Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
18 Ocak 2013 Cuma - 09:17

Koçak Bakü'de

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın başkanlık ettiği, aralarında Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da yer aldığı heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a geldi.

Koçak Bakü de

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın başkanlık ettiği, aralarında Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da yer aldığı heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a geldi.
Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı'nın daveti üzerine Bakü'ye gelen Çetinsaya, ziyaret kapsamında ilk olarak merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını (Fahri Hiyaban), Şehitliği ve Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Daha sonra Bakü Devlet Üniversitesi’ni (BDÜ) ziyaret eden heyet, BDÜ ile Anadolu Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzaladı.
İmzalama töreninden önce açıklama yapan Çetinsaya, "İki ülke arasında yüksek öğretim alanında çok iyi ilişkiler var. Bizim amacımız burada mevcut meseleleri tekrar gözden geçirmek. Problemler varsa onları çözerek bu ilişkileri daha da ileriye götürmek. Hem iki ülke arasındaki yüksek öğretimdeki ilişkileri güçlendirmek hem de bir olarak dünyaya açılmak en önemli projelerimizden bir tanesi ve toplantılarda bu konuları görüşeceğiz" dedi.
Toplantıda konuşma yapan Çetinsaya, "Bugün burada Azerbaycan 'Bakü Devlet Üniversitesi'nde' olmaktan memnuniyet duyuyorum. İki ülkenin yüksek öğretim ilişkilerinde kat ettiğimiz çok yol var. Ancak bu ilişkileri daha da geliştirmeliyiz. Arkada bıraktığımız başarılara bakmadan önümüze bakmalıyız. Problemlerimizi konuşup çözmeye çalışacağız. Ancak bunların ötesinde neler yapacağımızı konuşacağız" diye konuştu
YÖK Başkanı ve beraberindeki heyet, Türk girişimcilerin kurduğu Bakü Kafkas Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Burada konuşma yapan Çetinsaya, "Dünyadaki yüksek öğretim sistemleri artık evrensel boyutlara ulaşmış durumda. Dünyada şu anda 4 milyona yakın öğrenci kendi vatanları dışında yüksek öğretim görebilmek için bir arayışa girmiş durumdalar. Önümüzdeki 10 sene zarfında bunun 8 milyona ulaşması bekleniliyor. Bizler bu sürecin parçası olmalıyız, hatta motoru, itici gücü olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Konuşmalar sonrasında Bakü Kafkas Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
İmza töreninden sonra konuşma yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar, "Burada gördüğünüz Azerbaycan ve Türkiye bayrakları benim odamı da süslüyor. Birkaç gün sonra 20 Ocak matemi olacak. Azerbaycan’ın bağımsızlığı için 1918’de 1600 Mehmetçik Anadolu’dan geldi. Biz varız diyerek Bakü’yü kurtardı. Hem şehitlerimizi saygıyla anıyor hem de bu birliğin ebediyen var olmasını diliyorum" dedi.
Bakü ziyaretinde Çetinsaya’nın başkanlık ettiği heyette, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar bulunuyor.

 
Türkiye'de kadınlar adına bir ilk
 
Özakalın iddialı konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖĞDER 2013 beklentilerini paylaştı
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Eğitim’de 2013 yılı beklentilerini açıkladı.
Horasan MYO'da tatbikatlı eğitim
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Öğretim okulu itfaiye bölümü ...
Liseler basketbolda yarışıyor
Türkiye’de üç grup merkezinde start alan Lise Gençler Basketbol Grup Birinciliği ...
 
AÖF'ten sınav başarısı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 2012-2013 Eğitim Öğretim ...
Öğrenciler sinemayla tanıştı
Oltu ilçesinde Karabekir İlkokulu’nca hazırlanan “Hayat Okulda Güzeldir” ...
Tatar ‘Tıbbi Moleküler’i anlattı
Erzurum Teknik üniversitesi(ETÜ)’nce “Tıbbi Moleküler ve Genetik” konulu konferans düzenlendi
 
KKEF Teknoloji zirvesine hazırlanıyor
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim ...
Eğitimde AB-Baro işbirliği
Erzurum’da “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi” programı gerçekleşecek.
Balıkçılık Kongresi 30 Mayısta
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 30 Mayıs-1 Haziran ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva