Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'

Abdurrahman Zeynel

Şehit Burak Tatar'ın Son Vasiyeti
21 Mart 2019 Perşembe

Vatanı vatan yapan, yaşadığı toprak parçasını terleriyle, canlarıyla, kanlarıyla ve fedakârlıklarıyla güzelleştiren mert, yiğit, kahraman ruhlu insanların varlığıdır.

Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası işte bu karakterleri düzgün, seciyeleri mükemmel, duyguları muhteşem olan Türk Milleti'nin gönül erlerinin sayesinde vatan olmuştur.

Pasinler, Malazgirt, Miryakefelon, Sırpsındığı, Varna, Kosova, Mercidabık, Ridanye, Otronto, Preveze, Mohaç, Çanakkale, Dumlupınar zaferleriyle binlerce Tük evladının şahadetiyle  vatan olmuştur.

Analar Mehmetlerini bu uğurda yetiştirmiş, başlarına da kına yakmıştır. Onları vatana kurban etmiş, şehit anası diye de Yüce Yaratana dua etmişlerdir. İşte bu duygu, düşünce ve iman bu vatanı vatan yapmıştır.

Özellikle 1984 sonrası yaşanan süreçte analar evlatlarını vatana feda ederken onlardan biri de Burak Tatar olmuştur. Burak Erzurum Merkez Güzelova köyünden Yahya Tatar'ın ilk oğludur.

Yahya Bey oğluyla ilgili Mehmetçik Vakfı Erzurum Şubesi Başkanı Emekli Albay Sabri Topdağı'na verdiği bilgiye göre; 2013 yılında Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olmuş, Narman ilçesinde göreve başlamış, 2016 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu bitirdikten sonra Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)'nde paramedik personeli olarak göreve başlamıştı....

Burak, ailesinden aldığı millî ve manevi değerlerle büyümüş, bu bilgiler sonucu tam bir vatansever olmuştu. Türk Milleti'nin bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşaması için Mehmetçiklerin çok güç şartlar altında görev yaptıklarını çevresine anlatmış, onlara çok şey borçlu olduğumuzun şuuru içindeydi. Nusaybin'de terör örgütünün açtığı hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlarda gönüllü olarak görev almıştı. 

Yine Burak'taki bu vatan sevgisi onu; sınır ötesi görev çıkmayınca arkadaşının adını sildirip kendi adını yazdırarak Suriye'ye gitmesine sebep olmuştu. Afrin'e giderken annesi Hülya Tatar'a, "Şehit olarak geleceğim" demiş, anasının elini öperek gitmişti.

Evet Burak yüksek duygulara sahip bir vatan evladıydı. Bu duygulu insan son görevine giderken de  "şehit olursam geriye bir tek varlığım olan arabamı satarak parasını TSK Mehmetçik Vakfına verilmesini isterim" diyecek kadar yürekli bir insandı.

Şehit Burak'ın vasiyeti olan bu araba şahadetinden sonra babası tarafından satılarak parası TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Şubesi başkanı Albay Sabri Topdağı'na teslim edilmiş, tören sırasında göz yaşları içinde Sabri Beyde Yahya ve Hülya Tatar'ın elinden bu emaneti almış, paranın şehit ve gazi aileleri için kullanılacağını beyan etmişti.

Bir tek Şehit Burak Tatar olayı da gösteriyor ki bu milletin yiğit evlatları oldukça bu vatan,  sonsuza dek gönlerinde Albayrağın dalgalandığı yer olarak kalacaktır.

 Binlerce yıldan beri vatanları uğruna şehit olan kahramanlarımıza, Çanakkale, Kafkasya, Irak, Suriye, Balkan cephelerinde  şehit düşen Mehmetlerimize Allahtan rahmet diliyor, geride kalan gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum.

Yine üç yıldır Mehmetçik vakfının Erzurum Şubesinin başkanlığını başarıyla yürüten Emekli Albay Sabri Topdağı'na da teşekkür ederim.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva