Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>BÖLGE
6 Aralık 2012 Perşembe - 03:50

Doğu karla uyandı

Ardahan'da kent merkezine yılın ilk karı yağdı. Kar yağışı Çıldır Gölü'nde de etkili oldu. Ardahan'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte birçok yer beyaza büründü.

Doğu karla uyandı

Ardahan'da kent merkezine yılın ilk karı yağdı. Kar yağışı Çıldır Gölü'nde de etkili oldu. Ardahan'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte birçok yer beyaza büründü. Hayvanlarını otlatmaya götüren vatandaşlar ormanlık alanlarda kar sürprizi ile karşılaştı.
Çıldır Gölü etrafında kar yağışı etkili oluyor. Yer yer ulaşımı aksatan kar, çocuklar için ise eğlenceye dönüştü.
IĞDIR’DA KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERMEYE BAŞLADI
Iğdır’da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, kent merkezine ise yağmur yağdı.
Ülke genelinde etkili olan soğuk hava Iğdır’da yüzünü göstermeye başladı. Kent merkezine bağlı köylerde ve yüksek kesimlerinde dün geceden itibaren kar yağarken, kent merkezinde yağmur yağdı. Havaların soğuması ile birlikte kalın giyindiklerin ifade eden Iğdırlılar, kentte soğuk havanın etkisini gösterdiğini belirttiler.
Soğuk havanın kentte hayatı durdurduğunu ifade eden inşaat işçisi Hasan Kızıltaş, Iğdır kent merkezinde genelde şubat ayında kar yağdığını, ancak ilçelerde ve yüksek kesimlerde dokuzuncu aydan itibaren soğuk hava etkisin gösterdiğini belirtti.
Yüksek kesimlerde kar yağması nedeniyle hayvanları kentin çevre mahallerindeki boş alanlarda otlattığını anlatan Hamit Aybala isimli vatandaş ise, gece itibari ilde kar ve karla karışık yağmurun etkili olduğunu söyledi.
BİR GECEDE YAKLAŞIK YARIM METRE KAR YAĞDI
Bitlis’te geceden beri devam eden ve yaklaşık yarım metreyi bulan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkiledi. Dün gece etkili olan ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi bulan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkiledi.
Sabah saatlerinde belediye ve İl Özel İdare ekipleri tarafından yol açma çalışmaları başlatılırken, sürücülerin araçlarına kışlık lastik takmaları ve mutlaka yanlarında zincir bulundurmaları istenildi.
Bitlis’te kışın en çetin geçtiği Rahva bölgesinde ise tipi ve fırtına etkili olurken, bu durumdan hem yayalar hem de sürücüler olumsuz yönde etkileniyor.
 KAR KALINLIĞI İLÇE MERKEZİNDE 10 SANTİMETREYİ BULDU
Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Geceden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, özellikle Rahva ve Üç Yol mevkiinde hem vatandaşlar hem de sürücüler zor anlar yaşıyor.
Sabahın erken saatlerinde uyanan çocuklar da kar sürpriziyle karşılaştı. Çocuklardan bazıları kar topu oynarken, bazıları ise leğenlerle kaymayı tercih etti.
KARS’TA KAR YAĞIŞI VE TİPİ ETKİLİ OLDU
Kars’ta bugün yağan kar etkili oldu. Dışarıya hazırlıksız çıkan vatandaş ise yürümekte zor anlar yaşadı.
Kars’ta, sabah saatlerinden başlayan kar yağışıyla kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Yüksek kesimlerde yer yer 10 santimi bulan kar kalınlığı, kent merkezinde 3 santime ulaştı. Kar ve tipinin etkili olduğu kente dışarıya hazırlıksız çıkan vatandaşlar tipiden dolayı yürümekte zorluk çekti.
Gittikçe artan kar yağışı ve tipi sürücülere de zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin yer yer 5 metreye düştüğü Kars’ta sürücüler trafik yetkilileri tarafından uyarıldı.
Kars’ta kar yağışının ve tipinin aralıklarla yağacağı bildirilirken, ilde hava sıcaklığı 3 derece olarak ölçüldü. Kar yağışı ve tipinin özellikle 2 bin 600 rakımlı Borluk Geçidi’nde etkili olduğu kaydedildi.
VARTO'DA KAR YAĞIŞI
Muş'un Varto ilçesine etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Varto ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Uzun süredir bahar havasının yaşandığı ilçede kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı. İlçe merkezi tamamen beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi bulduğu öğrenildi.
VAN'DA KAR YAĞIŞI
Van'da, sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürürken, zincirsiz yola çıkan sürücüler de zor anlar yaşadı.
Sabah saatlerinde kısa süre devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kısa süreli kar yağışı yerini güneşli havaya bırakırken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve zaman zaman görüş mesafesini 30 metreye düşüren sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Zincirsiz yola çıkan bazı sürücüler zor anlar yaşarken, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de bölgeye sevk ettiği 2 araçla kar temizleme çalışmalarını yürüttü.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gün boyu aralıklarla kar yağışı beklediklerini ifade ettiler. Hava sıcaklığının 3 derece olduğunu ifade eden yetkililer, gecenin ilerleyen saatlerinde sıcaklığın eksi 3 dereceye kadar düşmesini beklediklerini söylediler.

 
TİM Kasım ihracat verilerini açıkladı
 
Kadın Hakları törenle kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAİB'ten Çin çıkarması
26 Kasım 2012-1 Aralık 2012 tarihleri arasında, Şangay-Çin’e yönelik olarak ...
TÜMSİAD engellileri unutmadı...
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer ...
Yakutiyespor taraftarıyla barıştı
BAL 1’inci gurupta yer alan Yakutiyespor kendi evinde oynadığı Kelkit ...
 
Nurmemmet Avrasya’yı anlattı
ARÜ Türkmenistanlı ünlü yazar Annaguli Nurmemmet’in katıldığı ‘’Başlangıçtan ...
Öğretmenler günü sıra gecesiyle kutlandı
Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları ...
Ahıska Türklerinin dramı ağlattı
Ahıska Türkleri sürgünün 68. yıldönümünde Ardahan’da ilk defa anıldı.
 
Yakutiyespor zoru başardı
Yakutiyespor deplasmanda karşılaştığı Iğdır Üniversitespor maçını 3-2 ...
Bölge tarımına bilimsel destek
7.Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi’nin 4 Temmuz’da yapılacağı açıklandı.
Ovit'te kaza
Ovit Tüneli’nde meydana gelen kazada, Mevlüt Baltacı isimli bir işçi iş ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva