Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
25 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:24

26. Dede Korkut Şöleni sona erdi

Bayburt'ta 26. Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni çerçevesinde 2 bin 400 rakımlı Aydıntepe Yaylası'nda şenlik düzenlendi.

26. Dede Korkut Şöleni sona erdi

Bayburt'ta 26. Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni çerçevesinde 2 bin 400 rakımlı Aydıntepe Yaylası'nda şenlik düzenlendi.
Şölenlerin son gününde Aydıntepe Yaylası'nda organize edilen etkinlikte Bayburtlular bir araya geldi. Sanatçılar Şenol Avşar, Naim Coşkun, Azmi Küçük, Seyfettin Çakıral, Cengiz Aydın, Halk Ozanı Ali Filiz, İklima Güngör ve Nisa Akpulat’ın sahne aldığı Aydıntepe Yaylası'nda serin hava ve büyük bir coşku hâkimdi.
Sanatçıların söyledikleri bir birinden güzel türkülere halaylar ve horonlarla eşlik eden Bayburtlular eğlenceye doydu. Protokol üyeleri de vatandaşlarla birlikte halayda yer aldı. Şenlikte Dede Korkut ve Bamsı Beyrek canlandırması da yapıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Havası biraz sert, soğuk ama yüreği sıcak insanların diyarı Bayburt’ta 26. sını yaptığımız Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin bugün son günündeyiz. Biz Bayburt olarak bir şeyin peşine düştük. Öncelikle kültürel dokuyu gelecek kuşaklara aktarmak adına Türk Dünyası’nın ortak atası Dede Korkut ile başlayan bir çalışmayı bugüne kadar 26. sı ile devam ettiriyoruz. Bunu yaparken bir taraftan da insanımızın sosyokültürel ve ekonomik açıdan bir takım girdilerini sağlama gayreti içerisindeyiz. Bugün Aydıntepe Yaylası’nda hava biraz soğuk ama bu soğuklukta unutulmaz güzel anılarımızda kalır diye düşünüyorum. Bugün son gün Rabbimden niyaz ediyorum ki inşallah kazasız belasız bugün de bu programı tamamlarız. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl da yine güzel şölenler yaparız. Bu şölenler konusunda emeği geçen bütün arkadaşlarıma, özellikle belediye teşkilatımıza gerçekten teşekkür ediyorum. Bugün Aydıntepe’de Aydıntepe Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızın misafiriyiz. Rabbim bir ve beraber olarak nice şölenlerde buluşmayı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.
Naci Ahıskalıoğlu’nun sunduğu yayladaki şenlikler İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt Belediye Başkan Yardımcımız Nesimuttin Selçuk, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram ve Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Bilal Şengül’ün sanatçılara plaket takdim etmesiyle sona erdi.
Programda ayrıca Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk ve Kaymakam Mehmet Arsoy’a plaket takdiminde bulundu.
Şenliğe, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ve Nesimuttin Selçuk, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Aydıntepe Kaymakamı Mehmet Ersoy, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, il dışı Bayburt derneklerinin başkanları, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 
Ailelerin-direnisi-1056-nci-gununde
 
Saman yüklü tır devrildi: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERVAK Korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi
Erzurum Kongresi’nin 103’ncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Erzurum ...
Dede Korkut etkinliğinde cirit şöleni
Bayburt Belediyesi Cirit Sahası'nda 15 Temmuz Atlı Spor Kulübü ile Dede ...
Halk Aşıklarına vefa
Ardahan’ın Posof ilçesinde pandemi dolayısıyla iki yıldır yapılamayan ...
 
Erzurum Şehir Arşivi hizmete açıldı
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ...
Tanfer’den birlik ve beraberlik mesajı
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 23 Temmuz 1919'da toplanan ...
Erzurum Gökyüzü gözlem etkinliği başladı
Her yaştan astronomi meraklısının buluştuğu gökyüzü gözlem etkinliği, ...
 
Müzede türkü dolu saatler
Bayburt Uluslararası 26. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri doludizgin devam ediyor.
Tarih ehrama büründü
Bayburt Üniversitesinin, Bayburt Belediyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ...
Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek dualarla anıldı
Bayburt Belediyesinin organizasyonuyla bu yıl 26.sı gerçekleştirilen Dede ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva