Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
6 Ocak 2021 Çarşamba - 02:59

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu 2021’in ilk toplantısını gerçekleştirdi. Vali Okay Memiş Başkanlığında toplanan kuruluna aldığı kararlar yayımlandı.

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu 2021’in ilk toplantısını gerçekleştirdi. Vali Okay Memiş Başkanlığında toplanan kuruluna aldığı kararlar yayımlandı.

Alınan Kararlar şöyle:

 “Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınının kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

 Covid-19 virüsünün yeni bir varyantının İngiltere’de görülmesi üzerine, bu varyantın ülkemize girişinin engellenmesi amacıyla alınması gereken birtakım tedbirler Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yazıları ile belirlenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğünün yazısı ile de hudut kapılarında yolcuların pasaportları üzerinde kaşe kontrolü yapılmak suretiyle son 10 gün içerisinde Covid-19 virüsünün yeni varyantının görüldüğü İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’da bulunanların tespit edilerek sağlık birimlerine bildirilmesi talimatı verilmiştir.

 Konuya ilişkin uygulama birliğinin tesis edilmesi ve tüm sınır kapılarımızda (kara, hava, deniz) etkin bir uygulamanın hayata geçirilerek Covid-19 virüsünün yeni varyantının ülkemize girişini engellemek için aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması zorunlu hale gelmiştir.

 Bu çerçevede?

 1.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ilgili NOTAM’ları ile uygulanmakta olan İngiltere’den yapılacak tüm uçuşların (genel havacılık ve/veya tahliye uçuşları da dâhil) ve Güney Afrika ve Danimarka’dan ticari uçuşların durdurulması uygulaması ile benzer şekilde yeni durumların gelişmesi halinde alınacak kararlar ilgili birimlerce titizlikle takip edilecek ve herhangi bir aksamaya meydan bırakılmayacaktır.

 2.Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda? 1 Mart 2021 tarihine kadar tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarımızdan ülkemize giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARSCoV2 PCR testi sonucu istenecektir. Hareket edilecek ülke havalimanlarında bu test sonucu ibraz edilmeden kişilerin ülkemize iniş yapacak uçaklara alınmaması gerekmektedir.

 3.Sınır kapılarımızdan ülkemize giriş yapan tüm yolcuların pasaportlarında kaşe kontrolleri titizlikle yapılacak ve son 10 gün içerisinde İngiltere’de bulunduğu anlaşılan kişilerin ülkemize giriş yaptığının tespit edilmesi halinde bu kişiler İçişleri Bakanlığının  16.03.2020 tarihli genelgesi doğrultusunda belirlenen yerlerde 14 gün boyunca karantina altına alınacaktır.

 4.Pasaport ibraz etmeksizin, kimlik göstererek ülkemize giriş hakkına sahip ülke vatandaşlarına da son 10 gün içerisinde İngiltere’de bulunup bulunmadıkları sorulup buna göre işlem tesis edilecektir.

 5.Kara, deniz ve hava sınır kapılarımızda SARSCoV2 PCR testi sonucu kontrollerini yapmak üzere yeteri sayıda personel/ekip görevlendirilmesi (bir birim görevlendirilebileceği gibi karma ekipler de oluşturulabilecektir) sınır kapısı mülki idare amirleri tarafından sağlanacaktır.

 6.Ülkemize giriş esnasında son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARSCoV2 PCR testi sonucu ibraz edemeyen kişiler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yazısında belirtildiği şekilde konaklayacaklarını beyan ettikleri adreslerde, konaklayacak yeri olmayanlar ise belirlenen yerlerde karantinaya alınacaklardır. Bu kişilere karantina sürelerinin yedinci gününde test yapılacak olup test sonucu negatif olanların karantinası sonlandırılacak, pozitif olanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı Covid-19 rehberi doğrultusunda sürdürülecektir.

 7.Dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi için, uçak gemi mürettebatı, kilit personel olarak nitelendirilen gemi adamları ve tır şoförleri SARSCoV2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacaktır. 

Bu doğrultuda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 71 nci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgi maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda, Oy birliği ile karar verilmiştir. ‘

 
MEB’den yeni bir ilk
 
Lekelenmeme Hakkı, insan hakkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Atama Kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan ve bazı bakanlıklar, ...
Diyanet-Sen’den Ayasofya tepkisi
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, bir gazetenin 2021’in ilk ...
İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı açıklandı
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Okay Memiş Başkanlığında toplandı. ...
 
2021’in ilk gününde evlatlarının yolunu gözlediler
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Vali Memiş’ten yeni yıl mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Varank’tan yerli aşı değerlendirmesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BioNTech firmasının kurucu ...
 
Koca: ‘Milletimiz irfan sahibidir’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların aracı bir firma vasıtası ile alındığına ...
Erbaş: ‘Aile bir medeniyet nüvesidir’
Erbaş, medyanın aile üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, “Mahremiyeti ...
Ailelerin evlat nöbeti 484’üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva