Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
28 Ocak 2013 Pazartesi - 00:57

ATAÜNİ yasta

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için Atatürk Üniversitesi’nde tören düzenlenerek son yolculuğuna uğurlandı

ATAÜNİ yasta

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsündeki lojmanda ikamet eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, hafta sonları Erzurum'a gelip hafta içi tekrar görev yeri Bayburt'a gidiyordu. Dün Erzurum'a gelen Budak, iddiaya göre 60 No'lu Blok 4. kattaki evinde saat 10.00 sıralarında ilaç alıp bileklerini kestikten sonra balkondan atladı. Görgü şahitlerinin iddiasına göre çığlıklar atarak aşağıya atlayan Budak, karlı zemine düştü.
KURTARILAMADI
Aile fertleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Budak, burada acilen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Rektörün ameliyathane önünde umutla bekleyen ailesi ve mesai arkadaşları da gelen acı haberle yıkıldı.
Rektör Budak için bugün Atatürk Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi. Hastaneden alınan cenaze, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ne getirildi. Düzenlenen törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Rektör Budak’ın eşi Sibel Budak ve iki çocuğu Semih ile Akyan Budak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, çok sayıda çevre illerde bulunan üniversite rektörü, akademisyenler ve Bayburt Üniversitesi öğrencileri katıldı.Türk bayrağına sarılı tabut önünde yapılan törende Rektör Budak’ın arkadaşları duygu ve düşüncelerini dile getirerek dualar edildi.
Salondakilerin gözyaşına boğuldukları tören sonrasında Budak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Erzurum’un Olur ilçesine gönderildi.
BASKILARDAN İNTİHAR ETTİ İDDİASI
Rektör Budak’ın dün hayatını kaybetmeden önce ameliyata götürülürken “Baskılar gördüm” şeklinde seslendiği iddia edilirken, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Milletvekili Özbek, Rektör Budak’ın hayat dolu bir insan olduğunu ve hiç bir ailevi ve baskıya yönelik sorunu olmadığını ifade ederek, “Bayburt’ta gayet mutluydu. Son derece neşeliydi. Neden böyle bir şey yaptı bilmiyoruz” dedi.
Öte yandan Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak'ın bir süredir zayıflama ilacı kullandığı ve ilacı 3 gün önce bıraktığı ileri sürüldü. Olayın şokunu yaşayan Budak'ın eşi ve çocuklarının henüz polise sağlıklı bir şekilde ifade veremedikleri belirtildi. 7 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Budak'ın intiharıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılırken, rektör hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı da bildirildi. Öte yandan balkonun korkuluklarındaki kan izleri dikkatleri çekerken, Budak'ın intihardan son anda vazgeçip korkuluklara tutunduğu sanılıyor.
PROF. DR. GÖKHAN BUDAK KİMDİR?
Evli ve 2 çocuk babası Rektör Gökhan Budak, 1968'de Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olan Budak, 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalı'nda profesör olarak atandı. X ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurt içi ve yurt dışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi bulunan Gökhan Budak'ın SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı. Prof. Dr. Budak; 2002-2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DE İNTİHAR ETMİŞTİ
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Budak gibi aynı bölümden olan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da intihar etmişti. 48 yaşındaki Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, 18 Mart 2010 tarihinde Erzincan'daki lojmanda iple kendini asarak yaşamına son vermişti.

 
Budak'a gözyaşlı veda
 
Olpak ekonomiyi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karnelerini Vali Öztürk'ten aldılar
Erzurum’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki toplam 177 bin 972 ...
Komediksiyon beğeni topladı
Erzurum’un Karaçoban ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev ...
ATAÜNİ'den Cennetin çocukları
Sosyalleşme sürecindeki çocuklara “Cennetin Çocukları” adlı film izletildi
 
Okullarda yeni konsept
Erzurum’un Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulunda “Okullar Hayat ...
Erzurum Vakıf Üniversitesine kavuşuyor
Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin ...
‘100 Güler Yüz’ Projesi başlıyor
Erzurumlu 16-20 yaş grubundaki öğrencileri Ankara ve Konya heyecanı sardı.
 
ETÜ Matematik Olimpiyatı düzenliyor
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) Matematik Olimpiyatı düzenliyor.
ATAÜNİ'de HOBİ yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Botanik Bahçesi’nde hazırlanan ...
40 bin öğrenci final sınavına girdi
Atatürk Üniversitesi’nde Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Yürütülmesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva