Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>EKONOMÄ°
1 Şubat 2016 Pazartesi - 10:02

Erzurum kamuda 15’inci sırada

Kamu harcamalarının en yüksek olduğu 15 il içinde bulunan il, 2015 yılı sağlık harcamaları sıralamasında 22, eğitim harcamaları sıralamasında ise 18’inci il oldu. İl bölgede kamu, sağlık ve eğitim giderlerinde 2’inci oldu.

Erzurum kamuda 15’inci sırada

Erzurum kamu harcamaları ve kişi başına düşen kamu giderleri bakımından ülke illeri sıralamasında 15’inci sırada yer aldı. Kamu harcamalarının en yüksek olduğu 15 il içinde bulunan il, 2015 yılı sağlık harcamaları sıralamasında 22, eğitim harcamaları sıralamasında ise 18’inci il oldu. İl bölgede kamu, sağlık ve eğitim giderlerinde 2’inci oldu.

ERZURUM KAMU HARCAMALARI

Erzurum’da 2015 yılı bütününde ekonomik iş ve hizmetler için 691.5 milyon, çevre hizmetleri için 26.9 milyon, toplum refahı ve iskan hizmetleri için 170.0 milyon, sağlık hizmetleri için 288.9 milyon, din ve kültür hizmetleri için 136.7 milyon, eğitim hizmetleri için 1.3 milyar, sosyal yardım ve dayanışma hizmetleri için de 114.8 milyon olmak üzere toplam 3.7 milyarlık kamu harcaması yapıldı.

KİŞİ BAŞI HARCAMA

İlde kişi başına gerçekleştirilen kamu harcaması tutarı, toplamda 4.8 bin TL, ekonomik iş ve hizmetler için 907 TL, çevre için 35.8 TL, iskan ve toplum refahı için 223 TL, sağlık hizmetleri için 379 TL, din ve kültür hizmetleri için 180 TL, eğitim hizmetleri için 1.7 bin TL, sosyal yardım ve dayanışma hizmetleri için de 151 TL olarak kaydedildi.

BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

2015 yılı bütününde kamu harcaması tutarı Erzurum’da 3.7 milyar, KUDAKA istatistik Bölgesinde 5.0 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 8.8 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde 23.7 milyar TL oldu. Erzurum’un kamu harcaması payı KUDAKA’da yüzde 73,64, Kuzeydoğu’da yüzde 41,93, Doğu Anadolu’da yüzde 15,68, Türkiye’de yüzde 0,73 oldu.

SAĞLIK GİDERLERİ VE ERZURUM

2015 yılında Erzurum’da 288.9 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 409.7 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 736.0 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinde 1.9 milyar TL tutarında sağlık harcaması yapıldı. Erzurum’un payı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 70,48, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 39,2, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 15, ülkede yüzde 1,15 olarak ölçüldü.

EĞİTİM GİDERLERİ VE ERZURUM

Geçilen yılda eğitim harcaması tutarı Erzurum’da 1.3 milyar, KUDAKA istatistik Bölgesinde 1.8 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 3.3 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde 8.2 milyar oldu. Erzurum’un eğitim harcaması payı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 72, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 39,67, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 16,21, Türkiye’de yüzde 1,53 olarak gerçekleşti.

KUMA’DA İLLER SIRALAMASI

Erzurum 2015 yılı kamu harcaması tutarıyla ülke illeri sıralamasında 15, Doğu Anadolu Bölgesinde ise Van’ın ardından 2’inci oldu. Ülkede kamu harcamasının en yüksek olduğu iller,Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kocaeli, Trabzon, Samsun, Kayseri, Van, Erzurum olarak sıralandı.

SAĞLIK’TA İLLER SIRALAMASI

Erzurum sağlık harcamaları ülke sıralamasında 22’inci sırada yer buldu. Ülkede sağlık hizmetleri harcamalarının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Adana, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Urfa, Kocaeli, Manisa, Kayseri, Gaziantep, Balıkesir, Hatay, Malatya, Trabzon, Aydın, K.Maraş, Erzurum olarak kaydedildi.

EĞİTİM’DE ÜLKE SIRALAMASI

Erzurum ülkede eğitim harcamalarının en yüksek olduğu 18’inci il olurken, Bölgede Van’ın ardından 2’inci sırayı aldı. Türkiye’de eğitim harcamasının en yüksek olduğu iller, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Urfa, Mersin, Kayseri, Samsun, Kocaeli, Hatay, Eskişehir, Van, Erzurum olarak belirlendi.

 
Tarım sendikacılığında bir ilk
 
Erzurum’un yarısı 3 ilçede yaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım sendikacılığında bir ilk
Türk Tarım Orman Sendikası Erzurum Şubesinin Kadın Kolları Başkanlığı kuruldu.
Dış ticarette 58 milyon eşiği
Ekonomi Bakanlığı 2015 yılı Erzurum dış ticaret verilerini paylaştı.
Erzurum Uyum Operasyonu kapsamında
Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa illerinde ...
 
KUDAKA’dan bölge ekonomisine teknik destek
KUDAKA Teknik Yardım masalarından randevu kayıtlarının başladığı belirtildi.
KUDAKA’dan bilgilendirme açılımı
KUDAKA’nın Erzurum ili tarımsal destekler rehberi yayınlandı.
Esnaf için yeni kredi kapısı
Yakutiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa ...
 
Erzurum’un ekonomik denge verileri açıklandı
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verileri bazında, 2015 yılında ...
TKK’dan 105 Milyonluk Destek
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 2015 yılında 35 Bin ...
İşte, 2015 Erzurum Şirket performansı
Erzurum’da 2015 yılında kurulan şirket sayısı 2014 yılına göre yüzde 45,18 oranında artış gösterdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva