyle birlikte yok olma sürecine giren futbol sinerjisi, Büyükşehir’in bu sezon yakaladığı istikrarlı ve başarılı süreçle yeniden canlandı.

Güngör, Büyükşehir e ufuk çizdi

MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-
SUNUM: 41 yıllık Erzurumspor’un liglerden çekilmesiyle birlikte yok olma sürecine giren futbol sinerjisi, Büyükşehir’in bu sezon yakaladığı istikrarlı ve başarılı süreçle yeniden canlandı. Erzurumspor özlemini forma renkleri aynı olan Mavili Beyazlı kulübe yükleyen taraftarlar, unuttukları heyecanları tazeledi, kentin sportif vizyonunda geniş yer edinen Büyükşehir Belediyespor’un Taşkın Göngör’le gelen başarısıyla tribünlerle yeniden barıştı.
Büyükşehir Belediyespor’u maçları, antremanları, haftalık performanslarıyla hemen her gün sütunlarına taşıyan ERZURUM Gazetesi, Güngör’le gelen heyecan kasırgasını 28 Kasım’da ‘Taşkın Güngör başarının adı “ başlığıyla vurgulamış ve “Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta başarılı performansıyla ligin beşinci sırasında yer alan, 14 maçta sadece 2 yenilgisi bululan Büyükşehir Belediyespor’un başarısında Teknik Direktör Taşkın Güngör’ün büyük payı bulunuyor. 7 yıllık teknik direktörlük yaşamında 7 takımı çalıştıran Güngör, bu takımlarda gösterdiği başarı çizgisini Büyükşehir Belediyespor’un başında da sürdürüyor.” İfadeleriyle Büyükşehir’in Güngör’le yakaladığı ambiyansı tarif etmişti.
Biz bu söyleşimizde Belediyespor’un yakaladığı ‘büyük’ başarının mimarlarından olan Teknik Direktör Taşkın Göngör’le konuşarak, onun tespit ve değerlendirmelerini sizlerle paylaştık.
14 maçlık periyotta ligin şampiyonlukta favori takımları arasında gösterilen, ligin en az yenilgi alan ve en az gol yiyen ikinci takımı haline gelen Büyükşehir Belediyespor’u, Taşkın Hoca’nın tarifleriyle size sunduk.
Başka bir deyimle, Erzurum’un futbolda yeniden uyanışını sağlayan, teknik direktörlük geçmişi başarılarla dolu Güngör’ün bakışıyla Futbol’da Büyükşehir Belediyespor Gerçeğini aktardı.
Beğeni ile okuyacağınızı umduğumuz söyleşiyi sunuyor, Büyükşehir Belediyespor ve Taşkın Güngör Hoca’ya başarılar diliyoruz.
Mahmut AKDAĞ
‘İSTİKRAR YAKALADIK’
ERZURUM: Büyükşehir Belediyespor’un 14 maçlık performansını değerlendirir misiniz?
GÜNGÖR: Genel anlamda bir çizgimiz var. 14 maç 28 puan hedeflediğimiz puandı. Ancak rakiplerin puan kaybı yaşamaması veya puanlarını yükseltmesi bizim daha çok puan toplamamızı gerektiriyor. Biz dediğim gibi hedeflediğimiz puan ortalamasını yakalamış durumdayız. Baktığınızda ligde inişli çıkışlı bir takım değiliz. İstikrarı yakalamış durumdayız.
‘EN İYİ FUTBOL OYNAYAN EKİBİZ’
ERZURUM: Büyükşehir Belediyespor amaçladığınız hedef üzerinde mi, Guruptaki ilk maçlarda yaşanan sorunlar nelerdi, eksikler giderildi mi?
GÜNGÖR: Sezon başında çok ciddi bir performansla bu ligde iddialı olduğumuzu gördük. Ancak ligin başlarında istemediğimiz, kapasitemize aykırı bir performans sahada gördük. Daha sonra toparlandık. Özellikle Beylerbeyispor maçının ikinci yarısında oynadığımız müthiş futboldan sonra güzel futbolda istikrarı yakaladık diyebilirim. Şuan ligimizde en iyi futbol oynayan takımın Erzurum Büyükşehir Belediyespor olduğunu tereddütsüz söylemek istiyorum. Futbolumuz izleyenlere büyük keyif veriyor. Bizim eksiğimiz bazen final paslarında yetersiz kalıyoruz ve çok basit gol yeme alışkanlığımız var. Mesela maç boyunca kalemize gelemeyen Keçiören, basit bir hatadan dolayı gol attı. Taktiksel anlamda disiplin olmak zorunda takım. Yüzde 5 gevşeklik çok pahalıya mal olabiliyor. Dediğim gibi mücadele anlamında çok iyi bir takımız. İzleyenlere keyif veren bir takım olduğumuz aşikar.
‘FUTBOLCULARIMA GÜVENİYORUM’
ERZURUM: 14 maçlık süreçte Büyükşehir yönetimi, teknik yönetimi ve futbolcu performansıyla dikkatleri üzerinde topladı. İngelspor’u şampiyonluğa taşıyan Başarılı bir Teknik Direktör olarak, takıma takviye düşünüyor musunuz? Ara transfer planınız var mı?
GÖNGÖR: En iyi transfer iç transferdir. Elimizdeki futbolculardan daha fazla faydalanmak ve geliştirmek takım için daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Transfere çok sığınmamak gerekiyor. Bazen aldığınız futbolcu takım içerisindeki dengeyi bozabilir. Takip ettiğimiz elbette bir iki isim var ama takımımıza katmak çok zor. Ara transfer döneminde kimse elindeki etkili futbolcuyu satmak istemez. Transfer edeceğin futbolcunun elindeki futbolcudan daha yetenekli olması gerekir. Önümüzdeki son 3 maçı görüp buna göre bir strateji belirleyeceğiz.
ERZURUM: Takımın eksikleri…
GÜNGÖR: Takımımızda hücum ve kenar bölgelerde sıkıntı yaşadığımızı söyleyebilirim. Bu bölgelere transfer yapmak için alacağın futbolcunun etkili olması gerekiyor. Dediğim gibi ara transfer döneminde kimse etkili futbolcusunu satmak istemez. Biz daha çok elimizdeki futbolcuların kendilerini geliştirmesi için çaba gösteriyoruz.
‘ALTYAPI FEDAKARLIK İSTER’
ERZURUM: Sayın Güngör, sportif tecrübeniz noktasında soruyoruz, Erzurum’da futbol alt yapısı varmı, ya da yeterli mi?
GÜNGÖR:Erzurum’da futbol alt yapısı potansiyeli kesinlikle var. Bu potansiyeli hayata geçirecek beyinler var mı buna bakmak lazım. Burada bana göre bir sıkıntı var. Teknik adam yeterliliği olan arkadaşlarımız el atmalı. Bu konuda yeterli çalışma yok. Alt yapıya el atacak teknik adamlar Kahramanlık yapacaklar. Alt yapı fedakarlık ister. Erzurum’un fedakar teknik adamlara ihtiyacı var. Ben 14 yıl alt yapıda fedakarca çalıştım. Günümü verdim, hatta paramı verdim. Ama çalıştım. Asla pes etmedim. “Yaradan çalışana verir” inancıyla hareket ettim. Allah’ın adaleti tartışılmazdır. Bugün ne kadar doğru düşündüğümü, doğru işler yaptığımı görüyorum.
‘KÖKLÜ BİR TARAFTAR KİTLEMİZ VAR’
ERZURUM: Ya 12’inci adam, yani Büyükşehir Belediyespor’un taraftarı? O noktada ne dersiniz, 12’inci adamın desteği yeterli mi?
GÜNGÖR:Taraftar anlamında şanslı olduğumuzu söylemek istiyorum. Köklü bir taraftarımız var. Maçlara taraftarın katılımının yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak biz küskün taraftarı kazanmanın peşindeyiz. İnegöl’de benzeri ortam vardı. Taraftar küskündü. Biz orada işimizi yaptık ve taraftarı kazandık. Burada da aynısını yapıyoruz. Başarılı sonuçlarla taraftarımızı tribünlere çekiyoruz, çekeceğiz. Onlara izlettiğimiz futbol, tribünlerin dolmasına sebep olacaktır. Mesela Maraş maçına gelen taraftar sayımız, bizi hayli memnun etmişti.
‘TARAFTARA ÇAĞRI’
ERZURUM: Taraftarımız tezahürat ya da takımı ateşleme noktasında yeterli mi?
GÜNGÖR: Ben burada taraftarlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum. Biz iyi bir takımız. Sonuca bakmanın ötesinde oynanan futbola bakılmasını istiyoruz. Bazen çok basit bir hatayla kalenizde gol görebiliyorsunuz. Ve bu sonuca da yansıyor. Bu kesinlikle oynadığımız mücadeleci futbola gölge düşürmemeli. Taraftarlarımız sahaya sonuç için değil keyif için gelmeli. Eğlenmeli. Biz onları eğlendirecek keyiflendirecek top oynuyoruz. İnsanlar bir anda zirveye oynayan takım istiyorlar. Bu çok zor. Başarı bir süreç işidir. Biz doğru yoldayız. Taraftarımız sabırlı olsun. Bizi izlesin. Keyif alsın. Futbolda başarıda taraftarın çok büyük etkisi var. Bu asla unutulmamalı. Erzurumlu haftanın 1,5 saatini bu takıma ayırmalı. Erzurum’a eski günleri yaşatacağız. Taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.
İNEGÖLSPOR’DAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’A
ERZURUM: Sıfırdan şampiyonluğa taşıdığınız İnegölspor’da başarınızın sırrı neydi? Altyapı bakımından Erzurumla kıyaslar mısınız?
GÜNGÖR: İnegöl’de özellikli futbol alt yapısı çok üst düzeyde. Biz göreve başladığımızda mevcut futbolcuları harekete geçirdik. Alt yapıdan çok ciddi faydalandık. Yeni bir oluşum yaptık. İnegöl’ün kolej bir takım olmasını sağladık. Batıda bu iş biraz daha rahat. Çok sağlam bir takım oluşturduk. Yenilsek daha takdir toplayan bir takımımız vardı. Ve neticede son 3 hafta kala şampiyonluğu garantiledik. Bu liglerde ekstra futbolcu bulmak çok zor. Çalıştırdığım Bayrampaşa ve İnegöl’de alt yapıya önem verdim. Mesela Şampiyon olan İnegöl takımında alt yapıdan 7 futbolcu vardı. İçlerinden bazı futbolcular milli takıma bile çağrıldı.  Bu çok önemli bir konu. Erzurum’un bu anlamda çok ciddi adımlar atması gerekiyor.Alt yapıdan çıkan bir tane futbolcumuz yok. Bu çok kötü.
‘ERZURUM’DA DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ LİG YOK’
ERZURUM:Erzurum’da futbol alt yapısı sorunu nasıl çözülür, tespit ve önerileriniz…
GÜNGÖR: Erzurum’da düşünebiliyor musunuz lig yok. Bu durumda hangi alt yapıdan bahsedeceğiz. Bu anlamda Amatör Spor Kulüpler Federasyonu ve TUFAD bir çalışma yapmalı ve Erzurum genelini kapsayacak lig kurulmalı. Mesela biz 10-12 yaş arası bir takım oluşturma çalışmamız var, ancak bu çocuklarımızın oynayacağı bir rakip takım yok. Nasıl olacak bu iş? Erzurum’da vakit kaybedilmeden belli yaş kategorilerinde ligler oluşturulmalı ve var olan patonsiyel hayata geçirilmeli. Bunun için kamu kurumları gerekli desteklerde bulunmalı. İlçe belediyeleri, kamu kurumları kesinlikle destek sağlamalılar. Erzurum’da alt yapı yetersizliği şehir adına hiç hoş değil. Üretim yok.
ERZURUM: Büyükşehir’in hedefi nedir?
GÜNGÖR: Kulübe yön veren, misyon veren bir yönetim var. Erzurum bu anlamda çok şanslı. Bu takımın 1 kuruşu dahi zayi edilemez. Böyle bir yönetim var. Şehrine ve kimliğine sahip bir yönetim var. Bu yönetimle Erzurum çok ciddi başarılar elde edecektir. Erzurum’un kimliği üzerine mücadele veriyoruz. İstikrarlı bir kulüp başkanımız var. Onursal Başkanımız sayın Ahmet Küçükler’in çok ciddi desteğini arkamıza almış durumdayız. Bir kez daha yineliyorum; Erzurum eski günlerine dönecek.
ERZURUM: Lider Altınordu maçı öncesinde bize vakit ayırdığınız, değerli tespit ve öngörülerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.
 
 

 
Özkal'a övgü yağıyor
 
12 yılda 1.5 milyar yatırım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurumsporlu 7 Aralık 2012 Cuma 12:47

Hocayı kutluyorum. Gittiği her yerde başarı sağlamış. Büyükşehir Belediyespor'da da önemli başarı elde etti. TOpladığı puan başarının göstergesi. Rakiplerimizde çok güçlü ekipler. kolay kolay puan kaybetmiyorlar. inşallah bu hafta lideri devireceğiz

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkal'a övgü yağıyor
26 Kasım 1 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye ...
12'inci adama çağrı
Büyükşehir Belediyespor 15’inci hafta maçında Pazar günü gurup lideri Altınordu’yla karşılaşacak.
Yakutiye Çayeli'ne endekslendi
BAL 1'inci gurup'ta 7'inci sırada bulunan Yakutiyespor, gurupta hiç yenilgisi ...
 
Erzurum Erdoğan'a minnettar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum’a armağan edilen 2011 ...
Nefesler kesilecek
Büyükşehir Belediyespor bu hafta kendi evinde Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü ...
Büyükşehir 1 puana razı oldu
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta beşinci sırada yer alan Büyükşehir ...
 
20 boksör finalde
Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın 5. günü Yarı final müsabakalarıyla devam etti.
U19'da şampiyonluğa koşuyorlar
Yakutiyespor, U kategorilerini içeren liglerde elde ettiği başarılar ile ...
Güngör hedef belirledi
Erzurum Büyükşehir Belediyespor hafta sonunda karşılaşacağı Isparta Emrespor ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva