Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>ASAYÄ°Ş
26 Ocak 2023 Perşembe - 13:43

Hakkarili annelerin evlat nöbeti 41'inci haftada

Hakkari'de çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylemi 41'inci haftada da devam etti.

Hakkarili annelerin evlat nöbeti 41 inci haftada

Hakkari'de çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin eylemi 41'inci haftada da devam etti.
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafları ile HDP İl Başkanlığı binasına kadar slogan atarak yürüdü. Parti binasındaki HDP'liler yüksek sesle müzik açıp eylemi engellemeye çalışırken aileler eylemlerini sürdürmeye devam etti.
Slogan atan aileler, “Anneler kazanacak”, “Hepimiz anneyiz, PKK'ya yeteriz”, “HDP kaybedecek” dedi. Yeğeni dağa kaçırılan Berivan Çetin, Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Operasyonunda Bestler Dereler Bölgesinde şehit düşen Kahraman Korucu Nimet Encu'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Çetin, “Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun. Ülkemizin ve bölgemizin geleceğinde terörün hiçbir türlüsüne yer olmadığının altını tekrar çizmek istiyoruz. Bir kez daha terör saldırılarında şehit düşen askerlerimize, polislerimize, korucularımıza Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bizi yıldıramadılar, birdik, bir şehir olduk, iki şehir olduk ve her geçen gün büyümeye devam edeceğiz. Bizim bu şevkimiz, bu gayretimiz terör örgütünü çökertmeye yetti. Belki geç olacak, belki güç olacak ama zafer inşallah bizim gibi inanan annelerin zaferi olacaktır. Bizler 40 yıla yakın bir süredir bölücü terörle mücadele eden, terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz. Farklı isimler adı altında faaliyet gösteren ama hepsinin de amacı ülkemizin birliği, beraberliği, huzuru ve refahı olan terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Uzun terörle mücadele dönemimize güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik. Çocukları, kundaktaki bebekleri, okula giden öğrencileri, daha ömrünün baharındaki öğretmeleri, kurban eti dağıtan 15 yaşındaki körpe delikanlıları, rızkının peşindeki garsonu, müşteri bekleyen esnafı, namaz kıldıran imamı katleden, Allah'ın anıldığı ibadethaneleri, Kur'an kurslarını, kütüphaneleri ateşe veren bir barbarlığa defalarca lanet ediyoruz. Halkımızın kanından ve gözyaşından beslenen bu alçak örgüt en büyük yarayı Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Abazası ile anaların yüreklerinde açtılar. Analarından zorla kopardıkları gencecik çocukları ölüme gönderirken kendi çocuklarını Avrupa’nın başkentine tatile yolladılar. Kütüphaneleri yaktıkları, öğretmelerini şehit ettikleri, okullarını ateşe verdikleri mazlum Kürt çocuklarını cehalete mahkum ederken, kendi çocuklarına Avrupa'nın en iyi, en lüks, en pahalı okullarını layık gördüler. Hakkari ve Diyarbakır anneleri olarak terör örgütüne karşı çıktık ve ‘Edi Bese’ diyoruz. Bir avuç cesur ana on yıllardır benim Kürt kardeşlerimin sırtına kene gibi yapışan, kanını sülük gibi emen zalimlere artık yeter diyoruz. Başlattığımız evlat nöbeti ile Hakkari ve Diyarbakır anneleri olarak sadece korku duvarlarını parçalamakla kalmadık aynı zamanda siyasetçi görünümlü insan kaçakçılarının maskelerini de aşağı indirdik. Hakkari ve Diyarbakır anneleri olarak evlatlarımızı geri istiyoruz. Haykırışımız teröre ve bölücü örgütün uzantılarına vurulmuş en ağır darbelerinden birisi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Terör örgütünün kirli, karanlık ve korkak yüzü bir avuç kadının direnişiyle tarihte ilk defa bu derece ayan beyan ortaya çıkmıştır” dedi.

 
Eren Abluka Sonbahar-Kış-25 Operasyonu başladı
 
Erzurum Emniyeti araç filosunu güçlendiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eren Abluka Sonbahar-Kış-25 Operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığınca Van’da 480 personelin katılımıyla “Eren Abluka Sonbahar-Kış-25 ...
Şehit ve gazi yakınlarından nöbetteki ailelere destek
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Cizre Temsilcisi Zeynep ...
TSK gövde gösterisine hazırlanıyor
Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı" Kars'ta yapılıyor. ...
 
Dikkat dağıtarak cep telefonunu çaldı
Sivas'ta, "Parayı araçtan alacağım" bahanesiyle 34 bin lira değerindeki ...
7 terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine saldırı girişiminde bulunan ...
Muşlu Analar evlat yolu gözlüyor
Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından ...
 
Ailelerin direnişi bin 241'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ...
‘506 terörist etkisiz hale getirildi’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit operasyonunda belli bir ...
Göçmen kaçakçıları tutuklandı
Van'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva