Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
11 Aralık 2012 Salı - 08:30

Bayramlı Erzurum'da

Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) önünden yola çıkan ve Erivan'a yürüyen Kalender Bayramlı, Erzurum'a ulaştı.

Bayramlı Erzurum da

Ermenistan’ın Hocalı Kasabası’nda yaptığı katliamı protesto etmek amacıyla Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) önünden yola çıkan ve Erivan'a yürüyen Kalender Bayramlı, Erzurum'a ulaştı.
16 Kasım tarihinde Ankara’dan yola çıkan 59 yaşındaki Kalender Bayramlı, yürüyerek çıktığı yolda, Erzurum’a ulaştı. Ağır kış şartlarına rağmen sırtındaki çantasıyla birlikte günde ortalama 30 kilometre yol yürüyen Bayramlı, 850’ncü kilometresini tamamladı. Bayramlı toplamda 2 bin 250 kilometre yol yürüyecek. Kalendar Bayramlı, Ermenistan’ın 26 Şubat 1992 tarihinde Azeri toprağı Karabağ‘ı işgali sırasında Hocalı Kasabası’nda katliam yaptığının altını çizerek, yaz aylarında Azerbaycan’a yürüdüğünü, bu yıl da Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan sözde soykırım anıtının önüne kadar giderek burada basın açıklaması yapmayı planladığını söyledi.
Kalender Bayramlı, dünya genelinde Ermeni Milleti diye bir millet olmadığını da iddia ederek, “Türk Milleti her zaman vardır ve var olacaktır. Hiç bir zaman soykırım yapmadıkta. Benim tek amacım Ermenistan’da bulunan sözde soykırım anıtı önünde dünyaya duyurmak. Bu katliam 180 tane devletin gözü önünde oldu. Bu devletlerin bayrağı dalgalanıyor, ama inanın onursuz dalgalanıyor. Azerbaycan Hükümeti’ne de sesleniyorum. Artık beklemeyelim, topraklarımızı geri alalım, şehitlerimizin kanı yerde kalmasın. Bıçak kemiğe dayandı, yeter artık. Bunlar kimler ki, neyin nesi, arkasında kim yada hangi devlet olursa olsun. O şehitlerin kanı yerde kaldıkça, o topraklar Ermenilerin elinde oldukça 59 yaşındayım, yaşayana kadar yürüyeceğim” diye konuştu.
Erzurum’da bir basın toplantısı düzenleyen Bayramlı, Ermenistan'ın 1992 yılında Azeri toprağı Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı kasabasında yaptığı katliama dikkati çekmek amacıyla Ankara'dan yürüyüşe başladığını söyledi.
Ankara'dan 16 Kasım'da yola çıktığını ve uğradığı yerlerde olumlu tepkiler aldığını belirten Bayramlı, "Herkese buradan seslenmek istiyorum. Gidin, Erzurum'da, Kars'ta, Iğdır'da yaşları ilerleyen dedelerimize, teyzelerimize, Ermenilerin yaptıkları zulümleri sorun. Size tek tek anlatırlar soykırımı kimin yaptığını. Biz kimseye soykırım yapmadık. Benim tek derdim Azerbaycan'ın Karabağ'ı alması. Ermenistan'a beni almayacaklarmış. Ben Ermenistan'a vaktinden biraz daha önce gideceğim ve çadırımı kurup Azerbaycan bayrağını dikeceğim. Yaptıkları soykırımı tüm dünyaya anlatacağım" dedi.
Bayramlı, Erzurum'un ardından, Kars'a gideceğini ve tek amacının tüm dünyaya Ermenilerin yaptığı soykırımları anlatmak olduğunu dile getirdi. Yurt dışından da çok büyük manevi destekler aldığını ifade eden Bayramlı, şunları kaydetti:
"Yola çıktığım günden beri çok sayıda kişiden tebrik telefonu aldım. Fakat Azerbaycan elçiliğinde çalışan bir kişinin gönderdiği mesaj beni çok üzdü. O kişi benim reklam peşinde koştuğumu yazmış. Ben reklam peşinde olsaydım 1982 doğumlu kızımın adını Azer, 1986 doğumlu diğer kızımın adı ise Baycan koymazdım. Bana çok para teklif eden oldu, sponsorluk teklifi geldi, ama kabul etmedim. Fakat bu mesaj beni çok üzdü. Kendi canımızdan, kendi kanımızdan olan insanların böyle mesaj atmasına şaşırdım."

 
Palandöken'de kar seferberliği
 
Pelikoğlu’na başarı ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kürt sorunu yoktur'
Erzurumlu Yazar Feridun Andaç, özellikle son günlerde gündemin ana maddesi ...
Sema gösterisi büyüledi
Mevlana, Erzurum’da düzenlenen “Gönüllerin Sultanı Mevlana" adlı programla ...
İspir Kalelerine bilimsel bakış
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali ...
 
On binler Allahü Ekber'de buluşacak
Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri 3-4-5-6 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak.
Kadın Hakları törenle kutlandı
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 78. yıl dönümü Erzurum’da ...
Şehitler için yürüyecekler
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde bu yıl ...
 
Kazanan Umre'ye gidecek
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) düzenlediği ödüllü Temel Dini Konular Bilgi ...
Yazgan Hoca şükranla anıldı
Geçtiğimiz günlerde ebedi aleme uğurlanan Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı ...
ÖGDER'den tepki
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci televizyonlarda yayımlanan bazı dizilere dikkat çekti
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva