Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>BÖLGE
18 Mayıs 2017 Perşembe - 12:33

Dilşat Ünal 2. oldu

"Baş Tacımız Annelerimiz" şiir yarışmasında, birincilik ödülünü Çankırı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Taşçı, ikincilik ödülünü Erzurum Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Dilşat Ünal aldı.

Dilşat Ünal 2. oldu

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 'Baş Tacımız Annelerimiz Şiir Yarışması ve 15 Temmuz Kompozisyon Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmaya 81 ilden 60 bin eser katıldı.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Mamak Kaymakamı Ali Mantı, gençlerin milli, ahlaki, insani ve vatani duygularını yüceltmeye çalışan ve annelerin değerinin de anlatıldığı bu programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Yazılan kompozisyon ve şiirlerin hepsi benim nazarımda birinci olmuştur” dedi.
Yüreklerden gelen seslerin şiire ve yazıya döküldüğü çalışmaların ödüllendirildiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Milletlerin tarihinde birçok zaferler bulunur. Ancak destanları her millet yazamaz. Bizler Çanakkale’de yedi düvele karşı koymuş bir ecdadın torunlarıyız. 15 Temmuz da aynı şekilde bir olarak yazdığımız bir destandır. Vatandaşlarımız canları pahasına sokağa çıkarak demokrasiye, bayrağına, vatanına sahip çıktı. İşte bu yazılan destanları gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmak ve asla unutturmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Evlatlarıyla tek başına yaşam mücadelesi veren fedakar annelerin de plaket aldığı törende duygusal anlar yaşandı. Plaketini Akgül’ün elinden alan Nazmiye Erzincan ve Özlem Acar, evlatlarımız için gün geldi temizlik yapmaya gittik, her türlü zorluğa katlandık dedi. Fedakarlık denince akla annelerin geldiğini kaydeden Akgül, “Bazı annelerimiz var ki; birçoğumuzun yapamayacağı fedakarlıkları yapmıştır. Türkiye’nin her yerinde böyle annelerimiz var. Bugün bu annelerimizi temsilen Nazmiye hanım ve Özlem hanımı programımızda misafir ettik. Onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ise, “Bu müstesna günde bulunmak ayrı bir gurur veriyor. Eserlerini tüm içtenliği ile yazan gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
"Baş Tacımız Annelerimiz" şiir yarışmasında, birincilik ödülünü Çankırı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Taşçı, ikincilik ödülünü Erzurum Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Dilşat Ünal alırken, üçüncülük ödülü Hatay Erzin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sevde Sena Akkoca'nın, mansiyon ödülü de Gümüşhane Kelkit Nene Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Şimşek'in oldu.
"15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Destanı" temalı yarışmada ise, birincilik ödülünü Manisa Özel Konum Fen Lisesi öğrencisi Aziz Alkan elde etti. İkincilik ödülünü Amasya Bülbül Hatun Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Hare Baş alırken, üçüncülük ödülü Ankara Asfa Ferda Fen Lisesi Öğrencisi Ayşenur Ateş'in, mansiyon ödülü de Bursa Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Sarıkaya'nın oldu. Program, 15 Temmuz Gazileri’nin konuşmaları, şehit ailelerinin duygu ve düşüncelerinin anlatımları ile son buldu.
Programa, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

 
'Bursa Erzurum Günleri' başladı
 
TKDK'dan bilgilendirme etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilecik'te Erzurum gündemi
Bozüyük Erzurum ve Bayburtlular Derneği (ER-BAY) tarafından ilk kez düzenlenen ...
Hastane odasında ölü bulundu
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde hastanenin diyaliz biriminde çalışan Engin ...
‘Kudüs Bizim Neyimiz Olur?’
Bayburt Üniversitesi Genç Birlik Kulübü ve Birlik Vakfı Bayburt Şubesi ...
 
Doğa Turizminde Tortum Şelalesi farkı
Dünya’nın ikinci büyük Türkiye’nin özellikle de Çoruh vadisinin en görkemli ...
Bir azim ve kararlılık hikayesi
Daha önce 2 kez ticaret girişimde başarısız olan tarih öğretmeni, açtığı ...
Bozüyük’te Erzurum Bayburt Günleri
Bozüyük Belediyesi ve Erzurum Bayburtlular Derneği (Erbayder) iş birliği ...
 
Palandöken'den Pamukkale’ye Kardeşlik Köprüsü
“Palandöken'den Pamukkale’ye Kardeşlik Köprüsü” projesi kapsamında TEOG ...
'Tabuttan kılıç çıkmadı'
Rus general veya üst düzey subaya ait olduğu düşünülen cesedin bulunduğu ...
Cazibe Merkezi sayısı 11'e yükseldi
Adana, Mersin ve Mardin ileri cazibe merkezi programına dahil edildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva