Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SÄ°YASET
18 Haziran 2020 Perşembe - 08:28

Destici’den sert tepki

Destici, “Bu bir ‘demokrasi yürüyüşü’ değildir. PKK’ya, teröre, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün, Aybüke öğretmenin, binlerce şehidimizin katillerine saygı yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, tek başına suça, suçluya, teröre kurumsal desteğin delilidir” dedi.

Destici’den sert tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu bir ‘demokrasi yürüyüşü’ değildir. PKK’ya, teröre, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün, Aybüke öğretmenin, binlerce şehidimizin katillerine saygı yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, tek başına suça, suçluya, teröre kurumsal desteğin delilidir” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Destici, Hava Kuvvetlerince teröristlere yönelik düzenlenen Pençe Kartal Operasyonu ve jandarma tarafından sınırda düzenlenen operasyonları hatırlatarak, bu operasyonlarla yüzlerce PKK hedefinin imha edildiğini ve teröristlerin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Destici, sınır ötesinde devam eden Pençe Operasyonlarının tamamen Türk Devleti'nin hudutlarının korunması, milletin birliğinin muhafaza edilmesi, terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla meşru müdafaa hakkı kapsamında sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Uluslararası hukuka da uygun şekilde bu operasyonlar devam etmektedir. Terörle mücadele etmek, ülkesini, sınırlarını, milletini korumak, güvenlik güçlerimizin asli görevidir ve güvenlik güçlerimiz bu görevlerini eksiksiz şekilde yerine getirmektedirler. Bugün itibarıyla ise Hava Kuvvetlerimiz, ateş destek vasıtaları, atak helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen kahraman komandolarımız, hava hücum harekâtıyla birlikte bölgeye intikal etmişler ve Pençe-Kaplan Operasyonu’nu başlatmışlardır. Bu operasyon bul-yok et-çekil operasyonu değildir. Bildiğiniz üzere 90'lı yıllardaki Kuzey Irak Operasyonlarımız bul-yok et-çekil operasyonlarıydı. Bu son operasyonlarımız temizle-yerleş operasyonudur. Dikkat ederseniz bilhassa son 3 yıldır bu taktik ve strateji istikametinde sınır ötesi harekâtları düzenlenmektedir. Allah izin verirse bu harekât ile temizlenen yerlere sınırlarımızın güvenliği için yeni üsler kurulmalıdır. Türkiye hiçbir şekilde bölgede bir terör yapılanmasının, devletinin kurulmasına bugüne kadar müsaade etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir” diye konuştu.
Sürdürülen operasyonların ses getireceğine dikkat çeken Destici, “Bu operasyonlarda Mehmetçiğimiz terörle başarılı bir şekilde mücadele ettikçe bu operasyonların nasıl ses getirdiğini, dağda canı yanan eşkıya gibi, içimizdeki hangi eşkıyaların canının yanacağını hep birlikte göreceğiz. Şu anda bu terör örgütünün uzantılarının Kuzey Irak’ta patronları olan sözde PKK’lı üst düzey yöneticileri zor durumdalar. Hiçbir siyasi parti bir milli mesele olan harekata karşı çıkmamalıdır ve çıkamaz. Mehmetçik vurdukça feryat edenlerin siyasi parti olmadığı herkes tarafından bir kez daha anlaşılacak, tescil edilecektir. Çünkü terör örgütünün siyasi uzantılarının iradeleri, bugünlerde Mehmetçiğimizin başlarına bomba yağdırdığı dağdaki eşkıya takımının elindedir. Şu anda şehir şehir dolaşıp provokasyon peşinde koşan terör örgütünün siyasi uzantıları, her zamanki gibi bu operasyonu da gündemlerine alacaklardır. Yürüyüş, kitlesel eylem, sosyal medya dezenformasyonları, kışkırtma dâhil her yolu deneyeceklerdir” şeklinde konuştu.
Gerçeklerin çarpıtılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Destici, “HDP yürüyüşü neden yapılıyor? Yürüyüşe gerekçe olarak gösterilen iki kişinin milletvekillikleri neden düşürülmüştür? Yürüyüş; bir provokasyon ve bu provokasyondan bir mağdur üretme gayretidir. Ortada bir mağdur filan yoktur. Ortada ‘haklı bir mahkeme kararı’ ve bu kararın neticesi, ‘hukukun gereği’ olarak yerine getirilen bir uygulama vardır. Gerçek mağdur, terör örgütünün ölümüne sebep olduğu 40 bin civarındaki insandır. Mağdur; teröre on binlerce insanını, 1,5 trilyon dolar feda eden Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu bir ‘demokrasi yürüyüşü’ değildir. PKK’ya, teröre, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün, Aybüke öğretmenin, binlerce şehidimizin katillerine saygı yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, tek başına suça, suçluya, teröre kurumsal desteğin delilidir. ‘İhanet’ ve ‘cinayet’ kelimelerinin yerine ne koyarsanız koyun, hiçbir şey yaşananların ‘ihanet’ ve ‘cinayet’ olduğu gerçeğini değiştirmez. Bunların asıl dertleri ve korkuları bu operasyonlardır. Kahraman ordumuzun verdiği mücadeleyi yakından izlerken, eşkıyanın siyasi uzantılarının yürüyüşleri sırasında verdiği beyanlarını ve paniklerini de yakından izleyin lütfen” ifadelerini kullandı.
Destici, Kuzey Irak’taki meşrû saldırı ve savunma hamleleri ile Libya’daki meşrû askeri hamlelerin Türk savunma sanayiinin çok iyi bir noktaya geldiğini gösterdiğini kaydetti. Libya meselesi ilk gündeme geldiğinde bazı siyasi partilerin Libya ile imzalanan askeri anlaşma ve tezkereye karşı çıktıklarını anımsatan Destici, “Hem Libya ile imzalanan sınır anlaşması hem oraya asker göndermenin, silah güç desteği vermenin Türkiye açısından da, bölge açısından da, bölgedeki bize Osmanlı’nın bakiyesi olan milletlerin de, kardeşlerimizin de çıkarları açısından ne kadar önemli olduğunu gördük. Umarım hem Türkiye hem de bölgedeki masum kardeşlerimiz huzur bulurlar hem de geleceğe dair güçlü adımlar atılmaya devam ederler” dedi.
Destici, pandemi tehlikesinin hala devam ettiğini de hatırlatarak, vatandaşlara kurallara uyulması konusunda uyarıda bulundu.

 
9. Cumhurbaşkanı Demirel dualarla anıldı
 
Türkiye’de bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Milli yürüyüşte doruk adımlar attık’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın ...
Erzurum’a ikinci Tıp Fakültesi müjdesi
Akdağ, Erzurum Milletvekilleri ile birlikte bu konuyu sürekli takip ettiklerini ...
Aydemir’den devlete minnettarlık vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Pazaryolu’ndan Aşkale’ye, ...
 
Aydemir Şehit Pullu’nun acısını paylaştı
Aydemir, Bingöl merkezli olarak yaşanan depremden dolayı yöre halkına ...
'Ayasofya Camisi Müslüman gönüllerle buluşmalı'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşü ...
Milletvekili Aydemir’den Aşkale istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Aşkale'yi ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.
 
Akdağ’dan Şehir Hastanesi değerlendirmesi
Vali Okay Memiş ile Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, salgınla ...
Şentop’tan tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, “Dünya sadece ABD ...
Milletvekili Aydemir’den milleti tarif etmek vurgusu
Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; kendisi, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva