Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
28 Ocak 2023 Cumartesi - 11:41

FETÖ'nün güncel yapılanması çökertildi

FETÖ sanığının itirafları, örgütün güncel yapılanmasındaki faaliyetleri deşifre etti. Geçtiğimiz yıl yapılan bir operasyonda yakalanan ve daha sonra itirafçı olan B.Ç. adlı örgüt üyesinin beyanları ve teşhisleri sonrası örgütün güncel yapılanması çökertildi.

FETÖ nün güncel yapılanması çökertildi

FETÖ sanığının itirafları, örgütün güncel yapılanmasındaki faaliyetleri deşifre etti. Geçtiğimiz yıl yapılan bir operasyonda yakalanan ve daha sonra itirafçı olan B.Ç. adlı örgüt üyesinin beyanları ve teşhisleri sonrası örgütün güncel yapılanması çökertildi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl FETÖ/PDY’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda örgüt mensubunu yakalamış, aralarından bazıları itirafçı olmuştu. Savcılıkça yürütülen soruşturma çerçevesinde düzenlenen söz konusu operasyonda yakalanan ve daha sonra itirafçı olan B.Ç.’nin beyanları ve teşhisleri sonrası örgütün güncel yapılanması çökertildi.
PARA AKIŞI BİTCOİN VE SANAL PARA ÜZERİNDEN SAĞLANIYOR
Örgüt içindeki mali yapıyı şekillendiren nakit akışının kripto ve sanal para üzerinden yürütüldüğü öğrenilirken, hücre yapılanmasındaki il muhasebecisine gelen paranın alt kademelere elden verildiği kaydedildi. Büyükşehirleri sözde “eyalet” olarak nitelendirip ona göre yapılandıkları yerlere ‘İl’ diyen FETÖ üyelerinin, Sakarya, Yalova, Bilecik, Kartal, Üsküdar, İzmit, Gebze ve Kadıköy gibi yerleri, oluşturdukları şemada il diye adlandırdıkları ortaya çıktı. Polisiye soruşturmaya hedef olan örgüt itirafçısının verdiği ifadelerde, FETÖ üyelerinin "İl" olarak ayırdıkları yerlerde eğitim, lise, sosyal medya, hukuk ve iktisadi ilimler, erkek ve kadınlar için ayrı ayrı mesuller görevlendirildiği açığa çıktı.
Kadıköy’deki hücrenin masrafları Romanya ve Moldova’daki firari FETÖ mensuplarından
Örgütün güncel yapılanmasını anlatarak yön veren itirafçının beyanından yola çıkan polis, büyük bölge ev mesulleri altında 4 ev ablaları ve 12 hücre evi tespit etti. Örgüt yapısını deşifre eden itirafçı beyanına göre Kadıköy sözde ilinin bütün masraflarının Romanya ve Moldova’da faaliyet gösteren firari durumdaki örgüt mensuplarından aktarıldığı anlaşıldı. Son dönemlerde teknik takibe takılmamak için sosyal medya uygulaması üzerinden şifreli olarak anlaştıkları öğrenilen FETÖ mensuplarının, kendilerini gizlemek için Yunanistan menşeli numaraları kullandıkları ortaya çıktı.
Örgütün güncel hücre yapılanmasında kendilerini deşifre etmeyen ve sadece gündüzleri örgüt evlerine giden ‘vifak’ diye nitelendirilen kişilerin olduğu tespit edildi. Söz konusu örgüt üyelerinin, bu evdeki öğrencilerin FETÖ’ye bağlılığını sağlamak için yoğun çaba sarfettikleri tespit edildi.
Operasyonun geçmişi
Pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan B.Ç'nin ifadeleri, birebir teşhisleri ve dijital malzemelerden elde edilen bulgular ışığında açılan yeni soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY'nin güncel faaliyetlerine yönelik İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Hatay, Gaziantep, Niğde, Zonguldak, Kütahya ve Van'da operasyon gerçekleşmişti. İstanbul merkezli 10 ildeki operasyonda FETÖ'nün evlerinden 17 bin 140 dolar, 128 bin lira, 200 bin lira değerinde ziynet eşyası ile bin 550 euro ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorgu ve ifade işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanmış, 16’sı adli kontrol hükümleri uyarınca serbest bırakılmış ve itirafçı olan 15'i şüpheli ise adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılıkça salıverilmişti.

 
Güz’den ARDEB bilgilendirmesi
 
Erzurum değişim ve dönüşümün merkezi olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: 'Bir tek terörist kalmayacak'
Soylu, “Türkiye’de 105 civarında terörist kaldı. Kahramanlarımız 6’sını ...
Aslan Erzurum’u örnek verdi
Aslan, “Erzurum’da iken gece bir olay olmuştu. Olay bittikten sonra polis ...
81 ilde huzur operasyonu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri ...
 
Bozdağ seçim sürecini değerlendirdi
Bozdağ: “Seçimi YSK yapıyor. Dolayısıyla burada hile hurda her şey olabilir ...
Erzurum Emniyeti araç filosunu güçlendiriyor
Erzurum Emniyet Müdürlüğü araç filosunu güçlendirdi. Emniyet hizmetlerinde ...
Hakkarili annelerin evlat nöbeti 41'inci haftada
Hakkari'de çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylemi ...
 
Eren Abluka Sonbahar-Kış-25 Operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığınca Van’da 480 personelin katılımıyla “Eren Abluka Sonbahar-Kış-25 ...
Şehit ve gazi yakınlarından nöbetteki ailelere destek
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Cizre Temsilcisi Zeynep ...
TSK gövde gösterisine hazırlanıyor
Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı" Kars'ta yapılıyor. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva