Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>ARAŞTıRMA
31 Temmuz 2012 Salı - 04:31

Bakan Yılmaz'dan teşvik yorumu

Bakan Yılmaz, son teşvik sisteminin bugüne kadar ilan edilen en güçlü teşvik sistemi olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz dan teşvik yorumu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, son teşvik sisteminin bugüne kadar ilan edilen en güçlü teşvik sistemi olduğunu söyledi.
Bingöl’den Ankara’ya gitmek üzere Muş’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Teşvik sisteminde ilk defa 6 bölgeli bir sistem yapıldığını ifade eden Bakan Yılmaz, 6. bölge olarak da Doğu ve Güneydoğu illerini aldıklarını kaydetti. En büyük teşviklerin bu bölgedeki illere verildiğine dikkat çeken Yılmaz; “Özellikle de emeği yoğun olan sektörlerde, yani daha fazla insan çalıştıran, istihdam sağlayan sekterlere çok ciddi teşvikler veriyoruz. Şu anda en ciddi sorun arsa sıkıntısıdır. Yatırımcıya uygun arazi temininde sıkıntılar yaşanıyor. Onun ötesinde çok ciddi bir ilgi görüyorum” dedi.
1 Ağustos Çarşamba günü Muş’a geleceğini belirten Yılmaz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı düzenleyeceklerini ifade ederek “Bu toplantıda teşvik sistemi ve yatırımları geniş kapsamlı ele alacağız. Muş ilimiz de bundan en fazla faydalanacak illerimizden bir tanesidir ”şeklinde konuştu.
Zafer Çağlayan’ın da katıldığı ‘Yeni Teşvik Sistemi Tanıtım Toplantısı’nı hatırlatan Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü;
“Toplantıya ben katılmadım ama bildiğim kadarıyla bu konu yatırımcılara detaylı bir biçimde anlatmıştı. İlk kez bu kadar güçlü teşvikler veriyoruz. İş adamlarımızın yatırım yapması için gerçekten büyük bir fırsat. Bu teşvik sistemindeki avantajları herkes kalıcı olarak görmesin. Belli bir zaman sonra bu avantajlarda düşme yaşanacaktır. Onun için bu dönemi iyi değerlendirmek gerekiyor.”
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki genç nüfusa dikkat çeken Yılmaz; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ciddi bir emek gücü de var. Bütün Türkiye’ye baktığımız zaman yaş ortalaması 30‘a yaklaşıyor. Halbuki bu bölgelere geldiğimiz zaman yaş ortalaması 20’lere düşüyor. Burada ciddi anlamda genç bir nüfus var. Giderek bu nüfusumuz daha da iyi eğitim görüyor. Açılan meslek liseleri sayesinde bu gençlerimiz meslek öğrenebiliyorlar. Artık bu bölgedeki gençlerimiz hem eğitimli hem de zanaatkardır” diye konuştu.
Türkiye’de, 2010 yılında yüzde 9,2 ve 2011 yılında da yüzde 8,5 büyüme kaydedildiğini ifade eden Bakan Yılmaz şunları kaydetti;
“Dünyada gerçekten az rastlanır ölçekte bir büyüme oldu. OECD dediğimiz ülkeler içinde Türkiye 2 yıl peş peşe ilk sırayı aldı. Çok yüksek büyüme hızı yakaladı. Bu seneki programımızdan beklentimiz yüzde 4 civarında bir büyüme. 2 sene yüksek büyümenin üstüne yüzde 4 büyüme, dolaysıyla Türkiye büyümeye devam ediyor. Avrupa’da yüzde 2 büyüme kaydedildiği zaman çok büyük başarı sağlandığı söyleniyor. Yani böyle bir durumda iken, Ortadoğu’da bir sürü sıkıntılar sorunlar yaşanırken, Türkiye gerçekten iyi büyüyor. Pazarda bir sıkıntı yaşandığı zaman iş adamlarımız artık başka pazarlara açılabiliyorlar. Türkiye bir pazar çeşitlendirmesi yaptı. Eskisi kadar bir bölgeye, bir ülkeye bağlı değil. Böyle olunca da ihracatımız artıyor.”
Bingöl’den karayoluyla Muş’a gelen Bakan Yılmaz’ı hava limanından Vali Vekili Çetin Kılınç, AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ve partililer uğurladı.

 
Yılmaz'dan Pasinler çıkarması
 
Erzurum’da bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ'dan milli birlik mesajı
Bakan Akdağ, “Bu ülkede kökeni, ana dili ne olursa olsun, etnik yapısı ...
Şiddete hayır...!
Şiddetin Sosyal Dinamiklerinin Anlaşılması ve Önleyici Stratejiler Geliştirilmesi ...
Kazazedelere vefa...
BEAH kavşağında elim bir kaza sonucu yaşamlarını yitiren 5 genç, vefatlarının ...
 
Diyanet iddiaları çürüttü
Diyanet İşleri Başkanlığı, imsak vaktinin yanlış hesaplandığıyla ilgili iddialara cevap verdi
ASİMED'den tepki daveti
Eğilmez, Fransa’da “Yeni Bir Ermeni Yasa Tasarısı Gerekli mi?” anketi ...
Aziziyeli hizmetlere not verdi
Abdulhamit Han Mahalle Muhtarı Çetin, Aziziye Belediye Başkanı Cengiz’le ...
 
TESK uyardı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ...
Bu da Özel Gün enflasyonu
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan özel gün ve haftalarda büyük bir enflasyon yaşanıyor.
KUDAKA'dan bölgesel bilgilendirme
KUDAKA uzmanlarınca yapılan sunumda yeni teşvik sisteminin getirdiği yenilikler anlatıldı
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva