Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
8 Nisan 2019 Pazartesi - 10:24

Oktay: 'Hak ve hakikat kırmızı çizgimiz'

Oktay, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin hukuk mücadelesi önceliğimiz, hak ve hakikat kırmızı çizgimiz ve sınırlarımız gönül coğrafyamız olmaya devam edecektir.' dedi

Oktay:  Hak ve hakikat kırmızı çizgimiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin hukuk mücadelesi önceliğimiz, hak ve hakikat kırmızı çizgimiz ve sınırlarımız gönül coğrafyamız olmaya devam edecektir. Dış politikada hiçbir konuda dayatmalara, masa başı oldubittilere ve müttefikliğe aykırı tutumlara müsamaha göstermeyecek, uluslararası arenada ilkeli ve dik duruşumuzu sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ATO Congresium'da düzenlenen Türk Kızılayı 101. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Burada konuşan Oktay, Kızılay’ın kalplerde umudu yeşerten, gönülleri ısıtan ve yüreklere sürur veren kırmızı hilalin fedakar taşıyıcısı olduğunu ifade etti. Türk Kızılayı'nın milletin misafirperverliği, yardımseverliği ve cömertliğinin yansıdığı köklü bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Oktay, “Dünyadaki örneklerinin aksine 150 yıldır tarafsızlığını net bir şekilde koruyarak Türkiye’nin şefkat elinin uzandığı gönüllerde yer etmiştir. 101. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdiğimiz Kızılay’ın cephede yaralı askerlerimizin tedavisi için çıktığı yolda bugün küresel bir yardım kuruluşuna dönüşmüş olmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kızılay’ın çabalarıyla 2015 yılında 1,9 milyon kan bağışı varken, bu sayının günümüzde 2,7 milyonu aştığını kaydeden Oktay, “Ayrıca güvenli kan temini konusundaki başarısını ilik nakli ve kök hücre tedavisi alanında da taşıyan Kızılay’ın Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü TÜRKÖK Projesi takdire şayandır. Proje vesilesiyle toplanan kök hücre bağışlarıyla kemik iliği bankası oluşturulmuş, şifa bekleyen bine yakın hastamız kök hücre nakliyle sağlığına kavuşmuştur. Ülkemizin 780 bin kilometrekaresinin yanı sıra Kızılay; Afrika, Asya ve Balkanlar’a uzanan gönül coğrafyamızda yine iftihar vesilesi faaliyetlere imza atmaktadır. Son yıllarda uluslararası yardım faaliyetlerine ağırlık veren Türk Kızılayı, geçtiğimiz 10 yılda 138 farklı ülkede afetlere müdahale etmiş, ihtiyaç sahiplerinin barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamıştır. Her geçen gün kapasitesini artırarak insani yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline gelen Kızılay’ın yurt dışındaki çalışmalarını da yakından takip ediyor, operasyon alanlarının sayısının artmasını arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Biz kendi ulaştığımız hedeflerle yetinmeyen bir yapıya sahibiz, yeni hedefleri yine kendimiz koyarız. Ne kadar etkin olursak olalım bunun daha iyisi vardır, hep birlikte de bunun arayışı içinde olacağız” diye konuştu.

“BÖLGENİN LİDERİ, DÜNYANIN VİCDANI OLMA YÖNÜNDE GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Oktay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her zaman insanı temel alan politikalarımız çerçevesinde bir afet, felaket yaşandığında en hızlı şekilde vatandaşımızın yanında olmak ve varsa yaraları en hızlı şekilde sarmak devletimizin dirayetine, gücüne ve inceliğine yakışan bir tutumdur. Türkiye geçen yıl açıklanan küresel insanı yardım raporuna göre 8 milyar doların üzerinde gerçekleşen yardım miktarıyla da dünyada en fazla yardım yapan ülke konumuna yükselmiştir. İnsani yardım sıralamasında da geldiğimiz bu seviye bizim için yüz akıdır. Türk Kızılayı gibi yüksek organizasyonel kabiliyet ve donanıma sahip marka kurumlarımızla faaliyet göstermemiz, güçlü ve iddia sahibi bir devlet olmamızın yansımasıdır. Türkiye bugün etkisini sadece yakın çevresinde değil, dünya genelinde hissettiren çok boyutlu, ilkeli, girişimci ve insani dış politika anlayışına sahiptir. Dış politikada gücümüzü jeopolitik konumumuzdan, ülkemizin siyasi istikrarından, büyüyen, gelişen ekonomimizin kazandırdığı ivmeden ve kültürel zenginliğimizden aldığımız kadar insani ve vicdani duruşumuzdan da alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde diplomatik kanallarımızı da en etkin şekilde kullanarak bölgenin lideri dünyanın vicdanı olma yönünde gayret göstermeye devam ediyoruz.”

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ VE KIZILAY BAĞIŞÇISI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

“Biz dünyanın neresinde olursa olsun yaşanılan insani krizler karşısında kayıtsız kalanlardan olmadık, olmayacağız” diyen Oktay, “Bir yandan 4,7 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken, diğer yandan da dünyanın vicdanına ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye haykırmamız, insan odaklı dış politikamızın en somut tezahürüdür. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin hukuk mücadelesi önceliğimiz, hak ve hakikat kırmızı çizgimiz ve sınırlarımız gönül coğrafyamız olmaya devam edecektir. Dış politikada hiçbir konuda dayatmalara, masa başı oldubittilere ve müttefikliğe aykırı tutumlara müsamaha göstermeyecek, uluslararası arenada ilkeli ve dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağız. Yeni iş birlikleri ve projelerle Türk Kızılayı'nı daha da etkinleştirmek, operasyonel kabiliyetini artırmak ve teşkilatını güçlendirmek için gayret edeceğiz. Ancak Kızılay’ın ihtiyaç sahibi hayatlara dokunabilmesinin, hayır sahiplerinin Kızılay’a sağlayacağı destek nispetinde mümkün olduğunu unutmamamız gerekiyor. Türk Kızılayı, gönüllülerin ve bağışçıların da desteğiyle kapasitesini artırmaya devam edecektir. Buradan tüm vatandaşlarımızı Kızılay gönüllüsü ve Kızılay bağışçısı olmaya davet ediyorum” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ YIL 16 MİLYON KARDEŞİMİZE HAYIRSEVERLERİMİZ İLE DOST ELİMİZİ UZATTIK”

101. Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise, Kızılay’ın bundan tam 150 yıl önce kalbi iyilikle çarpan, cephedeki yaralı ve hasta askerlerin dertleriyle dertlenen bir grup iyi insan aracılığıyla kurulduğunu belirterek, “O insanlar toprağa öyle iyi bir tohum attılar ki o tohum tam 150 yıldır nice isimsiz kahramanların elinde çiçek açtı, boy verdi. Sadece son 3 yılda bile milyonlarca ihtiyaç sahibi, Kızılay’ın uzattığı el ile hayata yeniden tutundu. Geçtiğimiz yıl çeşitli vesilelerle ülkemizde 16 milyon kardeşimize hayırseverlerimiz ile dost elimizi uzattık. Yaklaşık 4 milyon hasta ve yaralıya kan ulaştırdık. Ülkemizde meydana gelen tüm afetlerde çadırımızla, battaniyemizle, sıcak yemeğimizle afetzedelerin yanlarındaki yerimizi aldık. Sadece ülkemiz mi? Yine sadece geçtiğimiz yıl 51 ülkede yönünü Türkiye'ye yönelen mazlumların elini tuttuk, 7 milyon kişiye Türk milletinin kardeşliğini ulaştırdık" ifadelerini kullandı.

 
İHA’lar tespit etti, 5 terörist öldürüldü
 
Şentop küresel vicdana seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Senin her yanın intikam olsa ne yazar"
Bahçeli, Cindoruk'a yönelik, "31 Mart Seçimleri'ni Cumhurbaşkanlığı Hükümet ...
Erdoğan: "Pazarlık odalarında yakalandılar"
Erdoğan, "Hepsi pazarlık odalarında yakalandılar, yakalanıyorlar. Şu anda ...
Erdoğan: "İnsansız Hava Aracı ürettik, rahatladık”
Erdoğan, "İnsansız Hava Aracımızı biz ürettik rahatladık. Terörle mücadelemiz ...
 
“Hazmedemiyorlar”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e o zaman ...
Erdoğan: ‘Biz kendimize güveniyoruz'
Erdoğan, ''Biz ekonomide iyi bir konumdayız. Seçimden sonra, seçimden ...
‘Birbirimizi Allah için seveceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bundan sonra Türkiye sadece birliği konuşacak, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Göz yummayız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan toprağı üzerinde ameliyat yapılmasına göz yummayacaklarını belirtti.
Erdoğan: “HDP bayrağımızın düşmanıdır”
Erdoğan, HDP’nin İstiklal Marşımızın ve bayrağımızın düşmanı olduğunu ...
Erdoğan’dan Golan tepkisi: ‘Asla izin vermeyiz’
Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına ilişkin olarak, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva