Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
25 Kasım 2023 Cumartesi - 13:31

Vali Çiftçi öğretmenlere seslendi

24 Kasım Öğretmenler Günü, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Vali Çiftçi öğretmenlere seslendi

24 Kasım Öğretmenler Günü, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Havuzbaşı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlayan program, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda devam etti.
Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in kutlama mesajı okundu. Görevi başında şehit edilen öğretmenlerin slayt eşliğinde hayatlarının anlatıldığı sunumun ardından göreve yeni başlayan ve emekli olan öğretmenler adına birer konuşma yapıldı.
Programda, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dünya üzerinde insanlığın gelişimine katkı sağlamış mesleklerin başında öğretmenlik mesleğinin geldiğini söyledi.
Vali Çiftçi, konuşmasında, “Öğrenme ihtiyacıyla okula adım attığımız günden itibaren ailemiz kadar üzerimizde emeği bulunan, belleğimizde silinmez hatıralarla yer edinen, öğrenmeye muhtaç gönülleri tecrübesiyle donatarak yarınlara hazırlayan bir mesleğin temsilcisi olan öğretmenlerimizi en kalbî duygularla selamlıyorum. Dünya üzerinde insanlığın gelişimine katkı sağlamış pek çok meslek vardır. Bu doğrultuda öğretmenlik mesleğini diğer tüm mesleklerden ayrı düşünmek gerekir. Yaratılmışların en şereflisi, insan; en yenilmez kuvvet, bilgi; en vazgeçilmez hizmet, eğitim olarak baktığımızda öğretmenliğin değerini bir nebze daha idrak etmiş oluyoruz. ‘Madde karanlığı, akıl nûru ile; cehalet karanlığı, ilim nûru ile; nefis karanlığı marifet nûru ile; gönül karanlığı da aşk nûru ile aydınlanır.’ diyor Hacı Bektaş-ı Velî. Bizler tarihiyle, değerleri ve vicdanıyla büyük bir milletin varisleri olarak, küçük yaşlardan itibaren öğretmenlerimize emanet edilen; milletimizin umudu, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızı eğitim ile öğretmenlerimiz ile aydınlatıyoruz.” dedi
“Asli görev; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir.”
Türkiye Yüzyılı’nda, ülkemizin aydınlık yarınlara doğru yol almasını sağlayacak anahtar; sizin elinizdedir, diyerek konuşmalarını sürdüren Vali Çiftçi, şunları ekledi: “Ben eminim ki; her biriniz, bu topraklara olan vicdan borcumuzu memleket aşkıyla yoğurarak samimiyet ve özveriyle çalışmak suretiyle, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, millî ve manevi değerlerini benimseyip özümsemiş bireyler yetiştirmek için onurlu bir sorumluluğa sahip olduğunuzun bilincinde ve heyecanı içindesiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olmaktan daima iftihar eden gençler yetiştirmek için, kültürümüzün bekası için, umudumuz: Türk gençliğinde, asli görev ise; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizdedir.”
Vali Çiftçi konuşmasını sonlandırırken “Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik ünvanının verildiği bu önemli günde, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; üzerimde hakkı olan kendi öğretmenlerimi, bayrağın dalgalandığı her yerde bizi bekleyen yürekler var diyerek şehit düşen tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, dar-ül bekaya uğurladıklarımıza Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.” dedi.
Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günün önemine dair birer konuşma yaptı. Programın sonunda Vali Çiftçi, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim etti. Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. Yılına Işık Tutan Öğretmenler” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Program aday öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.

 
Erzincan yolunda zincirleme kaza: 6 yaralı
 
ETÜ’de Sağlık Bilimleri gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin’den öğretmenlere teşekkür mektubu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
Yıldız: ‘İyi ki öğretmenim’
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Öğretmenler Günü dolayısıyla meslekdaşlarına seslendi.
Gazzeli çocuklar için yüreklerini buluşturdular
Erzurum'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde İbrahim ...
 
ETÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ...
Şehit öğretmen Ölmez rahmet niyazıyla anıldı
Diyarbakır Ticaret Lisesi'nde görev yaparken 1997 yılında bölücü terör ...
Şehit Aybüke öğretmen dualarla anıldı
Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ...
 
Tanfer: ‘Öğretmenler aydınlanmanın öncüleri’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, öğretmenler günü dolayısıyla ...
'Öğretmenler aydınlık geleceğin mimarları'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 24 Kasım Öğretmenler ...
Er-Vak’tan öğretmenler günü ziyareti
Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva