Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SÄ°YASET
9 Kasım 2023 Perşembe - 01:07

Kurtulmuş üniversite gençliğine seslendi

Kurtulmuş, ‘İnşallah Türkiye ortaya koyduğu fikriyle, müktesebatıyla, siyasetiyle yeni bir dünyanın kuruluşunun da öncülüğünü yapacaktır.” dedi

Kurtulmuş üniversite gençliğine seslendi

Kurtulmuş, ‘İnşallah Türkiye ortaya koyduğu fikriyle, müktesebatıyla, siyasetiyle yeni bir dünyanın kuruluşunun da öncülüğünü yapacaktır.” dedi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Hem teröre karşı olduklarını söyleyip hem de konu bizim coğrafyamız olunca, konu Afrika olunca, konu Asya olunca her türlü terör örgütüne destek vermekten utanmayanlar hangi teröre karşı olmaktan bahsedebilirler? Dolayısıyla bu oyunun niçin oynandığı ve bu bölgede niçin halkların zayıf hale getirilerek devletlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz.” dedi.

Türkiye için önemli bir dönemden geçildiğini hatırlatan Kurtulmuş, içinde bulunulan dönemde günlerin, saatlerin, hatta dakikaların bile önemli olduğunu vurguladı. 29 Ekim ile “sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye yüzyılı” olarak tanımlanan Cumhuriyetin ikinci asrının kapılarının sonuna kadar açıldığını dile getiren Kurtulmuş, “İnşallah bu dönemde Türkiye, hem geçtiğimiz ilk asrımızdaki tecrübelerimizden istifade ederek hem de bugün sahip olduğumuz imkan ve fırsatları milletimizin hayrına sonuçlandırarak yolumuzu çok daha güçlü bir şekilde almamız mümkün olur. Onun için Türkiye Yüzyılı için herkesin bulunduğu yerde, zamanda, mevkide işlerini en iyi şekilde yapması, sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmesi gerekiyor. Kim olursak olalım, nerede faaliyet yapıyor olursak olalım yapacağımız işlerin en iyisini birlik ve beraberlik içerisinde ortak milli hedeflere yönelerek gerçekleştirmek zorundayız.” diye konuştu.

 “BİZİM ÇOK DAHA DİKKATLİ, HAZIRLIKLI, BİRİKİMLİ OLARAK YOLUMUZA DEVAM ETMEMİZ LAZIM”

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın, büyük çatışmaların ve gerilimlerin merkezi haline geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Balkanlardaki gerilimler, Karadeniz’de Rusya-Ukrayna arasında çatışma, Kafkaslardaki gerilimler, çatışmalar, Orta Doğu’daki bu yaşamakta olduğumuz ve öyle görünüyor ki bir müddet daha yaşamaya devam edeceğimiz bu büyük sıkıntılar bu büyük gerilimler. Bir tarafta vekalet savaşının unsurları olarak kullanılan terör örgütleri üzerinden Orta Doğu coğrafyasını dizayn etmeye çalışanlar, diğer taraftan bu işi bir adım öteye götürerek ‘vekil devletler’ üzerinden bölgeye dizayn etmeye çalışanlar Orta Doğu’yu da yaşadığımız bu geniş coğrafyayı da fevkalade tehlikeli, fevkalade riskli bir alan haline getirmişlerdir. Biz bu üç temel nedenden dolayı bizim çok daha dikkatli, çok daha hazırlıklı, çok daha birikimli olarak yolumuza devam etmemiz lazım.”

Türkiye’nin her alanda başarılı olmasının şart olduğunu söyleyen Kurtulmuş, tam manasıyla bir seferlik ruhuyla hareket ederek ilimde çok daha ileriye doğru gidileceğini belirtti.

Türkiye’nin bölgesinde bu kadar sözü dinlenen itibarlı bir ülke haline gelmesinin önemli nedenlerden birisinin de sanayide elde ettiği başarı ve milli savunma sanayiinde devrim mahiyetindeki atılımlar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Eğer Türkiye, bu atılımlarını sürdürerek devam ettirebilirse, ki öyle olacaktır, Allah'ın izniyle hiç şüphemiz yoktur ki önümüzdeki yüzyıl, Türkiye'nin sözü çok daha güçlü olacak ve dünyaya yön vermeye, yol göstermeye devam edecek ve sonuç elde edecektir.” dedi.

İsrail-Filistin çatışmasının, “kötülüğün zirve yaptığı, sözün sona erdiği, insanlık adına herkesin konuşurken dahi utandığı, haberlerde izlerken bile yüzlerin kızardığı bir insanlık sorunu haline geldiğini” belirten Kurtulmuş, bu meselenin 1991’de ABD’nin Irak’ı işgaliyle hızlandırıldığını söyledi.

Bölge ülkelerinin bu işgalden sonra emperyal projenin doğrudan hedefi haline geldiğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Hiç şüpheniz olmasın ki bu projenin doğrudan asıl hedefi Türkiye'dir. Yoksa bu adamlar, çok açık söylüyorum Meclis Başkanıyım, siyaseten bunları dengeli götürmeye çalışıyorum ama bir yere kadar da insanız; bu beylerin aklı fikri var da bizim yok mu? Neyin hangi iş ve amaçla yapıldığını bilmiyor muyuz? Allah aşkına PYD/YPG'yi bu bölgeye koyanlar, İŞİD/DEAŞ adı neyse bunları bu bölgeye getirenler ellerine ölüm silahlarını teslim ederek bölge halklarını yeniden dizayn edenler kimlerdir? Hem teröre karşı olduklarını söyleyip hem de konu bizim coğrafyamız olunca, konu Afrika olunca, konu Asya olunca her türlü terör örgütüne destek vermekten utanmayanlar hangi teröre karşı olmaktan bahsedebilirler? Dolayısıyla bu oyunun niçin oynandığı ve bu bölgede niçin halkların zayıf hale getirilerek devletlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz. Bu sadece 1991’de de başlamadı. Osmanlı Cihan Devleti 1917’de bu bölgeden ayrıldıktan sonra İngilizler bölgeye gelir gelmez ilk yaptıkları iş, birtakım terör örgütleri kurdurarak İsrail Devleti'nin kuruluşunun hazırlığını sağladılar. Bu terör örgütlerinin liderlerinin, yönetici kadrolarının, sonraki dönemde İsrail Devleti’nin devlet başkanları, bakanları olduğunu gayet iyi biliyoruz.”

“FİLİSTİN, TARİHİMİZİN, MİLLETİMİZİN BİR PARÇASIDIR”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmasında bugün gelinen noktada söylenecek hiçbir sözün kalmadığını ve Gazze’deki katliamların kötülüğün zirvesi olduğunu belirtti. Osmanlı Devleti’nin Filistin’de 4 asır boyunca hükümran olduğunu ve Milli Kurtuluş Mücadelesi’nin Filistinlilerle verildiğini anlatan Kurtulmuş, “Bugün bazıları Gazze'yi uzakta bir tiyatronun parçası olarak görebilirler ama Gazze, Filistin bizim için tarihimizin, milletimizin, geleneğimizin, geçmişinizin bir parçasıdır. İnşallah Gazze, kıyamete kadar da Gazzelilerin toprağı olarak kalmaya devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Auschwitz, Srebrenitsa, Ruanda ve Gazze’deki katliamları insanlığın hayatının içine Batı dünyasının sığdırdığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu zulmün, vahşetin, katliamın karşısında birileri de bunun ‘olağan’ olduğunu söylüyor. Biz söylemiyoruz, kendileri söylüyor. Beyefendi kalkıyor diyor ki ‘Biz İsrail'e kırmızı çizgi çekiyoruz’. Ne demek? Vur, öldür, görmüyorum, bilmiyorum, ne yaparsan yap. Böyle bir şey olabilir mi? Ancak hesap edemedikleri bir şey var. İnsan onuru her türlü politik manevradan çok daha güçlüdür. İnsanların içindeki hakkaniyet, adalet duygusu her türlü baskıdan çok daha kuvvetlidir. Şimdi bunların elinde silahlar, bunların elinde dünya medyası, bunların ellerinde dünyanın neredeyse karar verici mekanizmalarındaki etkin adamları var ya, zannediyorlar ki biz istediğimizi yaparız. Zaten Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nda dayımız var, elini kaldırır ‘Hayır’ der, bizim yaptığımız zulmü görmezden gelir ama 7,5 milyar insanın içerisinde insanlıktan nasibini almış, vicdanı, insafı, hakkaniyet duygusu olan çok sayıda da insanın olduğunu unutuyorlar. Çok açık bir şey söyleyeceğim. Gazze, Allah’ın izniyle bir hayra da vesile oluyor. Bu zulmü kınıyoruz. Şunu da çok net söyleyeyim. İnşallah nasıl Auschwitz’in kasapları, nasıl Srebrenitsa’nın kasapları uluslararası mahkemelerde hesap verdiler ve mahkum oldularsa, şu anda Gazze'de insanlığı ölüme sürükleyen, oradaki halkı, masumları öldüren bu sivil katliamlarını sorumluları, Netanyahu başta olmak üzere Likud cephesinin faşistleri de bir gün hakim karşısına çıkacak ve mutlaka cezalarını alacaklardır. Bunu böyle istediğim için söylemiyorum. İnsanlık bize böyle emrettiği için söylüyorum.”

“İNSANLIK CEPHESİNDE YER ALANLAR YENİDEN BÜYÜK BİR İNSANLIK UYANIŞINI ORTAYA KOYUYOR”

Gazze’de soykırıma varan katliam sonrası dünyanın on yıllar boyunca yeni bir döneme gireceğini bildiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze’deki katliam kötülüğün şahikasıdır, bundan daha büyük kötülük olmaz. Bu kötülüğün şahikasının karşısında da görüyorum ve ümit ediyorum ki bir insanlık cephesi yavaş yavaş oluşuyor ve insanlık cephesinde yer alan milyonlarca insan yeniden büyük bir insanlık uyanışını ortaya koyuyor. Dünyanın başka bölgelerinde başka din ve kültürlere mensup olan insanlar da sokağa çıkarak, ‘Yeter artık, biz insanlığımızdan utanıyoruz. Bu suça sessiz kalarak ortak olmayacağız.’ diye haykırıyorlar. Allah'ın izniyle adım adım, yavaş yavaş insanlık cephesi kurulmaktadır. İşte Türkiye olarak en büyük sorumluluğumuz bu insanlık cephesinin oluşmasına büyük katkı sunmaktır.

İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere dengeli, akıllı ama hakkaniyetli ve insani değerleri önceleyen bir politikayı izlemeyi sürdürüyoruz ve inşallah sonuç alacağız. Burada asla zalime prim vermeden, asla zalimin en ufak bir şeyini meşru görmeden yolumuza devam ettik, devam edeceğiz. Kolay değildir. İsrail'e karşı bugünün dünyasında, bu kadar hakimiyetleri olduğu zannedilen bu dünyada, ‘Bu katliam artık soykırıma varan bir katliamdır.’ demek bir siyasetçi için kolay bir şey değildir. Ama biz bütün zorlukları göze alarak yolumuza devam ediyoruz. Zalime ‘zalimsin’ demek mazluma karşı yapılacak en büyük iyiliktir. ‘Mazluma üç beş tane biz de destek olalım, yardımcı olalım.’ İyi de zalimin elini tutmadın ki, onun elini bağlamadın ki. İnşallah Türkiye ortaya koyduğu fikriyle, müktesebatıyla, siyasetiyle yeni bir dünyanın kuruluşunun da öncülüğünü yapacaktır.”

 
Kacır’dan Milli Teknoloji vurgusu
 
253 yerel organize suç örgütü çökertildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşüm teklifi TBMM’de kabul edildi
Kentsel dönüşüm düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
AK Parti’de yerel seçim süreci başlıyor
AK Parti’de yerel seçim için adaylar başvurularını 9-17 Kasım tarihleri ...
Bahçeli: 'Allah indinde son din İslam'dır’
Bahçeli, "Filistinlileri Mısır Çölü'ne sürmek için zemin oluşturan, Tevrat'tan ...
 
'Türkiye çok önemli bir noktadadır'
Filistin meselesinde öncelikle acil yardımların ulaştırılması, ateşkesin ...
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya vurgusu
Yeni bir dünyanın kurulması için zihniyet değişikliğine ve yeni şeyler ...
Akar: 'Tüm dünya Türk’ün gücünü gördü'
'Haydar Aliyev’in bir millet iki devlet vizyonu ve Kafkasya’da yeni iş ...
 
Kurtulmuş: ‘Dünyanın sayılı milletlerinden birisiyiz’
Kurtulmuş, “Biz nevzuhur bir millet değiliz, biz sıradan bir cumhuriyet ...
AK Partili Gençlerden Gazze yürüyüşü
AK Parti Erzurum Gençlik kolları teşkilatınca SayStop eylemleri kapsamında ...
Usta’dan Aile ve Gençlik Fonu müjdesi
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, şartları tutan gençlere 2 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva