Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>BÖLGE
10 Eylül 2020 Perşembe - 16:39

Bayrak aşığı kardeşler ödüllendirildi

Van'da çöpte buldukları Türk bayraklarını asarak takdir toplayan Yunus ve Agreş Duman isimli kardeşler, Van Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu tarafından ödüllendirildi.

Bayrak aşığı kardeşler ödüllendirildi

Van'da çöpte buldukları Türk bayraklarını asarak takdir toplayan Yunus ve Agreş Duman isimli kardeşler, Van Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu tarafından ödüllendirildi.
Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çöpe atılan Türk bayrakları, hurda toplayan Yunus (13) ve Argeş (12) Duman isimli kardeşlerin dikkatinden kaçmamıştı. Kardeşler çöpte buldukları üç bayrağı tel örgülere asarken bir vatandaş tarafından görüntülenmişti. Sosyal medyada büyük ilgi gören ve günlerce konuşulan görüntüler izleyenleri hem duygulandırmış hem de gururlandırmıştı.
Hakkari'den 3 yıl önce gelip Van'ın İpekyolu ilçesine yerleşen güvenlik korucusu Şemsettin ve Seyran Duman çiftinin çocukları Yusuf ve Argeş kardeşlerin yaptığı hareket takdir edilmeye devam ediyor. Van Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman tarafından misafir edilen baba Şemsettin Duman'a Türk bayrağı hediye edilirken, gurur abidesi kardeşlere ise tablet bilgisayar hediye edildi.
İHA muhabirine konuşan Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman, güvenlik korucusu babayı ve çocuklarını tebrik ettiğini belirtti. Kahraman, “Hakkari’den ilimiz Van'a taşınarak burada ikamet eden güvenlik korucumuz Şemsettin Duman'ın çocukları ailelerine katkıda bulunmak amacıyla çöp toplarken çöplüğün içinde buldukları bağımsızlığımızın sembolü olan 3 adet Türk bayrağımızı öperek, temizleyerek tellere asmalarından dolayı yüreği vatan sevgisiyle çarpan bu kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bu ulvi ve örnek davranışlarından dolayı kardeşlerimizi takdir ediyoruz. Güvenlik korucusu olan abimize yüreği vatan sevgisiyle çarpan çocuklar yetiştirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.
“ŞANLI BAYRAĞIMIZ HEP DALGALANACAKTIR”
Korucularda ve çocuklarında vatan sevgisi olduğu müddetçe şanlı bayrağımızın hep dalgalanacağına dikkat çeken Kahraman, “Kendisi vatanı, bayrağı, devleti ve milleti için mücadele eden korucumuzun çocuklarının da babalarının izinde gitmeleri, vatan, bayrak sevgisiyle yetişmeleri, geleceğimiz açısından bizleri umutlandırmıştır. Korucularımız zor şartlarda görev yapsa da imkanları kısıtlı olsa da çocuklarını birer vatansever olarak yetiştirmeleri bütün takdirlerin üzerindedir. Bu aslan parçaları, korucu babalarının izinde yürümeye devletine, milletine hizmet etmeye devam edeceklerdir. Bütün güvenlik korucularımız çocuklarını aynı hassasiyetle yetiştirmekte; vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisini aşılamaktadırlar. Biz Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu olarak bu vatansever çocukları yetiştiren güvenlik korucumuza ve ailesine teşekkür ederiz. Korucularımızda ve çocuklarında bu vatan sevgisi olduğu müddetçe inşallah bu şanlı bayrağımız hep dalgalanacaktır” diye konuştu.
Çocuklarıyla her zaman gurur duyduğunu ifade eden baba Şemsettin Duman ise zor şartlarda görev yapan korucular olarak özlük haklarının verilmesini talep etti.

 
Koca: ‘Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti’
 
Doğu Anadolu illeri denetlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkaleliler denetimlerden memnun
Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda ...
Kan ve gözyaşına ‘Edi bese’ dediler
Şırnak ve bölgede terör örgütü PKK'dan zarar gören kadınlar, yürüyüş yaparak ...
Karlıova'da deprem
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 22.23 ve 22.32 sıralarında 3.5 ile 4.1 ...
 
Aziziye’de Sağlıklı Yaşam yatırımı
Aziziye Belediyesi Selçuklu Mahallesinde yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak ...
Pasinler Belediyesinden yangınzedeye destek
Pasinler ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın Pasinler ...
26 yıldır dinmeyen acı
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünün 26 yıl önce bugün ...
 
Dilucu şehitlerine vefa
PKK terör örgütü tarafında bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 polis ...
‘Devletimiz arkamızda’
Daha önce korkudan HDP’nin kapısına gidemeyen aileler, Hacire Akar’ın ...
11 bin nüfuslu ilçede 6 bin kişi AK Parti'ye üye oldu
Şırnak’ın Uludere ilçesinde HDP'nin verdiği vaatleri yerine getirmemesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva