Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>POLEMÄ°K
11 Mayıs 2012 Cuma - 23:43

Doğu'da kadına şiddet ayıbı

Kadına şiddet olaylarının yüzde 57'sinin Kadına Ana olarak saygıyı emreden İslam inancının güçlü olduğu Doğu'da yaşanması şaşkınlık oluşturuyor..

Doğu da kadına şiddet ayıbı

Erzurum’da Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen toplantıya bölge illerin vali yardımcıları, kaymakamlar, aile mahkemesi hakimleri, savcılar, polis ve jandarma temsilcileri katıldı.
GEVREK’İN DEĞERLENDİRMESİ
Programın açılış bölümünde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Kadına yönelik şiddet olaylarına, toplumsal her alanda rastlandığını belirterek, kadının en kutsal varlık olarak bilinen aile içinde şiddete maruz kaldığını söyledi.
Kadına yönelik fiziksel şiddetin Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 57, Orta Anadolu'da yüzde 50, Ortadoğu Anadolu'da yüzde 47, Batı Marmara Bölgesi'nde yüzde 25, Ege Bölgesi'nde yüzde 31 olarak tespit edildiğini dile getiren Özlem Bozkurt Gevrek, ''Kadına yönelik şiddet olaylarına, her alanda rastlanmakta. Ancak en dikkat çekici durum, kadının en kutsal varlık olarak bilinen aile içinde şiddete maruz kalmasıdır. Hazırlanan kanun taslağında artık kadına yönelik şiddetin önüne geçmek adına atılması gereken her ayrıntıya yer verilmeye çalışıldı” diye konuştu.
Gevrek, yalnız şiddete maruz kalanların değil, ısrarcı bir şekilde kişiyi rahatsız eden veya taciz eden kişilerin de kanun kapsamında suçlu sayılacağına dikkat çekti.
KANUN TASARISININ İÇERİĞİ
Kanun tasarısında, kolluk kuvvetlerine acil durumlarda yetki verildiğini belirten Gevrek, “Önceden birisi bir kızcağızı telefonla, internetle veya çeşitli vasıtalarla ısrarla taciz ederse bu suç teşkil etmezdi ancak bu kanun onları da kapsıyor. Artık bir genç kıza internetten, telefondan veya başka bir yerden musallat olan yani ısrarla taciz eden kişilere de kanun kapsamında işlem yapılacak. Artık bir kişi, başka bir kişiye musallat olamayacak. Öte yandan, hakim veya mülki idare amirini uyandırmadan gecenin saat 3'ünde, acil durumlarda emniyetin ve jandarmanın yetkisi var. Kolluk kuvvetleri acil durumlarda yetkili sayılacak.” diye konuştu.
Kanun kapsamında şiddeti önleme ve izleme sistemi kurulmasının sağlanacağını dile getiren Gevrek, “Şiddete maruz kalan kişiyi izleme yöntemleri arasında, ev ve iş yeri alarm sistemi, kişinin üzerinde taşıyabileceği kolye veya bileklik görünümündeki GPS donanımlı panik butonu, telefon görünümlü mobil cihaz gibi araç ve gereçler kullanılacak. Bu cihazlar sayesinde, şiddete maruz kalan kişinin anında kolluk kuvvetlerine ulaşımı ve yerinin tespiti sağlanacak” şeklinde konuştu.
Gevrek, ayrıca önemli uygulamalardan birisisinin de elektronik bileklik olduğunu ifade ederek, şiddet uygulayan kişinin ve mağdur kişinin koluna takılacak aparat sayesinde, şiddeti uygulayan kişi mağdurun yanına belirlenen mesafeden fazla yaklaşması halinde GPS donanımlı cihaz kolluk kuvvetlerine alarm vereceğini kaydetti.

 
Üstad Itri'ye vefa
 
'Marifet iltifata tabidir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlgiye şaşırdı, sevindi ağladı..
"Osmanlı'da Harem" konferansına öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi açılış ...
Yatırımcılar bir yıl daha bekleyecek
Vali Öztürk, “2.OSB için benim şahsi düşüncem; 2013’ün güz aylarında hazır ...
Milletin değerlerine saygılıyım
Aydın Savcılığa yapmış olduğu müracaatın yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirtti.
 
'Halkı kandırıyorlar'
Balkan, bazı balyan kuaförlerinin reklam amaçlı olarak kendilerini derece ...
Kargo deposundan kaçak gözlük çıktı
Emniyet,Erzurum’da bir kargo firması deposuna yaptığı baskınla piyasa ...
Polis de şaşırdı
Erzurum’da yolda durdukları polislere GBT’sini sorduran 1 kişi nüfus cüzdanı ...
 
Ruhsatsız lokantalar tat vermiyor
Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Erzurum’da 50’nin üzerinde ...
Ekmek derdi, Bayramdan önce geldi
Türkiye 1 Mayıs işçi Bayramını kutladı, onlar ise evlerine ekmek götürmenin ...
Erkek hemşireler çoğalıyor
2007 yılında yürürlüğe giren “Erkek Hemşire Yasası”yla Sağlık Bilimleri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva