Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Ocak 2016 Çarşamba - 10:44

TKK’dan 105 Milyonluk Destek

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 2015 yılında 35 Bin kayıtlı çiftçiye 105 Milyon TL tedarik ve kredi desteği sağladı.

TKK’dan 105 Milyonluk Destek

2015 yılı faaliyetlerini değerlendirerek bu faaliyetlerin daha iyi yürütülmesi için, talepleri, önerileri almak ve bunların çözüm yollarını ortaya koyma adına 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirme Eğitim ve Motivasyonu toplantısı yapıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, Erzurum ilinde bulunan Bölge Birliğine bağlı Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan 45 birim Kooperatif ve 7 Hizmet Bürosuyla, Bin 838 yerleşim biriminde 33 bin kayıtlı, ortağa hizmet verdiklerini söyledi.

2015 yılı için yapılan çalışma ve verilen kredileri açıklayan Karaarslan, “Bu gün sizlerle burada bir araya gelmemizin sebebi Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliğimizin 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirmek bu faaliyetlerin daha iyi yürütülmesi için, talepleri, önerileri almak ve bunların çözüm yollarını ortaya koymaktır. Bölge Birliği olarak; Erzurum ilinde bulunan Bölge Birliğimiz ve Birliğimize bağlı Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan 45 birim Kooperatif ve 7 Hizmet Büromuzla, Bin 838 yerleşim biriminde 33 Bin kayıtlı ortağımıza hizmet götürmekteyiz. Birliğimize 2015 yılı hedefi olarak verilen 103 milyon lira tedarik ve kredi desteğini 105 milyon TL olarak hedefimizin üzerinde bir rakamla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 2015 yılı içerisinde çiftçi ortaklarımıza 18 milyon TL tutarında kimyevi gübre, 17 milyon TL tutarında akaryakıt ürünleri, 14 milyon TL tutarında karma hayvan yemi, 12 milyon TL tutarında zirai alet makine, 8 milyon TL tutarında ithal kömür, 7 milyon lira tutarında canlı hayvan, 4 milyon TL tutarında muhtelif tohumluk ve 2 milyon TL tutarında muhtelif gıda ve ihtiyaç maddeleri tedarik edilerek, üreticilerimizin ihtiyaçları karşılanmıştır. Yine ortaklarımızın ayni kredi haricinde diğer ihtiyaçlarını temin etmeleri amacıyla 23 milyon lira nakit kredi desteği verilmiştir. Ayrıca. Birliğimizce ortak ürünlerinin değerlendirilmesi maksadıyla ortaklarımızın kooperatiflerimize olan borçlarına karşılık veya peşin ödeme yapmak suretiyle 9 milyon lira bedelle başta yemlik arpa, buğday, dane ve silajlık mısır ile canlı hayvan alımı yapılmış ortak ürünlerinin ederiyle kıymetlendirilmesi sağlanmıştır. Erzurum ilinde faaliyet gösteren 14 birim kooperatifimizin Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Kooperatiflerin birinci derecede yetkilileri Bölge Birliği İdarecileri katılmıştır. Katılımcı sayısı 115 kişi olmuştur.” dedi.

‘TÜM ORTAKLARIN EN İYİ HİZMETE LAYIK’

Ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan ortakların kutsal emeklerinin kazanca dönmesine daha fazla katkı sağlamak istediklerini kaydeden Karaarslan, “Tarım kredi kooperatifleri olarak, tüm ortaklarımız en iyi hizmete layıktır’ düşüncesindeyiz.  Üretici ortaklarımızın gücüne güç katmaya, Tarımsal faaliyetlerinin bütün aşamalarında yanlarında bulunmaya öncü olmaya çalışıyoruz.  Ortaklarımız kooperatiflerinde işlemlerini tamamlayıp ayrılırken, teşekkürlerini, takdirlerini dahası hayır dualarını almaktan onur duyuyoruz. Fiziki olarak zor tabiat ve iklim şartlarında yoğun çalışmalarıyla geçimini sağlayan, ülkemiz ekonomisine önemli katkılarda bulunan ortaklarımızın kutsal emeklerinin kazanca dönmesine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz.  Bu konuda kooperatiflerimizde görev yapan arkadaşlarımızın çok büyük payı olduğu muhakkaktır. Kooperatiflerimizin hizmet kalitesini daha üst sıralara taşımak, sürekli iyileştirme ve verimliliği esas alan çiftçi odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde çiftçinin bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi suretiyle, hem çiftçi ortaklarımızın ekonomisini iyileştirme, hem Türkiye’miz tarımının gelişmesinde ve ilerlemesinde aktif rol alma gayretimiz devam etmektedir. Bunun için buradayız, bir aradayız. Hizmette başarı ve memnuniyet için sizlerin göstereceği istikamet görüş ve önerileriniz çok önemlidir. Bunun Farkındayız, değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

 
İşte, 2015 Erzurum Şirket performansı
 
Kazım Karabekir Paşa’ya vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte, 2015 Erzurum Şirket performansı
Erzurum’da 2015 yılında kurulan şirket sayısı 2014 yılına göre yüzde 45,18 oranında artış gösterdi.
2015’i 5’inci sırada geçtik
TOBB İllere Göre Kurulan Şirketlerin Aylık ve Birikimli Sermaye dağılımlarını açıkladı.
Erzurum’u İmm Köln 2016’da temsil ettiler
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin öncülüğünde KOSGEB desteği ...
 
DAP’ta yeni proje
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen DAP ...
Bakkalımıza sahip çıkamadık…!
Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, 2015 yılı içerisinde ...
DAP İdaresi, Bölge illerini tarıyor
DAP İdaresi, 2016 yılında uygulanmak üzere, DAP İdaresine bağlı illerde ...
 
2015 KUDAKA yılı oldu
Erzurum'un kalkınmasına büyük katkı sağlayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ...
Tarımda öncelik eğitim
Yakutiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Yakutiye’ye bağlı ...
‘Biz kefenimizi giydik ve yola öyle çıktık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün kamu görevlilerine saldırmasına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva