Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>TÜRKÄ°YE
27 Kasım 2023 Pazartesi - 07:00

Erdoğan: 'Gıda güvenliği stratejik hale geldi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Erdoğan:  Gıda güvenliği stratejik hale geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gıda güvenliği stratejik öneme sahip. Dünyada helal ürün pazarı 5 trilyon doları aşan büyüklüğe ulaştı. Zirve yeni ortaklıkların kurulmasına öncülük edecek. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin tamamını İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'ne üye olmaya böylece helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizlikleri ortadan kaldırmaya davet ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'na video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında dünya helal piyasasının, gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaştığını, bu rakamın ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün yükselmekte olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Gönül ve kültür coğrafyamızdan güzel İstanbul'umuza teşrif eden siz kıymetli kardeşlerime ülkemize hoş geldiniz diyorum. 9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'nın ülkelerimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Zirve boyunca yapılacak tartışmaların, giderek güçlenen helal sektöründeki firmalar, kurumlar ve tüketiciler için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Helal Zirvesi münasebetiyle gerçekleştirilecek iş forumları ise şirketlerimiz arasında yeni ortaklıkların kurulmasına öncülük edecektir. Küresel arenadaki en büyük helal organizasyonu olarak kabul edilen zirve ve fuar, ülkemiz şirketlerinin helal sektöründen daha fazla pay almasına da zemin hazırlayacaktır. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim ve salgın sebebiyle ehemmiyeti çok daha iyi anlaşılan gıda güvenliğinin sağlanması yönünde atılan her adımı, stratejik önemde görüyoruz. 10 bini yabancı toplam 40 bine yakın misafiri ağırlayacak Helal Zirvesi'nin İslam ülkelerinin gıda güvenliğini tahkim edeceği kanaatindeyim" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, helal belgeli ürün ve hizmetlere yönelik talebin, bu ürünlerin hem temiz ve sağlıklı olmaları hem de Müslümanlar tarafından tercih edilmeleri sebebiyle arttığını belirterek, "Bugün dünya helal piyasası, gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaşmıştır. Bu rakam ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün yükselmektedir. Gerek tüketicinin helal belgeli ürün ve hizmetlere erişiminin temini, gerekse helal ürün ve hizmetlerin uluslararası ticarette dolaşımının kolaylaştırılması için belgeleme ve standartlaşma çok mühimdir. 2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün faaliyetleri bu bakımından hayati öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir kez daha İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin tamamını, enstitüye üye olmaya, böylece helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizlikleri ortadan kaldırmaya davet ediyorum. Türkiye olarak ülkemize kazandırdığımız Helal Akreditasyon Kurumu ile bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik. Kurumumuzu ve faaliyetlerini her daim destekleyerek helal sektörünün ülkemizde hak ettiği konuma gelmesini sağlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

 
Yılmaz: ‘Hiçbir şekilde kabul edilemez’
 
‘Diyarbakır Annelerini yürekten selamlıyorum’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, ‘Fırsat vermeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ Kendi dışında herkesi düşman gören bu hastalıklı ...
Erdoğan: ‘Doğruyu ortaya koyduk’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ...
Uraloğlu ulaştırma yatırımlarını paylaştı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
 
Emine Erdoğan Newsweek'e açıklamalarda bulundu
Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler yetkililerine ve küresel değerlerin ...
Erdoğan’dan tarihi çağrı
Erdoğan, G20 liderlerine hitap ettiği konuşmasında, ”Gazze başta olmak ...
Erdoğan: ‘Eyvallah edemeyiz, etmeyeceğiz’
Erdoğan, ‘Cebi güçlü olanlara da sesleniyorum. Onlar da bu konuda ellerini ...
 
Erdoğan: ‘Türkiye’nin duruşu ve tavrı bellidir’
Cezayir'in, Filistin davasının en güçlü, en samimi savunucuları arasında ...
Erdoğan’ın 4 yıllık tüm çalışmaları kitaplaştırıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020, 2021, 2022 ve 2023 yılının ...
‘Önceliğimiz Gazze’de kalıcı ateşkes’
Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlenen ortak ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva