Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
25 Ekim 2016 Salı - 12:42

Erzurum markaları YÖREX’te

“Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 5 gün sürecek YÖREX’te Erzurum oltu taşı başta olmak üzere ile ait marka ürünler sergilenecek.

Erzurum markaları YÖREX’te

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, yarın kapılarını açıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılacak YÖREX, 70 ilden binlerce yöresel ürünü ziyaretçiyle buluşturacak.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, YÖREX’in 26 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde kapılarını açacağını, 70 ilden binlerce yöresel ürüne ev sahipliği yapacağını bildirdi. Çandır, “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 5 gün sürecek YÖREX’te Aydın incirinden, Çanakkale Mevlevi tatlısına, Erzurum oltu taşından, Van kedisine, Zonguldak elpek bezinden, Finike portakalına, Devrek bastonundan Hereke halısına, Diyarbakır örgü peynirinden Kars kaşarına binlerce ürünün ziyaretçilerin damak tadına ve göz zevkine sunulacağını vurguladı. Çandır, “10 bin metrekarede Türkiye’nin kuzeyini güneyini, doğusu batısını bir araya getireceğiz” dedi.

GİRİŞ ÜCRETSİZ

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, 6 yıldır düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nın bu yıl daha renkli geçeceğini söyledi. Bugüne kadar düzenlenen YÖREX’te 500 bin kişiyi Anadolu`nun zenginlikleriyle buluşturduklarını bildiren Ali Çandır, “Alıcı ve satıcıları buluşturarak ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünyaya açtık. Yöresel ürün pazarını canlandırdık, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağladık. Atalarımızdan bize emanet, kıyıda köşede kalmış, kaybolmaya yüz tutmuş zenginliklerimizin hakkını hukukunu koruyarak ekonomiye tekrar kazandırmak için çalıştık" diye konuştu.

Çandır, bu yıl ziyaretçi hedefinin 150 bin olduğunu bildirdi. Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı’na girişin ücretsiz olduğunu vurgularken, fuarın 5 gün boyunca 10.00- 20.30 saatleri arasında gezilebileceğini bildirdi. YÖREX’e gelen ürünlerin coğrafi işaretli ürünler olduğunu ya da coğrafi işaret başvurusu olan, olmaya aday ürünler olduğunu vurgulayan Çandır, “YÖREX Anadolu’nun gerçek değerlerini ziyaretçi ile buluşturuyor.”

ÇOCUKLARINIZI BU FUARA GETİRİN

Özellikle anne ve babalara seslenen Ali Çandır, yöresel ürünlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Çocukların mutlaka YÖREX’e getirilmesini isteyen Çandır, “Çocuklarımız yöresel lezzetlerimizi unutmasın diye YÖREX’i mutlaka görmeli. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptık, tüm okullardan öğrencilerimizi fuara bekliyoruz" diye konuştu.

SAFİYE İLE FAİK BU FUARDA

ATB Başkanı Ali Çandır, 27 Ekim Perşembe günü ünlü sanatçı Safiye Soyman ile eşi Faik Öztürk’ün YÖREX’te stantları gezeceğini bildirdi.

COĞRAFİ İŞARETLER SEMİNERİ

YÖREX’in ikinci günü 27 Ekim Perşembe günü TOBB’un öncülüğünde 4. Uluslar arası Akdeniz Ülkeleri Coğrafi İşaretler Semineri düzenleneceğini bildirirken, coğrafi işaretlerin yerel kalkınma hamlesi olduğunu ifade etti.

ATB Başkanı Çandır, YÖREX’e başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, oda ve borsa başkanlarına, kalkınma ajansları, yerel yönetimler ve üreticilere teşekkür etti. Çandır, tüm Antalyalıları yöresel şölen YÖREX’e davet etti.

 
Erzurumspor U-19 yenilmezliğini sürdürdü
 
Tarihi Erzurum gün yüzüne çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Medrese'de Atsız etkinliği
Tarihi Çifte Minareli Medrese’de kitapseverler örnek bir etkinliğe imza attılar.
Dilli, güven tazeledi
Kurtköy Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına yapılan ...
Medya Sanat Evi’nden 4 oyun
Medya Sanat Evi önce İstanbul’da, sonra Erzurum’da 4 oyunla perdelerini açacak.
 
Sadi-i Şirazi Panelle anıldı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran Tebriz Üniversitesi tarafından ...
Dadaş Ressam’dan “Zamanın Ritmi-II” sergisi
Ressam Mustafa Albayrak, SANKO Sanat Galerisi’nde 20. kişisel resim sergisini ...
ŞEHİRDER’den farkındalık yaklaşımı
Ertaş,II. Abdülhamit’in Erzurum ahalisine hitaben bizzat kaleme aldığı ...
 
Eğitim Bir Sen'den liderlik ve iletişim semineri
Erzurum Eğitim Bir Sen'in düzenlediği Liderlik ve iletişim semineri Erzurum ...
Baha Tevfik’in ‘Teceddüd-i İlmi ve Edebi’ eseri yayımlandı
Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı ...
Ercişli, ‘Mevlâna ve Şiiri’ni anlattı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva