Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
Milli coşku doruğa çıkacak
Milli coşku doruğa çıkacak
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
HABERLER>SPOR
18 Mayıs 2015 Pazartesi - 09:00

Erzurumspor için son şans

Erzurumspor play off sürecinde bugün Sakaryaspor karşısında rövanş maçına çıkıyor. Gollü her türlü beraberlik ve alacağı her türlü galibiyet ile 2’inci tura yükselecek olan Erzurumspor, Sakarya maçında son şansını deneyecek.

Erzurumspor için son şans

Erzurumspor play off sürecinde bugün Sakaryaspor karşısında rövanş maçına çıkıyor. Gollü her türlü beraberlik ve alacağı her türlü galibiyet ile 2’inci tura yükselecek olan Erzurumspor, Sakarya maçında son şansını deneyecek. Mavibeyazlı ekip tur atlaması halinde Ankara Demirspor-Silivri maçının sonucunu bekleyecek.

SAKARYA’DA MAÇ KAYBETMEDİK

Lig istatistiklerine göre, Erzurumspor Sakarya’da bugüne dek hiç maç kaybetmedi. Son iki sezonda deplasmanda iki kez yeşil siyahlı ekiple karşılayan Erzurumspor her iki maçından da 1-1’lik sonuçlarla ayrıldı. Erzurumspor bugün 16:30’da çıkacağı maçta da aynı sonucu alırsa play off ikinci turuna yükselecek ve taraftarına bayram ettirecek.

4 SEZONDA 4 TEKNİK DİREKTÖR

Erzurumspor son dört sezonda 4 ayrı teknik direktörle mücadele verdiği 3’üncü Lig’de ikinci kez play off yarı finaline çıkacak. 2011-2012 sezonunda Hasan Çelik, 2012-2013 sezonunda Taşkın Güngör, 2013-2014 sezonunda Yavuz İncedal, 2014-2015 sezonunda Taşkın Güngör ve Turhan Özyazanlar yönetiminde sezonları geçen Erzurumspor, Sakaryaspor karşısında ya tamam ya da devam diyecek.

ÇAKMAK VE GÜNGÖR DÖNEMİ

Erzurumspor Hasan Çelik’in Teknik Direktör olduğu 2011-2012 sezonunu 53 puanla 6’ıncı sırada tamamlamış, play off’a kalamamıştı. Mavibeyazlı ekip, 2012-2013 sezonunda Taşkın Güngör yönetiminde sezonu 64 puan ve 6’ıncı sırada kapatmış, son maçında Y.Yozgatspor’u deplasmanda yenmesine rağmen Altınordu’nun Gümüşhanespor’a tartışılan biçimde yenilmesi sonucunda play off yarı finali umudunu kaybetmişti.

İNCEDAL İLE KAÇIRILAN 2’İNCİ LİG FIRSATI

Mavibeyazlı ekip 2013-2014 sezonuna Yavuz incedal ile 2’inci gurupta başlamış, sezonu 56 puan ile beşinci sırada kapatmış ve play off yarı finali oynamaya hak kazanmıştı.  Erzurumspor 13 Mayıs 2014’te Kahramanmaraş’ta yapılan play off finali ilk etap maçında Mustafa Özkaya ve Güner Okay’ın kaydettiği gollere rağmen  Hacettepespor’a 3-2 yenilmiş, 2’inci tura çıkamamıştı.  Geçen sezonki play off yarı final maçında bugün de kadroda bulunan Sefer Sever ve Ekrem Sütçü’de yer almıştı.

GÖNGÖR’LE BAŞLADIK, ÖZYAZANLAR7LA SÜRDÜRDÜK

Erzurumspor 2014-2015 sezonunda ise iki teknik direktörle çalıştı. Sezona Taşkın Güngör’le başlayan ekibin başına, 14’üncü hafta sonunda Turhan Özyazanlar geçti. Erzurumspor sezonu 54 puanla beşici sırada tamamlayarak play off yarı finalinde mücadeleye hak kazandı. Mavibeyazlı ekip evinde oynadığı ilk maçında Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalarak umudu Sakarya’ya taşıdı.

KADROYU SİL BAŞTAN ETTİLER

Erzurumspor dört sezon içinde kayda değer ilkleri Turhan Özyazanlar döneminde yaşadı.  Bir önceki sezonda kadroda yer alan 20’yi aşkın futbolcusuyla yollarını ayıran Erzurumspor, sezon başında olduğu gibi, ilk yarının sonunda da kadrosunun neredeyse tamamını değiştirdi. Fatih arat, Fatih Gültekin, Aykut Çakay gibi önemli isimlerle yollarını ayıran Erzurumspor’da Özyazanlarla birlikte oyun anlayışı da sil baştan oldu.

BERABERLİKLER TAKIMI OLDUK ÇIKTIK

Turhan Özyazanlar yönetimindeki 20 maçında, Erzurumspor beraberlikler takımı haline geldi. Tek forvet anlayışını benimseyen ve bu yüzden takımı hep savunmada tutarak bir puanı garanti etmeyi düşünen Özyazanlar Erzurumspor tarihinde bir ilke imza attı, kazanamayan ama bir puana razı olan bir Erzurumspor görüntüsü oluştu.

TARAFTAR HEP DESTEK, TAM DESTEK VERDİ AMA..

Özyazanlar, özellikle üç maçta 26 bin kişilik stadyumun tamamen dolduğu önemli karşılaşmalarda, taraftar desteğinden de yararlanamadı.  Takım silik bir oyun sergiledi, rakiplerine gol fırsatları sundu, Erzurumspor ise 20 maçında hep bekleyen, gol yedikten sonra açılarak bir puanı kurtaran bir oyun anlayışına mahkum edildi.

ÖZYAZANLAR RİSK ALMAYI SEVMEYİNCE..

Risk almayı sevmeyen, takımın 2’inci lig ufkunu yeterince anlamayan ve taraftarın büyük umutlarını görmeyen Turhan Özyazanlar erzurumspor’u kimliksiz bir oyun anlayışı içinde sahaya sürdü. Bazı maçlarda sağ, bazı maçlarında sol kanat oyuncularını yedekte bekleterek, takımın kanatlardan gol arayışını kısıtlayan Özyazanlar, Oltan Karakullukçu, Seddar Karaman ve Sinan uzun gibi kendi döneminde transfer edilen forvet oyuncularını hemen her maçta kenarda tutarak, tüm gol yükünü Mehmet Albayrak’a yükledi.  Ara transferde Aykut Çakay gibi marka kanat oyuncusunu başka takıma gönderen Özyazanlar, Cebrail Serçek gibi ligin gözde kanat oyuncusunu da çoğu maçta yedekte oturttu, sadece kanatlarda Sefer Sever’e yüklendi, bu oyuncu ise tek kaldığı için yetenek ve performansını yeterli düzeyde ortaya koyamadı.

ÖZYAZANLAR’DAN HEP AYNI NAKARAT

Turhan Özyazanlar önce bir puan anlayışını play off yari finali birinci maçında da sergiledi. 0-0 giden maçta ikinci forvet oyuncusunu 70’inci dakikada oyuna sokan Özyazanlar, maçın bitimine 7 dakika kala üçüncü forvet oyuncusu Seddar Karaman’ı oyuna soktu. Ancak bu iki yıldız oyuncu da kalan sürenin azlığı, maça iyi konsantre olamamaları sebebiyle beklenen gol katkısını sağlayamadı.

 
Ala’dan 2 müjde daha
 
Fırat: ‘Hep birlikte yeni anayasayı inşa edelim’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dursun Krosta birinci oldu
Atletizmi Geliştirme Projesi Kros final yarışmaları Adana’da tamamlandı. ...
Oldu mu şimdi…!
Erzurumspor, Perşembe günü oynanan Play off yarı finali ilk turunda taraftarın ...
‘Asıl engellilik, sevgisizliktir’
Taşkesenligil, dünya üzerindeki en büyük engelin sevgisizlik olduğunu ...
 
Bu kez vatandaş yarışacak
Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın da katılacağı Bisiklet Halk Yarışı Pazar ...
Erzurumspor, play off dönemecinde
Spor toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta şampiyonluğu kaçıran, sezonu 4’üncü ...
Erzurum GHSİM Semazen Kursu açtı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ...
 
Özakalın’dan Sakarya maçı uyarısı
B.B. Erzurumspor Kulüp Başkanı Saim Özakalın, sağduyu açıklaması yaptı. ...
Sakarya maçını Sabancı yönetecek
Erzurumspor’un Sakaryaspor ile oynayacağı Spor Toto 3. Lig Play Off Yarı ...
İlk yarıda 25, 2’inci yarıda 29 puan topladık
Spor toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 2014-2015 sezonunun ilk yarısını 25 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva