Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>EKONOMÄ°
24 Mart 2021 Çarşamba - 02:07

Pakdemirli destek verilerini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında toplam 19 bin 319 proje sahibiyle sözleşme imzaladık. Söz konusu yatırımlar için girişimcilere 5,4 milyar lira hibe verdik.' dedi.

Pakdemirli destek verilerini açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında toplam 19 bin 319 proje sahibiyle sözleşme imzaladık. Söz konusu yatırımlar için girişimcilere 5,4 milyar lira hibe verdik. Bu hibeler sayesinde kırsalda yaklaşık 11 milyar liralık yatırımın önünü açtık, 74 bin yeni istihdam sağladık” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2021 yılı IPARD Yatırımcı Buluşması programına katıldı. Kırsal alanların üretimin can damarı, kalkınmanın merkezi olduğunu ifade eden Pakdemirli, ”Bugün nüfusumuzun yaklaşık yüzde 25’inin yaşadığı kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınma temel hedefimizdir. Ülkemize güç katan bu dinamoyu, daha çok enerjiye ve daha çok üretime çevirmek için çalışıyoruz. İstiyoruz ki insanlarımız kendi topraklarından, kültürlerinden, ailelerinden ve sevdiklerinden kopmadan doğduğu yerde iş kursun, iş versin, üretim yapsın. İstiyoruz ki, kırsal alanlar ülkemizin lokomotifi olsun, yeni yatırımlarla ekonomimize daha çok katkı sunsun” dedi.
19 yılda büyük bir kalkınma hamlesine imza atıldığını söyleyen Pakdemirli, Bakanlık olarak kırsal kalkınma kapsamında çok sayıda hibe programı uygulandığını, kırsalın çok yönlü insan odaklı olarak desteklendiğini belirtti.

Pakdemirli, “Bugüne kadar toplam 480 bin projeye reel rakamlarla 27 milyar lira hibe ödedik. Bu destekler sayesinde 350 bin yeni istihdam oluştu, kırsalda 50 milyar liralık yatırım yapıldı. Böylece sağladığımız bu desteklerle kırsalda binlerce modern tesis kurduk” diye konuştu.
"IPARD Programı Kapsamında Toplam 19 Bin 319 Proje Sahibiyle Sözleşme İmzaladık"
Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı IPARD kapsamında 42 ilde 16 sektördeki yatırımlara yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe verildiğini aktaran Pakdemirli, “Hayvancılıktan kırsal turizme, gıda ürünlerinin işlenmesinden tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine, arıcılıktan seracılığa, el sanatlarından yenilenebilir enerjiye kadar geniş yelpazede kırsaldaki yatırımlara destek sağlıyoruz. AB Komisyonu tarafından akreditasyonun alındığı 2011’den bugüne IPARD Programı kapsamında toplam 19 bin 319 proje sahibiyle sözleşme imzaladık. Söz konusu yatırımlar için girişimcilere 5,4 milyar lira hibe verdik. Bu hibeler sayesinde kırsalda yaklaşık 11 milyar liralık yatırımın önünü açtık, 74 bin yeni istihdam sağladık. IPARD hibeleriyle kırsala yapılan Avrupa Birliği standartlarındaki yüksek üretim kapasiteli, küresel rekabet edebilirliğe sahip uluslararası çevre ve hijyen niteliklerine uygun yatırımları ülkemize kazandırdık” dedi.
“TOPLAM 5 BİN 47 PROJEYE YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK"
Son 3 yılda ise IPARD hibelerinin daha hızlı ve etkin uygulanması için çalışmalara hız verildiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, “Toplam 5 bin 47 projeye yaklaşık 2 milyar lira destek verdik ve kırsalda 13 bin vatandaşımıza istihdam sağladık. Tabi, bu hibeler sadece tarım ve hayvancılığa gidiyor diye bakmak doğru değil. Geçtiğimiz 2020’de dünya gündemine oturan küresel korona virüs salgınında da üreticimizi, yatırımcımızı IPARD Programı kapsamında desteklemeye durmadan, beklemeden, hız kesmeden devam ettik. 2020’de hayata geçirilen 2 bin 752 proje ile vatandaşlarımıza 957 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bu hibeler sayesinde kırsalda toplam 1,5 milyar liralık yatırımın hayata geçmesini sağladık. Ayrıca yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla yatırım öncesi finansman kaynağı sağlayabilmek için ödeme yapacağımız hibe desteğinin yüzde 50’si tutarında avans alabilme imkânını getirdik” dedi.
"40 YAŞIN ALTINDAKİ GENÇ YATIRIMCILARA HAYVANCILIK TEDBİRİNDE İLAVE PUAN VEREREK DAHA FAZLA HİBE ALMASINI SAĞLIYORUZ"
IPARD kapsamında kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Pakdemirli, kadın girişimcilerin projelerine ilave puan verilerek proje seçim aşamasında öne çıkmasının sağlandığını ifade etti. Pakdemirli, ”40 yaşın altındaki genç yatırımcılara hayvancılık tedbirinde ilave puan vererek daha fazla hibe almasını sağlıyoruz. IPARD kapsamında desteklediğimiz projelerden 4 bini kadın yatırımcılara, 10 bini ise 18-40 yaş arasındaki genç girişimcilere aittir. Amacımız kadın ve gençleri kırsalda tutmak, kendi işlerini kurmalarına destek olmaktır” şeklinde konuştu.
Acil Durum ve Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen programa Bakan Pakdemirli’nin yanı sıra, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Muhammed Adak ve çok sayıda davetli katıldı.

 
Belediyelere çevre yatırımı desteği
 
Yunus Emre’de fırtına evin çatısını uçurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 2021 Şubat ayı araç varlığı açıklandı
DOSİAD - Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı Ocak ayına göre yüzde 0,10 ...
Erzurum faydalı modelde zirvede
DOSİAD - Erzurum şubat ayında da Faydalı Model üretimi bazında Bölge liderliğini ...
Erzurum 2 ayda 56 marka üretti
DOSİAD - Erzurum marka üretimi bakımından yılın ilk iki ayı düzeyinde ...
 
DAP İdaresi tarımsal desteklerini sürdürüyor
Van Büyükşehir Belediyesi, DAP desteğiyle, 13 ilçedeki kırsal mahallelere ...
KUDAKA’dan 2 turizm projesine destek
KUDAKA, Büyükşehir Dağ Safarisi, İp Parkı, Yapay Çim kayağı/Erzurum Turizm ...
TOBB Erzurum verilerini paylaştı
DOSİAD - Erzurum’da şubat ayında 30, bu yılın ilk iki ayında ise 57 şirket kuruldu.
 
KUDAKA Bölge turizmine rota çiziyor
KUDAKA’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” ...
KUDAKA’dan bölgesel turizm değerlerine destek
“Refahiye’de Lavanta Bitkisi ile Balın Verimini ve Kalitesini Arttırma” ...
Erdoğan; ‘Esnaf, toplumun temel direğidir’
Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Samet Erdoğan, Pandemi döneminde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva