Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
1 Eylül 2015 Salı - 09:48

Erzurum İş Sağlığı’na yoğunlaştı

Erzurum’da 5’incisi düzenlenen İş Sağlığı Eğitim Seminerleri, Türkiye’de belirlenen 8 bölgesel ilde düzenleniyor.

Erzurum İş Sağlığı’na yoğunlaştı

Erzurum’da 5’incisi düzenlenen İş Sağlığı Eğitim Seminerleri, Türkiye’de belirlenen 8 bölgesel ilde düzenleniyor. Eğitim seminerlerinde iş güvenliğindeki değişmeler ve temel haklar hakkında bilgiler veriliyor. Seminere TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TÜRK-İŞ Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Gökcan, Erzurum İlinde yer alan TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRK-İŞ Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “TÜRK-İŞ insana hizmet etmeyi, mutluluğunu ve refahını artırmayı amaçlamaktadır. İnsanların huzur ve refahını artırmanın başında da onların sağlığının korunması gelmektedir. İş kazalarında her yıl bin kişinin hayatını kaybettiği bilinmektedir. Ülkemizin gelişmişlik ve teknoloji düzeyine yükseltmiş olmasına rağmen her yıl iş kazasında hayatını kaybeden insan sayısı daha da artmaktadır. İş kazalarının yüzde 95’inin önlenebilir olduğu bilinmektedir. Fakat işverenler iş kazalarını önleme yöntemlerini maliyet unsuru olarak gördüğünden, gerekli önlemler almamaktadır. Ülkemizde bu yıl ilk altı ayda 794 insan, iş kazaları sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Sebebi ise ne yazık ki gerekli önlemlerin alınmamasıdır. Özel sektördeki vurdumduymazlığın son bulmasını temenni ediyorum. 1980’den günümüze dünya küreselleşmektedir. Ekonomik sistemler değişmiştir. Bu sistem insanı da değiştiren bir sistemdir. Bu sistem, neoliberal sistem olarak anılmaktadır.  İstihdam daha çok özel sektörle sağlanmaya dönüştürülmüştür. Özel sektörle birlikte de işçi maliyetleri aşağı çekilmiştir. Emek maliyetleri en aza indirilmektedir. Taşeron işçi, daha ucuza çalıştırılmak için ya da işsiz bırakılmamak için çalıştırılıyor. Taşeron işçi sayısı, kamu ve özel sektörde oldukça fazladır. Karma ekonominin, kamu ve özel sektörde eşit şekilde olmasını temenni ediyorum. Ülkemizde son üç yıldır gelişme olmamaktadır. Ülkemizdeki yüzde 2’lik yüzde 3’lük büyümelerle yeterli gelişme olamaz. Yayınlanan işsizlik oranları gerçeği yansıtmamaktadır. Ülkelerin gelişmesi, büyümesi sanayi sektörüyle oluyor. Bizim ülkemizde ise sanayi unutuldu, inşaat sektörüne yönelme oldu. Sonuç olarak insan onuruna yakışır şartlarda istihdam istiyoruz. Sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi durumunda tüm sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Eğitimin sizlere kazanç sağlamasını temenni ederim.” dedi.

TÜRK-İŞ Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Gökcan ise, “Öncelikle iş sağlığı ve güvenliği seminerini Erzurum’da gerçekleştirdiği için TÜRK-İŞ Yönetimine teşekkür ediyoruz. Teoride yazılanlar ve pratikteki pek çok eksiklik Soma, Ermenek ve pek çok farklı ilimizde yaşanan iş kazalarının yaşanmasına neden olmaktadır. Bu konularla ilgili detaylı bilgileri TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve hocalarımız aktardı. Sözlerime son verirken, sosyal politikaların düzenlenmesini temenni ediyor, konuşmasını yapmak üzere Nazmi Başkanı kürsüye davet ediyorum.” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat'ın konuşmasının ardından başlayan seminerde, TÜRK-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal Tozan, ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası Bakımından İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları İle Sigortalılara ve Hak Sahiplerine Sağlanan Yardımlar’ ve ’Sosyal Güvenlik Sistemindeki Gelişmeler’; Prof. Dr. Aziz Konukman, ‘Türkiye'de Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler’, Dr. Orhan Ersun Civan, ‘Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği Haklar ve Ödevler’; Prof. Dr. Metin Akgün ise ‘İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları’ konularında eğitim seminer programına katkı sağladı.

 
Karakucakta Dadaş damgası
 
Hava Kontrol Merkezi için geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci de, öğretmen de kazanacak
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, dershanelerin kapatılmasından sonra ...
Erzurum Yaygın Eğitimde 2’inci sırada
Erzurum’da Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında 2014 yılında 517 kurs ...
Yaz Kuran Okulu Başarı Belgeleri dağıtıldı
Evrensel Hafızlar Derneği Erzurum Şubesi ve ÖĞ-DER'in birlikte organize ...
 
Bilişim dikkati Erzurum'a yönelecek
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim ...
ATA Teknokent’ten önemli işbirliği
2.3 Milyar Avroluk bir bütçe ile yürütülen İşletmelerin ve KOBİ`lerin ...
Özlenen işbirliği
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Elektromobil Yarışları, Bilim, Sanayi ve ...
 
ATAÜNİ’den Sağlıkçılara yeni fırsat
Sağlık alanında önlisans programlarından mezun olanlar için Yükseköğretim ...
Erzurum DYİM’de eğitim dönemi başladı
Erzurum’un da yer aldığı, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Dini Yüksek ...
Okul takvimi açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva