Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
HABERLER>SÄ°YASET
10 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:53

Aydemir:‘Şühedaya rahmet, teröre lanet’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İnsanı Kurani manada yaradılmışların en şereflisi olarak gören AK Dava’nın bir mensubu olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor, şühedamıza rahmet niyaz ediyoruz’’ dedi.

Aydemir:‘Şühedaya rahmet, teröre lanet’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İnsanı Kurani manada yaradılmışların en şereflisi olarak gören AK Dava’nın bir mensubu olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor, şühedamıza rahmet niyaz ediyoruz’’ dedi.

‘KARDEŞLİK, BİRLİK VE BÜTÜNLÜK BULUŞMASI’

Erzurum Sivil Toplum Platformu(ESTP) ve Vuslat Derneği gerçekleştirilen ‘Kardeşlik, Birlik ve Bütünlük Buluşması başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taykesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Vuslat Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleriyle çok sayıda izleyici katıldı. katıldı.

KARDEŞLİK, BİRLİK VE BÜTÜNLÜK BULUŞMASI

Erzurum Sivil Toplum Platformu(ESTP) ve Vuslat Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Kardeşlik, Birlik ve Bütünlük Buluşmasına katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ hakikatinde yüreklerin buluştuğu, Türk Milleti’ne kefen biçenlere karşı milli azim ve iradenin tüm kainata vurgulandığı, Erzurum’dan Akif’in ifadesiyle:

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ mesajını veriyoruz…’ ifadelerini kullandı.

AK YAKLAŞIM

AK Parti’nin insan ve toplum yaklaşımını paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Bizim AK  Dava mensubu olarak insana ve topluma bakışımız, Yüce Yaradan’ın Ali İmran Suresi 103’üncü ayetindeki emridir:

‘Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz."Bizim vurgumuz kardeşliktir.. Bizim vurgumuz yüreklerimizin ölümüne birlikteliğidir. “ diye konuştu.

‘DÜŞMANIMIZ KİNDİR BİZİM’

AK Parti’nin önce insan ve önce gönül vurgusunu hatırlatan Milletvekili aydemir, ‘Yunus Emre’nin şu beliğ ifadesi,

Biz kimseye kin tutmayız ağyar dahi dosttur bize

 Nerde ıssızlık var ise mahalle vü şardır bize

 Adımız miskindir düşmanımız kindir bizim

 Biz kimseye kin tutmayız kamu âlem birdir bize’  13 yıllık AK Hükümetlerin yol haritası olmuştur.’Gönüller yapmayı’ önceliği kılmış bir davadır davamız.Edirne’den Kars’a kadar kardeşlik..Birlik ve beraberlik.. Ölümüne gönül birliği.. Bunu bozmak, kardeşliğimize halel getirmek isteyenler, bütünlüğümüz üzerinde oluşturmaya çalıştıkları fay hatlarına gömülecektir. “ kaydını düştü.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Aydemir, ‘ Abdurrahman Gazilerin, Alvarlı Efe Hazretlerinin ruh ve gönül ufkunu oluşturduğu Erzurum’da,  ‘Karayazı’dan İspir’e, Uzundere’den Tekman’a, Oltu’dan Hınıs’a kadar bu şehrin aziz evlatları asla ve kata bölücü teröre taviz vermemiş, kardeşlik hukukunu kurani mana ve boyutta, can pahasına bir hassasiyetle korumuş ve ifade etmişlerdir. Bu dün de öyleydi, bugünde böyle..Allahın izniyle yarınımızda kardeşlik, milli ve manevi birlik ve beraberlik üzerine olacaktır.” dedi.

BÜTÜN MÜMİNLER KARDEŞTİR

‘Bütün müminler kardeştir’  hakikatine gönül verenlerin her daim galip olacağını kaydeden Aydemir, ‘ Bu aziz milletin, bu aziz coğrafyanın geleceğine kırılgan ve bölünmüş bir ufuk çizmeye çalışanlar, kardeşlik hukukumuzu yok etmeye uğraşanlar,  Karaçoban’dan Horasan’a, Aşkale’den Çat’a kadar bir gönül, tarih bütünlüğümüzü görmezden gelenler  en çarpıcı ve en şiddetli cevabı Karayazılıdan, Hınıslıdan, Tekmanlıdan almışlardır ve alacaklardır. Kardeşliğimize kefen biçmeye çalışanların sonu dünyada ve ahrette berbad olacak, ‘Bütün müminler kardeştir’  hakikatine gönül verenler her daim galip kalacaktır.” şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, TERÖRE LANET DİYORUZ

Aydemir konuşmasının son bölümünde, ‘İnsanı Kurani manada yaradılmışların en şereflisi olarak gören AK Davanın bir mensubu olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor, son aylarda baş gösteren bölücü terör olaylarını durdurmak, huzur ve asayişi temin etmek, için canlarını feda eden, vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen sivil ve askeri tüm şehitlerimizi rahmet ile yad ediyor, tedavi gören tam kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet, teröre lanet diyoruz.” dedi.

Aydemir, etkinliği gerçekleştiren ve toplumsal hassasiyeti gündeme taşıyan  ESTP ve Vuslat Derneği’ne minnettar olduklarını kaydetti.

 
Karate Camiası Erzurum’u konuştu
 
Hem öğrenci hem işveren kazanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şehidimizin hesabını mutlaka sorarız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız" dedi.
Davutoğlu STK'lara seslendi
Davutoğlu, "Bakınız, 20 Temmuz'dan 23 Temmuz'a kadar sanki bir el düğmeye ...
Aydemir’den Yaşam Alanı Projesi’ne destek
Palandöken Otizm Derneği’ni ziyaret ederek, Engelli Yaşam Alanı Projesi ...
 
Davutoğlu talimat verdi ve..
Davutoğlu, vatandaşların aile bütçesinde önemli ağırlığı olan gıda harcamalarını ...
Güllüce’den ‘Yeşil dönüşüm’ vurgusu
Bakan Güllüce, " İklim değişikliğiyle mücadelede tarihi bir fırsat ve ...
Müzezzinoğlu: ‘Terör insanlık dışı’
Terör olaylarını değerlendiren Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Olayları ...
 
Aydemir: ‘AK Dava, hizmet davasıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK hizmet davası kendini ...
DOSİAD'tan Sekmen'e Hipodrom teşekkürü
Başkan Sekmen’in çalışmalarını takdir ettiklerini belirten yöneticiler, ...
Atalay'dan Basiret Çağrısı
Prof.Dr. Orhan Atalay, ‘Gelin, birbirlerinin kurdu olma zorluğuna değil ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva