Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 10:35

Erdoğan’dan milli muharebe uçağı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin F-35 konusunda haksızlığa ve dayatmaya maruz bırakıldığını belirterek, “Türkiye’ni dışlandığı bir F 35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur. Şimdi biz kendi milli muharebe uçağımızı üretecek adımları da hızla atmaya başladık” dedi.

Erdoğan’dan milli muharebe uçağı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin F-35 konusunda haksızlığa ve dayatmaya maruz bırakıldığını belirterek, “Türkiye’ni dışlandığı bir F 35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur. Şimdi biz kendi milli muharebe uçağımızı üretecek adımları da hızla atmaya başladık” dedi.

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi fuarı olan IDEF 2019, 14. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda davetli katıldı.

SAVUNMA SANAYİ

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin son 17 yılda savunma sanayisi alanında elde ettiği kazanımları işaret etti. Türkiye’nin savunma sanayiinde tasarımdan üretime her aşamada söz sahibi olma hedefine giderek yaklaştığını söyleyen Erdoğan, Uluslararası yatırımcıların da giderek savunma sanayiine daha çok ilgi duyması, potansiyelimizin büyüklüğünü gösteriyor. Türkiye bir yandan savunma sanayiinde dünyada ilk yüze giren firma sayısını 4’e çıkarırken, diğer yandan da kobilerini desteklemeyi sürdürüyor. Fuardaki temaslar ve görüşmelerle varılacak anlaşmalar, ülkemizin savunma sanayi hedeflerine biraz daha yaklaşmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı her bakımdan çok daha ileri taşıyacak adımları birlikte atacağız” şeklinde konuştu.

“BAZILARI TÜRKİYE’NİN GEÇMİŞİNİ BİR ASIRDAN İBARET SANIYOR”

Devlet geleneği 2 bin 200 yılı aşan bir ülke olarak Türkiye’nin savunma sanayiine önem vermesinden daha tabii bur durum olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Coğrafyamızda son bin yıldır Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyet olarak varlığımızı sürdürebilmemizi etkili bir savunma altyapımıza sahip olmamıza borçluyuz. Bazıları Türkiye geçmişini bir asırdan ibaret sanıyor. Halbuki biz dünyanın en güçlü kara ve deniz ordularını kormuş, sadece Osmanlı ile 24 milyon kilometrekareye ulaşan hakimiyet alanların tesis etmiş bir ülkeyiz. Dünya harp tarihinde hem eğitim ve taktik, hem araç gereç bakımından en önemli yeri ecdadımızın aldığını görürsünüz” diye konuştu

“İHTİLAFLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ASKERİ SEÇENEKLER DAHA ÇOK KONUŞULMAYA BAŞLANDI”

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafyada yaşanan siyasi krizlere ve çatışmalara dikkat çeken Erdoğan, “Bu durum bizim her alanda kendimizi sürekli teyakkuz halinde tutmamızı zorunlu hale getirmektedir. Dünya bugün tüm insanlığın ortak ihtiyacı olan istikrar ve güven iklimini tehdit eden gelişmeler sebebiyle adeta diken üzerindedir. Kurallara dayalı uluslararası düzen her gün biraz daha erozyona uğratılmaktadır. Tek taraflı güç kullanma ve yaptırım tehditleri daha çok başvurulan bir yol haline geldi. Yeni bir silahlana yarışına yol açacak güç rekabetinin hortlama ihtimali artıyor. İhtilafların çözümü konusunda askeri seçenekler daha çok konuşulmaya başlandı. Bölgesel krizler süratle küresel boyut kazanırken, terör örgütleri de bu gidişin tehlikeli araçları haline getirilmiştir. İletişim imkanlarını daha etkin kullanan terör örgütlerinin yol açtığı güvenlik sorunları giderek büyüyor” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE, BİZE PARA İLE VERİLMEYEN SİLAHLARIN BİLABEDEL YIĞILDIĞINI ÜZÜNTÜ İLE TAKİP EDİYORUZ”

Yıllardır terörle mücadele eden Türkiye’ye savunma sanayii alanında gizli ve açık ambargo uygulandığını söyleyen Erdoğan, “Suriye’de sınırlarımızı dibinde yuvalanan terör örgütüne, bize para ile verilmeyen silahların bilabedel yığıldığını üzüntü ile takip ediyoruz. Kendileri binlerce kilometre öteden tehdit algıları üretip orantısız güçle üzerine gidenler, bizim meşru hassasiyetlerimizi görmezden gelmeye çalışıyor” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE’Nİ DIŞLANDIĞI BİR F 35 PROJESİ TAMAMEN ÇÖKMEYE MAHKUMDUR”

Türkiye’nin siyasi ve diplomatik alanda olduğu gibi, savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz tarih boyunca içinde yer aldığı tüm ittifakların hukukuna sadık kalmış bir ülkeyiz. Mesela sınırlarımızda yaşadığımız tacizler sebebiyle hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğumuzda ilk başvurduğumuz yer müttefiklerimiz olmuştur. Maalesef bu yöndeki taleplerimiz ya tümden cevapsız kalmış, ya da işi yokuşa sürme anlamına gelen şartlar önümüze konmuştur. Kendimizi savunma hakkımızın hiçe sayılması karşısında herhalde sesiz kalmayacaktır. Nitekim öyle de yaptık. Rusya ile vardığımız S-400 anlaşmasının gerisinde işte böyle bir süreç vardır. Kendi hava savunma sistemlerimizi üretme konusunda hızlı şekilde yol alıyoruz. Bu günlerde F 35 konusunda da benzer bir haksızlığa, dayatmaya maruz kalıyoruz. Proje ve üretim ortağı olduğumuz bir konuda bizi dışlamaya çalışanların hala bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini düşünüyoruz. Türkiye’ni dışlandığı bir F 35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur. Şimdi biz kendi milli muharebe uçağımızı üretecek adımları da hızla atmaya başladık. İnşallah Hava Kuvvetlerimizin bundan sonraki filoları ağırlıklı olarak kendi milli muharebe uçaklarından oluşacaktır. Bu çerçevede geleceğin teknolojisi olarak bakılan insansız muharebe uçakları ile ilgili ide yoğun çalışmalarımız var. Uçaklarımızda kullandığımız bombaları bize vermemek için kırk takla atanlar, şimdi ürettiğimiz bombaların gücü ve ekonomikliği karşısına şaşkınlığını gizleyemiyor”

“DOSTLARIMIZIN İHTİYACINI KARŞILAYACAK ALT YAPIYI KURMAKTA KARARLIYIZ”

İnsansız hava araçları konusunda da benzer bir sürecin yaşandığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Terörle mücadelede insansız hava araçlarına ihtiyaç duyduğumuzda yine ilk iş gidip müttefiklerimizde yardım istedik. Onlardan herhangi bir destek alamayınca, dolaylı bir yola başvurup bölgemizdeki bir ülkeden bu araçları edindik. Bu şekilde aldığımız İHA’ların bakımı konusunda bize yaşatılan sıkıntıların hiç de iyi niyetli olmadığını görünce kolları sıvadık. Savunma sanayii kuruluşlarımızı görevlendirdik. Bugün Türkiye silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda dünyada söz sahibi bir konuma gelmiştir. Diğer alanlarda da aynı hassasiyetle çalışıyoruz. Yüksek teknolojiye dayalı savunma sanayi ürünlerinin tasarım ve üretimi konusuna büyük önem veriyoruz. Zira optik, yazılım, motor, simülasyon, patlayıcı teknolojileri başta olmak üzere ülkemizin önünü kesmek için araç olarak kullanılan her hususta kendimizin ve dostlarımızın ihtiyacını karşılayacak alt yapıyı kurmakta kararlıyız”

 
Gül’den Türkiye Adalet Akademisi açıklaması
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Konfederasyonu’ndan sert tepki
Fatih Camisi’nde tüm şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılan Erzurum ...
“Türkiye dimdik ayaktadır”
Erdoğan, “Ülkemdeki ekonomik durumla alakalı Batı dünyasının belli kesimleri ...
"Türkiye, bölgesinin kaderidir"
Akar, "Coğrafya, bir ulusun kaderidir derler. Biz ise Türkiye, bölgesinin ...
 
Yıldırım: “Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz”
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sahtekarlığın ...
Çavuşoğlu: "Tarihimizde soykırım yoktur"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tarihimizi, özellikle de kendi tarihini ...
Erbaş: “Terör örgütleri, hepimizin ortak düşmanıdır”
Yeni Zelanda’da geçtiğimiz günlerde terör saldırısı sonucu 51 Müslümanın ...
 
Şentop küresel vicdana seslendi
Şentop, ‘Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde ...
Oktay: 'Hak ve hakikat kırmızı çizgimiz'
Oktay, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin ...
"Senin her yanın intikam olsa ne yazar"
Bahçeli, Cindoruk'a yönelik, "31 Mart Seçimleri'ni Cumhurbaşkanlığı Hükümet ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva