Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Ocak 2013 Perşembe - 08:08

Erzurum Vakıf Üniversitesine kavuşuyor

Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’nın ikinci üniversitesini Erzurum’da kuracağını müjdeledi.

Erzurum Vakıf Üniversitesine kavuşuyor

Şifa Sağlık Grubu, eğitim ve sağlık yatırımları ile büyümeye devam ediyor. 1983 yılından bu yana özel sağlık hizmeti sunan Şifa Sağlık Grubu, 2010 yılında Şifa Üniversitesi’ni kurarak, sağlık eğitimini de hizmet yelpazesine ekledi.
Türkiye’nin ilk butik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi’nin 2012 yılı değerlendirmesi amacıyla basın toplantısı düzenleyen Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, “2008’den sonraki süreçte Şifa Sağlık Grubu’nun sağlığa ve sağlık eğitimine yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım yaptık. Önümüzdeki 3 yılda 45 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz.
Böylece 2016 yılına kadar toplam yatırımımız 90 milyon doları bulacak” dedi.
2012 yılı sonunda Şifa Üniversitesi çatısı altından yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Ateş, ek yatırımlarla yatak kapasitelerini 600’e yükselteceklerini söyledi.
Prof. Ateş, diş hekimliği fakültesi hastanesi, Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü ile Gaziemir’deki hastane yatırımlarının yıl içinde, Bornova’daki yeni hastane yatırımının da 2014’te tamamlanması hedeflediklerini belirtti.
Prof. Dr. Ateş, şu bilgileri verdi: “2009 yılında üniversite kurma çalışmalarımız başladı, 2010 yılı Aralık ayında süreç Şifa Üniversitemizin kurulması ile tamamlandı. Şu anda üniversitemiz 2. yılını başarılı bir şekilde geride bıraktı. O süreçte yine İzmir’de Gaziemir’den başlamak üzere farklı bölgelerde hastane ve tıp merkezleri açarak sağlık hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam ettik. Bu açılımımız Gaziemir’den sonra Göztepe, Menderes ve Karşıyaka ile devam etti. 2013 yılında da sağlık ve eğitim yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şimdi İnşallah Mart ayı içerisinde Buca kampüsümüzü, Nisan ayında ana kampüsümüzün yanında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’ni hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece 2013 yılı başlarında toplam 10 kurumla Türkiye’nin sağlığına ve sağlık eğitimine hizmet veriyor olacağız. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yanında başlayan yeni hastane yatırımımız ise 2014 yılı Eylül ayında tamamlanacak.”
Şifa Üniversitesi hastanelerinin halen İzmir’de 300 yatakla hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Ateş, Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ek binası, Şifa Üniversitesi Gaziemir Hastanesi ile Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü projelerinin tamamlanması ile grubun yatak kapasitesinin 600’e çıkacağını kaydetti ve ekledi: “Bu yatırımlarla Şifa’nın 2014 yılında Türkiye’de en yüksek yataklı tedavi kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olacak.”
Prof. Dr. Ateş, 2008 yılında 1200 kişi olan grubun toplam istihdamının bugün için bin 850 kişiyi aştığını, 30 tanesi profesör ve doçent olmak üzere İzmir’de toplam 245 doktorla sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti. Aeş, Nisan ayında diş hekimliği fakültesi Hastanesi’nin devreye girmesi ile bu sayının 300’ün üzerine çıkacağını bildirdi.
ERZURUM’A YENİ ÜNİVERSİTE
Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’nın ikinci üniversitesini Erzurum’da kuracağını müjdeledi.
Prof. Dr. Ateş, “İkinci üniversite projemiz başladı. İnşallah Şubat ayının ilk haftasında Türkiye Tabipler Vakfı, Erzurum’daki Danişmend Eğitim ve Kültür Vakfı ile ortak olarak, serhat şehri olan Erzurum’da; Erzurum’un ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesini kurmak için YÖK’e başvurusunu yapacak. Erzurum Şifa Hastanesi de Serhat Üniversitemizin eğitim araştırma hastanesi olarak eğitim kepini takmış olacak” diye konuştu.
Ateş, Serhat Üniversitesi bünyesinde tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra hukuk ve eğitim fakültelerinin de yer alacağını sözlerine ekledi.

 
Erzurum'un tarihi yandı....!
 
Yakutiyespor'un kaybetme lüksü yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘100 Güler Yüz’ Projesi başlıyor
Erzurumlu 16-20 yaş grubundaki öğrencileri Ankara ve Konya heyecanı sardı.
ETÜ Matematik Olimpiyatı düzenliyor
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) Matematik Olimpiyatı düzenliyor.
ATAÜNİ'de HOBİ yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Botanik Bahçesi’nde hazırlanan ...
 
40 bin öğrenci final sınavına girdi
Atatürk Üniversitesi’nde Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Yürütülmesi ...
ÖGDER beklentilerini paylaştı
ÖĞDER Erzurum Şubesi Abdullah İkinci, 10 Yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ...
Kaymakam Adanur öğrencileri dinledi
Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Tekman Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler ...
 
Koçak Bakü'de
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın başkanlık ...
ÖĞDER 2013 beklentilerini paylaştı
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Eğitim’de 2013 yılı beklentilerini açıkladı.
Horasan MYO'da tatbikatlı eğitim
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Öğretim okulu itfaiye bölümü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva