Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Ağustos 2012 Cuma - 07:04

Avrasya Kültür-Sanat Sempozyumu başladı

Bitlis Valiliği ve Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfı'nın organizesinde, 1’inci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu düzenlendi.

Avrasya Kültür-Sanat Sempozyumu başladı

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) başkanlığında, Ahlat Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Bitlis Valiliği ve Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfı'nın organizesinde, 1’inci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu düzenlendi.
Ahlat Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, BEÜ’nün tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, ilkini gerçekleştirdikleri sempozyumun temelini geçen sene attıklarını söyledi. Doğru: “Ahlat'ta düzenlenen kültür haftası yerel olarak devam etmekteydi. Bizler bu haftayı Ahlat'ın önemine binaen bu kültür haftasının yerel olmaktan çıkıp uluslararası düzeye gelmesi gerektiğini belediye başkanımıza, kaymakamımıza ve valimize söylemiştik. Artık Ahlat konumu ve önemi itibariyle yerel değildir. Ahlat özellikle Türk dünyası için önemli bir yerdir. Bu düşünceyle bu şenlikleri ismini değiştirerek Ahlat-Avrasya Kültür Haftası şeklinde getirip yolumuza devam edelim dedik. Geçen sene böyle bir adım atarak yola koyulduk. Önümüzdeki senelerde bu sempozyumlar çok daha genişleyerek çok daha etkin bir şekilde Türkiye'ye ve dünyaya yayılacak.” dedi.
İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Oktay Belli ise konuşmasında, 43 yıldan beri Doğu Anadolu Bölgesi'nde bilimsel çalışmalar yaptığını söyledi. Bilimsel çalışmalarını insanlarla paylaşmak için uluslararası kongreler yaptıklarını kaydeden Belli, ''Bugüne kadar 27 kongre gerçekleştirdim. 24 tanesi uluslararası 3 tanesi ulusal. O kadar sempozyum düzenlememize karşın Ahlat söz konusu olduğu zaman sanki yer yerinden oynadı. Yüzlerce bize bildiriler akmaya başladı. bu kadar zorlandığımı hayatım boyunca unutamam. Ama şuan bunun gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Ahlat bir uygarlık şehridir. Basit bir yer değildir. İlçemizde büyük değerler var. Burası dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı bunu gidip başka yerde aramaya gerek yok'' diye konuştu.
Ahlat'ın sahip olduğu değerler silsilesinin sadece Türk dünyasının, İslam dünyasının değil tüm insanlığın ihtiyacı olan duygular değerler ve hisler olduğunu söyleyen Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, ''Biz bu topraklarda dayanışmayı, paylaşmayı, başkası için yaşamayı başkasını yaşatmayı hep ön plana almışız. İslam bu topraklarla 640lı yıllarda buluşmuş. Türkün kahramanlığı İslamın kucaklayıcılığı, bir bakıma Ahlat'ta buluşmuş ve burada yükselmiş. Bu nedenle Ahlat ayrı bir öneme sahip bir yer.'' dedi.
Program sonrasında Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, sempozyuma katkı sunan protokol üyelerine plaket takdim etti.

 
Belli’den Erzurum kültürüne destek
 
Gakkoş-Dadaş gönül gönüle
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seyyah Projesi devam ediyor
Ramazan ayı münasebetiyle ara verilen gençlik kampları Ramazan bayramından sonra yeniden başladı.
Erzurum'a Harbin çıkarması
Çin’in Harbin kentinden gelen televizyon ekibi, Ramazan Bayramı’nı Erzurum’da geçirdi.
Zaman 25'inci yaşında
Zaman gazetesinin 25. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Palandöken ...
 
RAM'dan örnek etkinlik
RAM Aile Birliği Başkanlığı’nca organize edilen iftar yemeğinde engelli ...
Terim Erzurum'a övgü yağdırdı
Terim, “Galatasaray taraftarları ile Fenerbahçe taraftarları her yerde ...
Kayak camiası yasta
Erzurum’da genç milli kayakçı, 9. katta kilim silkelemek için çıktığı ...
 
Tıbbiyeliler yardıma ara vermiyor
Erzurum Kıyı Köşe Facebook gurubu tekerlekli sandalye ve akülü sandalye kampanyasına devam ediyor.
Ağustos sıcağında kayak...
Türk ve Rus Sporcular atlama kulelerinde ikili kamp yapıyor.
Rektörlük için bir aday da ETÜ'den
Bayburt Üniversitesi Rektörlük seçimleri için Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva