Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
29 Aralık 2020 Salı - 15:33

Ailelerin evlat nöbeti 484’üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti eylemi 484’üncü gününe girdi.

Ailelerin evlat nöbeti 484’üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti eylemi 484’üncü gününe girdi. Evlat nöbetine devam eden Aysun Adıyaman PKK’nın Kürtlük davası gütmediğini, İslam’ı karalamaya çalıştığını söyledi.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 484'üncü gününde de devam ediyor. Terör örgütü PKK mensupları tarafından 9 yaşındayken dağa kaçırılan Hamza’nın ablası Aysun Adıyaman, evlat nöbetine Hakkari’den annesiyle katıldığını, evlatlarını HDP’den istediklerini söyledi.
"KÜRTLÜK DAVASI DEĞİL İSLAM’I KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"
HDP'li vekillerin kendi çocuklarına kuzu eti yedirirken, kaçırılan çocuklara domuz eti yedirdiklerini belirten Aysun Adıyaman, PKK’nın Ermenileri savunduğunu, dağa kaçırılan çocukların dinden çıkarıldığını kaydetti. Adıyaman, "HDP'liler güya Kürtleri için meclisteler, bu Kürtlüğe yönelik değil dine yönelik bir şey. Kandırılıp dağa götürülen her çocuk, önce dinden çıkartılıyor, bu tamamen İslam’ı karalamaya yönelik bir mücadele. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Ermeni asıllı olduğunu biliyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan savaşırken PKK Ermenistan’ın savundu, bunlar da bunun açık kanıtı. Kürt'ün dinle bir problemi yok, hepsi Müslüman, bu tamamen Türkiye Cumhuriyetinin Müslüman kesimine yönelik bir saldırı. HDP milletvekilleri kendi çocuklarına kuzu eti yedirirken, kardeşime ve kaçırılan çocuklara domuz etti yediriyorlar. Bu Müslümanlığa ve dini karalamaya yönelik bir şey, Kürtlükle alakası yok bu durumun" dedi.
"ÇOCUKLARIN KALEMLERİ ELLERİNDEN ALINDI"
HDP'li vekil Remziye Tosun'un tableti olmayan çocukların eğitiminin yarıda kaldığı açıklamalarına tepki gösteren Adıyaman, kaçırılan çocukların ellerinden kalemleri ve yaşam haklarının alındığını söyledi. Adıyaman, "Remziye Tosun bir yerde çocuğun birini tableti olmadığı için eğitiminin yarıda kaldığını dile getirmiş. Bunca çocuk ve özellikle 9 yaşındaki kardeşimin kalemini ellerinde alırken, onunda eğitimi yarıda kaldı, bunlar bir çocuğa tablet isteyerek kendilerini aklayacaklarını düşünüyorlar. Ama bunca çocuğun eğitim hayatını sonlandırdılar, yaşama hakkını ellerinden aldılar" diye konuştu.
"AİHM KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KARAR ALDIĞINI AÇIKÇA KANITLADI"
AİHM’nin Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini isteyerek aileleri görmezden geldiğini belirten Adıyaman, bunun kendi çıkarları için karar aldıklarının açık kanıtı olduğunu kaydetti. Adıyaman, "Kardeşim HDP ve yandaşları tarafından para karşılığı PKK’ya satıldı. Annemle birlikte geldik, evlat nöbetini sürdürmekte kararlıyız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Selahattin Demirtaş için beraat kararı alınmasını istemesi, bunca anne ve baba 15 aydır evlatlarının HDP ve yandaşları tarafından dağa kaçırıldığını avazı çıktığı kadar Selahattin Demirtaş tarafından kaçırıldığını dile getiriyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunca cana sebep olan, yaşama hakkını elinden alan çocukların suçlusunu serbest bırakılmasını isterken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin susması kendi çıkarları doğrultusunda karar aldığının açık kanıtıdır" şeklinde konuştu.

 
DAP’tan, tarım makinaları desteği
 
Büyükşehir ve ATAUNİ’den ortak proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kısıtlama denetim sonuçları açıklandı
İçişleri Bakanlığı, hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta ...
Anaların Evlat Nöbeti 483’üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşına özel yeni genelge
Genelgede, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının önümüzdeki ...
 
‘Gen mutasyonuna Türkiye’de rastlanmadı’
Koca, "Ne son dönemde yurda ilgili ülkelerden giriş yapan PCR pozitif ...
Dernekler için yeni süreç
Kitle İmha Silahlarının Finansmanı, Dernekler Kanunu düzenlemelerini içeren ...
Palandöken’e ilk turist kafilesi
Erzurum Palandöken Kayak Merkezine yılın ilk turist kafilesi geldi. Ukrayna'dan ...
 
Kadına şiddetle mücadelede tarihi yaklaşım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Güvenlik Acil Durum Merkezimizde elektronik ...
Ailelerin evlat nöbeti 480’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Sarıkamış şehitlerine vefa
Milli Savunma Bakanlığı, Sarıkamış Harekâtı’na katılan Kahraman Türk askerinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva