Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SÄ°YASET
10 Kasım 2023 Cuma - 00:36

Aile ve Gençlik Fonu teklifi kabul edildi

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildi.

Aile ve Gençlik Fonu teklifi kabul edildi

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildi. Komisyon, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Komisyonun ilk toplantısında Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifinin ele alınacağını belirten Bilgin, ayrıca gündeme gelecek her konuyu komisyonda şekillendirme ve sonuçlandırmanın görevleri olduğunu söyledi.

Milletvekili olarak esas görevlerinin komisyona katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Bilgin, "Farklı görüşler içerisinde birlikte kamusal ihtiyaçlara cevap verecek bir çalışma yapmak esas amacımız." dedi.

Ekonomik gelişme sürecinde olan ülkelerde toplumsal dayanışmanın önemine işaret eden Bilgin, toplumsal dayanışmayı örgütsel olarak destekleyecek yapılara da ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Teklifle, yeni yuva kuran gençlere destek olmak, aile ve gençlik sorunlarına ilişkin araştırma yapmak veya bu konuda yapılacak faaliyetleri desteklemek üzere kamu kaynaklarından bir pay ayrıldığını anlatan Bilgin, "Ekonomiden elde edilen bir fedakarlıkla sosyal dayanışmayı güçlendirecek yapısal bir düzenleme yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Bilgin, daha sonra teklifin ilk imza sahibi AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile milletvekillerine söz verdi.

Teklifin ilk imza sahibi olan İnan, "Güçlü bir ülke, huzurlu bir toplum istiyorsak öncelikli olarak güçlü bir aile yapısına sahip olmalıyız." diye konuştu.

Devletin her anlamda ve her konuda hem maddi hem manevi olarak gençleri desteklediğini ve yapılması gereken ne varsa yaptığını söyleyen İnan, "Türkiye'nin yeni yüzyılını omuzlarında yükseltecek gençliğimiz; ilhamını şanlı mazisinden almaktadır. Bu gençlik için hükümetimizin atamayacağı hiçbir adım yoktur. İşte bu adımları attıktan sonra Türkiye'nin geleceğe dair hayallerini, Türkiye'nin geleceğe dair iddialarını daha öz güvenli, daha dinamik ve o gençlere yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"FONU EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE TAKDİM ETMEYE ÇALIŞTIK"

İnan, gençlere geleceklerini güçlü temeller üzerinde inşa etmelerinde yardımcı olunması, gençlerin gelişim ve girişimlerine destek verilip, sosyal risklere karşı korunmaları amacıyla fonu en güçlü şekilde takdim etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sakarya Gaz Sahası projesinde ilk fazda günlük 10 milyon metreküp gaz üretildiğini aktaran İnan, "Proje tam kapasiteye ulaştığında günlük 40 milyon metreküp üretim yapılacak. Bu da ülkemizin doğal gaz ihtiyacının yüzde 25-30'una tekabül ediyor. Türkiye Petrolleri yüzde 100'ü hazineye ait bir kamu iktisadi teşekkülü. Haliyle buradan elde edilecek gelir direkt hazineye, oradan da Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılacak." bilgisini verdi.

Milli Enerji ve Maden Politikası'nın hedefleriyle uyumlu olarak petrol arama faaliyetlerinin hız kazandığını anlatan İnan, burada doğu illerinin terörden arındırılmasının da önemli bir rol oynadığını söyledi.

Gabar'da Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarındaki son keşiflerden önce günlük petrol üretiminin 80 bin varil civarında olduğunu, son keşiflerle birlikte günlük petrol üretimini 200 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini belirten İnan, "Bu da petrol ihtiyacımızın yüzde 20'sini karşılayacağız demek oluyor. Yine buradan elde ettiğimiz gelir de Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılacak." dedi.

"4,5-5 MİLYAR LİRALIK BİR KAYNAĞIN OLUŞTURULABİLECEĞİNİ ÖNGÖRMEKTEYİZ"

AK Parti İzmir Milletvekili İnan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Doğal gaz ve petrol keşiflerimiz ve tabii kaynaklar alanlarındaki çalışmalarımızla yer altı kaynaklarımızı ekonomiye kazandıracağız. Bu kazanç da Aile ve Gençlik Fonu yoluyla vatandaşımıza, gençlerimize ulaşmış olacak. Fonun büyüklüğü ile ilgili projeksiyonlar yapıldı. Şu anda mevcut doğal gaz, petrol ve maden kaynaklarında yüzde 20'lik bir bölümün aktarılmasıyla en az 4,5-5 milyar liralık bir kaynağın oluşturulabileceğini öngörmekteyiz."

 Fonu, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı ve bakanlık yetkililerinin kolaylaştırıcılığında çalışacak kamu tüzel kişiliği olarak tasarladıklarını anlatan İnan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşan fon yönetim kurulu oluşturulacağını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının sekretarya hizmetlerini yürüteceğini açıklayan İnan, "Bu fondan yararlanacak genç sayımızı en yüksekte tutmak için kanunumuzda bir yaş sınırı belirtmedik. Bir sınır koymuyoruz. Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek, ona göre esnetilecektir. Hedefimiz bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır." ifadelerini kullandı.

 
Gazeteci Sebahattin Yılmaz dualarla anıldı
 
Özbekistan’da tarihi zirve
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş üniversite gençliğine seslendi
Kurtulmuş, ‘İnşallah Türkiye ortaya koyduğu fikriyle, müktesebatıyla, ...
Kentsel dönüşüm teklifi TBMM’de kabul edildi
Kentsel dönüşüm düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
AK Parti’de yerel seçim süreci başlıyor
AK Parti’de yerel seçim için adaylar başvurularını 9-17 Kasım tarihleri ...
 
Bahçeli: 'Allah indinde son din İslam'dır’
Bahçeli, "Filistinlileri Mısır Çölü'ne sürmek için zemin oluşturan, Tevrat'tan ...
'Türkiye çok önemli bir noktadadır'
Filistin meselesinde öncelikle acil yardımların ulaştırılması, ateşkesin ...
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya vurgusu
Yeni bir dünyanın kurulması için zihniyet değişikliğine ve yeni şeyler ...
 
Akar: 'Tüm dünya Türk’ün gücünü gördü'
'Haydar Aliyev’in bir millet iki devlet vizyonu ve Kafkasya’da yeni iş ...
Kurtulmuş: ‘Dünyanın sayılı milletlerinden birisiyiz’
Kurtulmuş, “Biz nevzuhur bir millet değiliz, biz sıradan bir cumhuriyet ...
AK Partili Gençlerden Gazze yürüyüşü
AK Parti Erzurum Gençlik kolları teşkilatınca SayStop eylemleri kapsamında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva