Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
11 Haziran 2020 Perşembe - 12:05

Milletvekili Aydemir’den milleti tarif etmek vurgusu

Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; kendisi, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile 63 Milletvekilinin verdiği; ‘Bazı Kanunlarda ve 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerinde bir sunum yaptı.

Milletvekili Aydemir’den milleti tarif etmek vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; kendisi, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile 63 Milletvekilinin verdiği; ‘Bazı Kanunlarda ve 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerinde bir sunum yaptı.

AYDEMİR’DEN MİLLETİ TARİF ETMEK VURGUSU

Kanun teklifi hakkında gerekçeli değerlendirme yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yasamayı daha etkin ve fonksiyonel kıldığı, milletvekillerini milletin itibarını yükseltmede de, milleti tarif etmede de Meclis zemininde etkin olma noktasına taşıdığını vurguladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN KAZANÇLARI

Milletvekili Aydemir, ‘Beş yıldır Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yapmaktayım. İlk defa bir kanun teklifinin -daha önce imzalarımız vardı ama- birinci imza sahibi olarak huzurunuzda bulunuyorum. Bu imkân Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin tanıdığı bir imkândır. Bu bütün milletvekillerimizin iftihar edeceği, gurur duyacağı bir hâldir. Milletvekilini fonksiyonel kılmış; milletvekilini milletin itibarını yükseltme de, milleti tarif etme de Meclis zemininde etkin olma noktasına taşımıştır. Dolayısıyla, bundan dolayı da müftehir olduğumuzu, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini hayata geçirenleri -başta milletimiz olmak üzere, onların oylarıyla bu oldu- medyuna şükran olduğumu altına çizerek söylüyorum. ‘ dedi

COVİD19’LA MÜCADELE SÜRECİ

Sunumunda covid19la mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir,

‘Küçük bir deyim, bir aforizma ciltler dolusu kitabın yüklediği bilginin daha fazlasını yüklüyor. Buna örnek olsun diye özellikle şu vasatta bir not düşmek istiyorum. Bize ait, bizim muhayyelimizden çıkmış bir aforizma: "Bir musibet bin nasihatten evladır." Musibetlerin nasihat olma özelliğine vurgu için bu söylenmiş ve Covid sürecine özellikle bu bağlamda bakmayı ben hususi salık veriyorum. Bunları ilerleyen safhada kanun tekliflerimize istinat olsun diye, alt olsun diye kayda geçiyorum.’ diye konuştu.

‘MUSİBET, NASİHAT DEĞERİNDE OLDU’

Milletvekili Aydemir, ‘Hayatın dışına ittiğimiz, bizi tarif eden birçok meziyetimizi yeniden hatırlama imkânı bulduk Covid-19'la beraber. Cetvel, kalem üslubun ardından sıkıntı doğurduğunu anlayış kalemlerimizden çıkaralı çok olmuştu. Çok basit bir örnek: "Eller yıkanmadan sofraya oturulmaz." tembihatı bütün bütün unutulmuştu. Hayatın her sahasındaki özen, düzen berhava edilmişti. Covid-19 musibetiyle beraber bunları yeniden hatırlamış olduk. Musibet, nasihat değerinde oldu.’ dedi.

TÜRKİYE’NİN BİLİŞİM İMKAN VE ALTYAPISI SAĞLAMLIĞI

Covid19 pandemisi sürecinde Türkiye’deki bilişim teknolojisi altyapısının sağlam olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Milletvekili Aydemir,  ‘Bu durum, var olan ama ihmal ettiğimiz imkânları kullanma bakımından da böyle. Video konferans yöntemi âdeta bu süreçte cankurtaranımız oldu, kurumkurtaranımız oldu. Bu sahada var olan onlarca teknolojik programı bu süreçte hayatımıza soktuk. Uzakları yakın etme imkânı tek nefes götürdüğümüz hayatı kolaylaştırma adına kanuni düzenlemelere de girmeye başladı. Görüştüğümüz kanun teklifinde yer alan bazı maddeleri bu bağlamda ele almak gerekiyor. Nimete, ihtiyaca uzaktan erişim imkânı tanıyan değişikliklere vurgu yapıyorum. Öyleyse külfet sandığımız ardından nimet olarak karşımıza çıkabiliyor. ‘ kaydını düştü.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN BAŞARISI

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin müdahalede pratikliği sağlaması, Türkiye sağlık altyapısının muhkem oluşunun covid19’la mücadelede büyük bir başarı sağladığını; büyük diye tarif edilen bazı ülkelerin ise vatandaşlarını ölüme terk ettiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Covid-19 kimi "dev" ya da "devasa" tarifine tabi ülkelerin aslında kartondan kule mesafesinde olduğunu da gösterdi. Vatandaşlarını ölümüne terk eden ve imkânsızlıklar sebebiyle pespaye hâle düşen ülkelere inat -şükür- biz sürecin başından itibaren vatandaşını kucaklayan, her türlü imkânı paylaşan bir tarzı uygulamaya koyduk. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin müdahalede pratikliği sağlaması, sağlık altyapımızın muhkem oluşu bu musibetle mücadelede büyük fayda temin etti.’ dedi.

 
ATAUNİ Bilimsel Teşvik ödülleri sahiplerini buldu
 
Hainler insanlık suçu işlemeye devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den ticarette yerel para vurgusu
Milletvekili Aydemir, ‘Artık, ülke olarak, tanzim eden, yöneten, yönlendiren ...
“Ayasofya fethin sembolü ve kılıç hakkıdır”
Destici, 'Ayasofya fethin sembolü ve kılıç hakkıdır. Bize göre Ayasofya’yı ...
Aydemir ve 63 milletvekilinin teklifi komisyonda
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve Manisa Milletvekili Uğur ...
 
Çelik: Muhataplarımızı uyarıyoruz
Çelik, 'Haziran ayına kadar 65 ırkçı ve İslam karşıtı vaka görülmüştür. ...
MHP’den Uzundere istişaresi
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Uzundere ilçesine ...
"Türk Milleti tek ses, tek bilek, tek yürektir"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yunanistan yönetimi aba altından gösterdiği ...
 
Şentop gençlerle tespitlerini paylaştı
Şentop, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun davetiyle ...
Pakdemirli ve Karaismailoğlu Erzurum’daydı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı ...
AK Parti'de Pandemi süreci değerlendirildi
Erzurum’da pandemi süreci sonrasında bir araya gelen Ak Parti Erzurum ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva