Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Nisan 2023 Çarşamba - 14:59

Aydemir: ‘Erzurum marka şehir’

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erzurum’un marka ürünleri ve gastronomi kültürü değerlerini paylaşarak, ilin markalaşma odağında önemli aşamalar kaydettiği, turizmin her çeşidini barındıran ilin marka ürünleriyle de gündem oluşturduğunu aktardı.

Aydemir: ‘Erzurum marka şehir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erzurum’un marka ürünleri ve gastronomi kültürü değerlerini paylaşarak, ilin markalaşma odağında önemli aşamalar kaydettiği, turizmin her çeşidini barındıran ilin marka ürünleriyle de gündem oluşturduğunu aktardı.

AYDEMİR ERZURUM’UN GASTRONOMİ KÜLTÜRÜNÜ TANITTI

Her basın toplantısında ilin beşeri ve sosyal değerlerini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, bu kez gastronomi turizmi kaydında Erzurum’un coğrafi işaret alan ürünlerini tanıttı, başvuru safhasındaki ürünler hakkında bilgi vererek, herkesi Erzurum’un bu müstesna zenginliğinden yararlanmaya davet etti.

SIRA SANAYİ ÜRÜNLERİNDE

Erzurum’da OSB’lerin üretim ve ekonomiye katkı sağlama düzeyinde ciddi bir ivme yakaladığını, ilin son 21 yılda sağlanan desteklerle sanayi ürünleri dalında da marka ürünler çıkarmaya hazır durumda olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ilin sanayi kenti olma yolunda da ciddi bir mesafe aldığını aktardı.

MARKA İLÇELER KONSEPTİ

Erzurum’un Marka ilçeler konsepti düzeyinde son yıllarda önemli bir aşama kaydettiği, ilçelerin kendi kaynak, potansiyel ve değerleriyle öne çıktığına işaret eden Milletvekili Aydemir, bu gelişmenin il sosyo ekonomik düzeyinin yükselmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

ERZURUM VE COĞRAFİ ÜRÜNLERİ

Erzurum’un havası, suyu, Palandöken’i, haşmetli tarihi ve medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olarak kültürel zenginlikleri yanı sıra Türk Mutfağına da marka ürünleriyle önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, ilin coğrafi işaret alan ürünlerini ve gastronomi alanındaki değerlerini paylaştı.

ERZURUM TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ

Erzurum’un turizm çeşitliliği alanında özel ve zengin bir durumu içerdiği, turizmin hemen her alanında değerler barındırdığını belirten Milletvekili Aydemir ilin mutfak turizmi diye de adlandırılabilecek gastronomi turizminde de söz sahibi olduğunu aktardı.

AYDEMİR’DEN ERZURUM ETB’YE TEŞEKKÜR

Son 10 yıllık süreçte Erzurum mutfağına ait ürünlerin coğrafi işaret alması odağında gündem oluşturduğu, bu kayıtta ETB tarafından başvurular yapıldığını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ürünlerinin tanıtılması ve değer üretmesi bazında girişimlerde bulunan ve tescil imkanı sağlayan ETB Başkanı Hakan Oral ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

‘ERZURUM GASTRONOMİ KENTİ’

Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum gastronomi kenti. Erzurum mutfağı çok zengindir. 46 mutfak ürünümüz TÜRKPATENT gündeminde, coğrafi işaret başvuruları yapılmış, çoğu da bu işareti almış durumda. Bu 46 mutfak ürününün 36’sı için Erzurum Ticaret Borsamız coğrafi işaret için gerekli girişim ve projelendirmeyi gerçekleştirdi. ‘ dedi.

ERZURUM’DAN 56 BAŞVURU 22 TESCİL

Erzurum’da 56 ürün için Coğrafi işaret başvurusu yapıldığını, 22’sinin coğrafi işarete kavuştuğunu bildiren Milletvekili Aydemir, Erzurum ehram dokuma kumaşı, Karnavas Bezi, Oltu taşı, İspir Şeker Fasulyesi, Narman Fasulyesi, Hınıs Fasulyesi, Şenkaya Fasulyesi, Oltu Cağ kebabı gibi ile ait çok sayıda ürünün coğrafi işaretli olduğunu;  il mutfağına ait, Erzurum pekmezli baklavası, Erzurum ayran aşı çorbası, Erzurum ayva yahnisi, Erzurum aşotu, Erzurum çivil peyniri, Erzurum demir tatlısı, Erzurum dut çullaması, ErzurumEkşili dolması, Erzurum Eriştesi, Erzurum et kavurması, Erzurum hurma tatlısı, Erzurum hasıtası, Erzurum gliko, Erzurum kadayıf dolması, Erzurum kavut haşılı, Erzurum ketesi, Erzurum kıtlama şekeri, Erzurum küflü çivil peyniri, Erzurum hıngeli, Erzurum çeç pancarı, Erzurum çortutu pancarı gibi 50’ye yakın ürünün de TÜRK PATENT kaydında coğrafi işaret sürecinde bulunduğunu bildirdi.

 
Bağışlanan organları ile hastalara umut oldu
 
Öncü: ‘En büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da araç sayısı 126 bin 669’a ulaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Mart ayı ölçeğinde trafiğe kayıtlı ...
Erzurum konut satış verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ -ÖZEL - TÜİK 2023 Mart dönemi iller konut satış istatistiklerini ...
Erzurum patentte ilk sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da mart ayında 3, bu yılın Ocak – Mart ...
 
Erzurum 3 ayda 71 marka üretti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Mart ayında 26, bu yılın ilk 3 ayında ...
TÜRKPATENT Faydalı model il verilerini açıkladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜRKPATENT 2023 Mart dönemi İller Faydalı Model ...
DAP BKİ’den süt üreticilerine destek
Ağrı'nın Tutak ilçesinde süt sağım makinesi dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Oral’dan Ramazan Bayramı mesajı
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Ramazan Bayramı ...
E5000 törenle raya indirildi
Varank, “Bugüne kadar yurt dışından tedarik ettiğimiz elektrikli ana hat ...
Karadeniz Gazı 20.23'te karaya çıkacak
Zongulda'ta karadan 170 kilometrelik deniz açıklığından getirilecek olan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva