Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Mart 2021 Cuma - 16:04

Erzurum tarım sektöründe süt mesaisi

Erzurum’da “Süte Değer” projesi kapsamında 14 çiftçiye süt tankı dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında üreticilere ilk etapta 300 süt tankı dağıtılırken ikinci etapta ise 450 süt tankı dağıtımına başlandı.

Erzurum tarım sektöründe süt mesaisi

Erzurum’da “Süte Değer” projesi kapsamında 14 çiftçiye süt tankı dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında üreticilere ilk etapta 300 süt tankı dağıtılırken ikinci etapta ise 450 süt tankı dağıtımına başlandı.

Erzurum Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve Erzurum Ticaret Borsası tarafından yürütülen "Süt Sektörü Soğuk Zincir Süt Kurumu 2.Etap Süte Değer Projesi" kapsamında Erzurum Pasinler İlçesi Otlukkapı Mahallesinde projeye uygun görülen 14 süt üreticisine süt tankı dağımı yapıldı. Projede köylünün ürettiği sütten verim alması ve ürettiği süte değer katması amaçlanıyor.

Süt tankı dağıtımında konuşan Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi, hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlara değer verdiklerini ifade ederek,‘’ Pasinler ovası denen platonun içerisinde bulunuyoruz. Burada hayvancılıkla ilgilenen köylülerin ürettiği sütlere değer katmaya çalışıyoruz. Değer katılan her şey milli hasılaya bir değer olarak yansır. Bundan dolayıdır ki projemizin adı çok değerli, bu fikri Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral verdiği için ayrıca teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarım konusunda özellikle de son dönemlerde ciddi anlamda destek veriyor. Pasinler ilçesi olarak da bu paydan yararlanıyoruz. Erzurum Valiliği bizlere 100 bin hedef koymuştu, şu an Pasinler İlçesi olarak Türkiye’nin en çok büyük baş hayvan varlığına sahip ilçe durumundayız. Bu de ekip çalışmasıyla gelişir” dedi.

Tarım İl Müdürü Osman Akar da konuşmasında proje sayesinde yetiştiriciler sütten para kazanmaya başladıklarını belirterek," Süte değer katmak için çiftçilerimize değer vermemiz lazım. Bilindiği gibi tarım sektörü dünyanın en etkili sektörlerinden birisidir. Bu sektör ülkemiz açısından da önemlidir. Önceleri Erzurum ve çevresi yalnızca yetiştirici konumundaydı, sütten fazla bir getiri alamıyorduk. Süte değer verme projesi hayata geçince sütün değeri anlaşıldı ve sütten para kazanılmaya başlandı. Süt yıllar önce 60 kuruş civarında satışı yapılıyorken şimdilerde bu rakam 3 lira ve üzerine satışı yapılır hale geldi. Öyle aileler var ki sütten aylık olarak 10 bin liranın üzerinde gelir elde etmeye başladı. Bu da hayvan hareketliliğinin artması demektir. Şu an bu projenin 2. ayağı uygulanıyor. Bu aşamaları geliştirmek hedeflerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ise ortalama 90 kuruşa satılan sütü artık üreticilerin 2 lira 70 kuruşa satabildiğini kaydederek, "Bu projenin ilimize en büyük katkısı süte verilen değerin artması olmuştur. Ortalama olarak 90 kuruşa süt satan çiftçimiz şu an itibariyle 2 lira 70 kuruşa satabiliyor. Hatta bazen bu rakam 3 lirayı da buluyor. Çiftçimiz verdiği emeğin karşılığını almaya başladı. Bu da Ulusal Süt Konseyi fiyatlarını tam anlamıyla uyguluyoruz. Bazı üreticilerimiz Ulusal Süt Konseyinin belirlediği süt fiyatlarından yukarı fiyatta süt satmaya başladı. Sütün katma değerinin yükselmesi, üretici emeğinin karşılığını alması ile çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Hibe destekleri ile de çiftçimiz destekleniyor. Şu an 80 büyük başlık bir ahırdayız bunlardan yaklaşık olarak 40 adet te buzağı bulunuyor. Bu da et ve süt üretiminin artması anlamına gelir” açıklamasında bulundu.

Süt soğutma tanklarını teslim etmek için üreticilerin ahırlarına giden görevliler çiftçilere tankın çalışması hakkında bilgilendirme yaptı.

 
Yaşar’dan Berat Kandili mesajı
 
Gara şehitleri için mevlit okuttular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız, DSİ Erzurum yatırımlarını paylaştı
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzurum’a ...
Erzurum’un 5’inci Bölge payı yüzde 6 oldu
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi ...
Erzurum bölgede 1, ülkede 21’inci sırada
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da şubat ayında 5, bu yılın Ocak ...
 
Erzurum şirket sermayesi hacmi artışta
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da bu yılın Şubat ayında kurulan ...
Erzurum ticarette güvenilir il
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da bu yılın şubat ayında değeri ...
Dede korkut mirasına KUDAKA desteği
Bayburt Belediyesi tarafından yürütülecek olan 2,6 milyon TL bütçeli “Bamsı ...
 
Pakdemirli destek verilerini açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma ...
Erzurum 2021 Şubat ayı araç varlığı açıklandı
DOSİAD - Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı Ocak ayına göre yüzde 0,10 ...
Erzurum faydalı modelde zirvede
DOSİAD - Erzurum şubat ayında da Faydalı Model üretimi bazında Bölge liderliğini ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva