Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
18 Ağustos 2013 Pazar - 18:08

Erzurum İHL Kuruluşunu Kutladı

Milletvekili Yavilioğlu İmam-Hatip neslinin irfan medeniyetinin mirasçısı bir nesil olduğunu ifade etti.

Erzurum İHL Kuruluşunu Kutladı

Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Başkanlığı ile Erzurum Merkez İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğü ortaklaşa büyük bir törene imza attılar.
Her 5 yılda bir düzenlenen geleneksel Erzurum İmam-Hatip mezunlar buluşması ile her 10 yılda bir yapılan Erzurum İmam-Hatip lisesinin 60. Kuruluş yıl dönümü toplantısı düzenlendi. Toplantı Merkez İmam-Hatip Lisesi önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşma Erzimder Başkanı ve Önderin bölge koordinatörü Zülküf Usanmaz tarafından yapıldı. Usanmaz;"Görüyorum ki bu mutlu günümüzde Milletvekili, Bürokrat, Belediye Başkanı, Siyasi parti il başkan, Üniversite dekanları ve birçok hocası katılmışlar. Sivil Toplum kuruluşu başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşu başkanları ve Müdürleri, Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan İmam-Hatip okulu mezun ve mensupları ile derneğimizin İstanbul Şube başkanı toplantıya katılmış bulunuyorlar. Erzimder Başkanı olarak Ve önderin bölge koordinatörü olarak programımıza teşrif edip gelen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Usanmaz Konuşmasına şöyle devam etti.
"Şu anda müşahede ettiğim tablo; beni çok Sevindiriyor ve heyecanlandırıyor. Kuşkusuz bu yüksek ve geniş katılım İmam-Hatipliye ve Okullarına gösterilen kıymeti ve itibarı ifade ediyor. Geçmişte bizler İmam-Hatipli olarak kötü günler yaşadık, acı çektik, horlandık hatta hak gaspına uğradık. Ve Şuna da şahit olduk ki, İmam-Hatip okullarımız açıldığı günden itibaren iki kesim arasında çekişme ve tartışma konusu olmaktan kurtulamadı:
Birileri İmam-Hatip okullarını sürekli kapatmak istedi, diğeri karşı çıktı. Hatta sayısını artırmak istedi. Birisi İmam-Hatipli işe girerken ve üniversiteye geçiş yaparken yollarına engeller koydu, diğeri yollarına döşenen engelleri temizledi. Ülkemizde bu denli hedef seçilen ve siyasi olarak üzerinde oyun oynan başka bir okul yoktur. Bu yüzden birçok arkadaşımız toplum içinde yaşadığı sosyal ve psikolojik baskı ve travmalar nedeniyle İmam-Hatip Okulu mezunu olduğunu söylemekten çekindi. Okulunu inkâr etti. Ama İmam-Hatipli hiçbir zaman anarşi çıkarmadı, sokaklara dökülmedi, milletin malına zarar vermedi, millete ve milletin değerlerine ters düşmedi. Hep sabır etti ve zafere ulaştı."
Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise yaptığı açıklamada İmam-Hatip nesli irfan medeniyetinin veya İstanbul medeniyetinin mirasçısı bir nesil olduğunu ifade etti.
Okul Müdürü Zinnur Şimşek de konuşmasında, "İmam- Hatip okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin kemiyet ve keyfiyeti üzerinde uzun tahliller yaptıktan sonra bazı şeylerin asıl anlamı başka şeylere önemli anlamlar yükleyebilir ve önemini artırır. Örneğin Çanakkale alelade şehirlerimizden birisidir; bu şehre önemli anlam yükleyen şey, burada bir ulusun kaderinin çetin savaşlarla belirlenmiş olmasıdır. Anadolu insanı için İmam-Hatip okullarını ben hep buna benzetirim." dedi.
Daha sonra söz alan İlahiyat Fakültesi Dekanı prof.Dr. Davut Yaylalı ve Prof.Dr. Mevlüt Özer ile hocalar ve konuşmacılar öğrenci yetiştirilmesi ile eğitim-öğretim kalitesi üzerinde bilimsel konuşmalar yaptılar.
Erzurum İmam-Hatip okulunun 60. Kuruluş yıl dönümü ile Erzimder’in 3.beş yıllık mezunlar buluşması programlarına yoğun işleri nedeniyle katılmayan Başbakan Tayyip Erdoğan ve Erzurum Milletvekillerinin kutlama telgrafları alkışlar arasında okundu.
Öğle namazını müteakip programda yer aldığı şekilde şehitler ve İmam-Hatip okullarının kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçenlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere okunan hatimlerin duası ise ilimizin saygın Hocalarından Veli Velioğlu tarafından yapıldı. Öğle yemeğinden sonra da Tabyalar, Abdurrahmangazi ve atlama kuleleri başta olmak üzere tarihi ve turistik gezi turu düzenlendi. Akşam yemeğinden sonra yeniden başlayan oturumda da ilahi ve Erzurum Türkülerinden oluşan fasıl programının icrası ile toplantı sona erdi.

 
Silahlı çatışma'da 8 ölü var!
 
Arap basını Erdoğan'ı yazdı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Ağustos 2013 Pazar 19:27

hayırlı olsun!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan kurtar bu çocukları!
"Çay suyu pislik içerisinde de olsa serinlemek istiyoruz"
Erzurum'da göz yaşartan dram
Necmettin-Hasbike Bozkurt çiftinin yaşadıkları dram göz yaşartıyor.
Tek mert ses Türkiye'den
Erzurum, sokağa döküldü
 
Oltululara zehir soluttular
Belediye tespip edip cezalandıracak
Erzurum'un gözü kulağı bu ihaledeydi
Nihayet yapıldı...
Erzurum'u bakın hangi ülke insanı çok merak ediyor
Yakın görüyorlar...
 
Erzurum'da trafik affetmedi
Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Erzurum karara anlam veremiyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (Etü) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Müstakil ...
YURT-KUR'dan büyük operasyon
Taşınıyorlar
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva