Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
29 Kasım 2023 Çarşamba - 11:55

Atatürk Üniversitesinde MÜDEK değerlendirmesi

Eğitimde kaliteye ve uluslararasılaşmaya önem veren Atatürk Üniversitesi, son yıllarda bünyesinde bulunan birçok fakülte ve programın akredite edilme işlemlerini başarıyla gerçekleştirirken bu birimlere yenilerini eklemeye devam ediyor.

Atatürk Üniversitesinde MÜDEK değerlendirmesi

Eğitimde kaliteye ve uluslararasılaşmaya önem veren Atatürk Üniversitesi, son yıllarda bünyesinde bulunan birçok fakülte ve programın akredite edilme işlemlerini başarıyla gerçekleştirirken bu birimlere yenilerini eklemeye devam ediyor.
Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan İnşaat Mühendisliği, (Örgün Öğretim) Kimya Mühendisliği, (Örgün Öğretim) Makine Mühendisliği (Örgün eğitim) ve Ziraat Fakültesinden Gıda Mühendisliği programlarının akreditasyonu için 26-28 Kasım 2023 tarihlerinde Atatürk Üniversitesine gelen Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) yetkilileri, Mühendislik ve Ziraat Fakültelerine yönelik incelemelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile de bir araya geldi.
Değerlendirme sürecinde Fakülte Dekanlarının, fakülte, bölüm ve programlar hakkında verdiği bilgiler sonrası MÜDEK Değerlendirme Takımları, ilgili fakülte yönetimi, program yöneticileri, kalite komisyonları, ilgili kurul ve komisyonları ile görüşmeler gerçekleştirirken, fakülte ve bölümlerin laboratuvar, sınıf, kütüphane, çalışma alanları ve diğer sosyal alan olanaklarını ziyaret etti. Akredite edilecek programların öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, paydaşları, mezunları ve öğrencileriyle de görüşen MÜDEK Değerlendirme Takımı; gerçekleştirilen bu ziyaretlerin ardından, bu programlar için akreditasyon kararını gelecek birkaç ay içerisinde verecek.
“Öğrencilerimizin Çok Yönlü Bir Eğitim Almalarını İstiyoruz”
Konuklarını Rektörlük Senato Salonunda ağırlayan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bölgede mühendislik eğitiminde lider bir kurum olarak tüm akademik çalışmalarda yeniliğe ve bilginin ilerlemesine öncelik vermeye devam edileceğini belirterek, akredite edilmenin üniversite bünyesindeki yüksek kaliteli eğitim ve sürekli iyileştirme çabalarının bir sonucu olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Çomaklı: “Yetkin akademik programlar sunma ve öğrencilerimizin çok yönlü bir eğitim almalarını sağlama misyonu, üniversite yönetimi olarak en büyük önceliğimizdir. Akredite edilen program sayılarındaki artışlar da bu hedefe emin adımlarla yürüdüğümüzün en önemli göstergesidir. Bu düşüncelerle; titiz değerlendirmeleri için MÜDEK ekibine, dekanlarımıza, program yöneticilerine, akademisyenlerimize ve öğrencilerimiz ile paydaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
MÜDEK Nedir?
Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.
Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır. 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir. EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir. 15 Haziran 2011 tarihinden beri Washington Accord (WA) imzacısıdır (üyesidir).

 
‘Türkler hem merhametli ve hoşgörülü oldu’
 
Palandöken sezonu açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ SBF ve MTF performansı değerlendirildi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın başkanlığında ...
Selçuk ATAUNİ Turizm Fakültesi vizyonunu açıkladı
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi 4 bölüm ile yandal, 7 bölüm ile ...
ATAUNİ’de AÖF ve Veterinerlik Fakültesi günceli
Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ...
 
ETÜ SBF Literatüre destek sunuyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ...
Vali Çiftçi öğretmenlere seslendi
24 Kasım Öğretmenler Günü, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Tekin’den öğretmenlere teşekkür mektubu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
 
Yıldız: ‘İyi ki öğretmenim’
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Öğretmenler Günü dolayısıyla meslekdaşlarına seslendi.
Gazzeli çocuklar için yüreklerini buluşturdular
Erzurum'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde İbrahim ...
ETÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva